|
---|---|
prospector | Post #1 Ocena: 0 2014-03-15 15:36:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2012 Skąd: dover |
Witam
znalazłem taki mały paradoks cenowy albo raczej nazwał bym to dyskryminacją klijenteli... mianowicie wybieramy się do włoszech i szukając auta do wynajęcia cena zależy jedynie od tego jaką rezydenture wpisze w wyszukiwarce Włoskiej (nie na stronach UK bo tu ceny sie nie zmieniaja...) jeśli jestem niby rezydentem Italy to place za auto £113 za 7 dni , gdy wpisze rezydent Polski to juz £135 ale kiedy rezydent UK to aż £160 masakra jakaś! czy nie będzie jakiegoś konfliktu ze sprzedawcą jeśli pojawie sie na lotnisku po odbiór auta i nie będe posiadał stosownych dokumentów że niby jestem rezydentem Italy? Że włosi to krętacze to wiem od zawsze ,ale może jest tak również w innych krajach czy wynajmował ktoś z was tak auto? dzięki |
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2014-03-15 15:41:03 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
A te ceny są już z ubezpieczeniem?
|
robertson216 | Post #3 Ocena: 0 2014-03-15 16:28:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2013 Skąd: Nottingham |
Wejdż na stronę rentalcars.com.
Korzystałem z tej wyszukiwarki pomagając szukać na Teneryfie samochodu do wypożyczenia znajomym w ub.roku. Za wynajęcie na 7 dni Forda Fiesty zapłacili w przeliczeniu z euro ok.70 GBP. Nie wiem jak to cenowo wygląda we Włoszech-sprawdżcie sami !!! A propos,piszemy...Wybieramy się do Włoch...a po powrocie powiecie ...Byliśmy we Włoszech !!! Miłej wycieczki !!! |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-03-15 16:44:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
robertson216 słuszna uwaga, bo do z włoch się nie jeśdzi już bo w modzie jest depilacja ;D
![]() A w temacie to faktycznie lepiej jest brać na lokalnych stronach, obojętnie czy hotel czy samochód, ale jak masz do wyboru te trzy opcje to nie wpisuj że jesteś Italy bo przecież będziesz musiał im pokazać paszport. To nie krętacze tylko to się nazywa Target klienta ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
tomaszzet | Post #5 Ocena: 0 2014-03-15 18:47:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Ja mam zamiar skorzystac z promocyjnej oferty podłączonej do mojego konta.
Sprawdzałem już i jest taniej i podobno casch back będzie na koncie. ****************** Własnie sprawdziłem na stronie podanej powyżej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 15-03-2014 18:49 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
|
|
prospector | Post #6 Ocena: 0 2014-03-16 15:12:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-02-2012 Skąd: dover |
Cytat: 2014-03-15 16:28:56, robertson216 napisał(a): Wejdż na stronę rentalcars.com. Korzystałem z tej wyszukiwarki pomagając szukać na Teneryfie samochodu do wypożyczenia znajomym w ub.roku. Za wynajęcie na 7 dni Forda Fiesty zapłacili w przeliczeniu z euro ok.70 GBP. Nie wiem jak to cenowo wygląda we Włoszech-sprawdżcie sami !!! A propos,piszemy...Wybieramy się do Włoch...a po powrocie powiecie ...Byliśmy we Włoszech !!! Miłej wycieczki !!! rentalcars to szit jak wszystkie inne wala cene w funcikach wiec £160 minimum na nasz termin tylko oryginalne Italy's website maja tak niskie ceny w euro dla rezydentow Italy ,ale nie ma opcji przebrniecia przez wyszukiwarke bez podania kraju rezydencji bo w dalszym etapie Term conditions jest konkretnie pod ciebie... wiec albo prawda albo Taniosc Ps. oczywiscie cena jest bez dodatkowego ubezpieczenia pokrywajacego excess itp |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2015-04-27 18:37:14 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
http://www.bbc.co.uk/news/business-32481382
Od 8 Czerwca zeby wynajac samochod za graqnica, bedzie potrzebny kod uzyskany po zalogowaniu sie na stronie DVLA. Od tej daty odpowiednik papierowego dokumentu brytyjskego prawa jazdy - gdzie widnialy adnotacje wykroczen i przestepstw i kar - system zostanie skomputeryzowany. Każdy, kto chce wynająć samochód za granicą oficjalnie potrzebowal bedzie kod, aby przedtsawic zapisy wyroków za przestępstwa. Aby ten uzyskać, kierowcy będą musieli zalogować się na stronie DVLA wcześniej. AKod jest ważny tylko przez 72 godziny, więc każdy kto chce wynająć samochód więcej niż trzy dni w ich podróży będzie musiał wygenerować nowy kod, bedac poza granicami kraju. Dla tych, którzy nie mają dostępu do Internetu beda dostepne numery telefonu. https://www.gov.uk/view-driving-licence https://www.gov.uk/government/news/driving-licence-changes
Ada
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2015-04-27 18:44:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
na głowę kurde upadli.
Czeka mnie to w takim razie zaraz na po wejściu systemu... 9 tego Hiszpania. No zobaczymy czy tamci będą coś takiego chcieli czy jak? hm. Nigdy nikt odemnie nie chciał nic więcej poza plastykiem. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2015-04-27 19:02:22 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2015-04-27 19:20:46 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|