MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochodem bez dokumentow..

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2013-09-27 09:30:27 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-09-27 08:47:31, malben1 napisał(a):
Cytat:

2013-09-27 00:55:29, Markywee napisał(a):
1.Jak masz link, to sobie druknij.

...

2.Trzymaj druki w schowku, razem z np serwisowka.

1.nie mam drukarki w samochodzie..
2.znaczy jak ukradna fure to razem z dokumentami..

Dlatego mozna wjechac w jakies miasto, i poszukac np kawiarenki internetowej, czy czegos podobnego. Ale to tylko jak masz stresa w trasie, jak grzecznie jedziesz to masz moze z 3% szans ze ktos cie zatrzyma.

Jak ukradna samochod to ukradna z drukowanym ubezpieczeniem, ktore mozesz sobie wydrukowac ponownie. Ubezpieczenie jest tylko na osoby w nim zawarte, a nie na "okaziciela".
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ruuuda

Post #2 Ocena: 0

2013-09-27 10:02:33 (12 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

My byliśmy w PL ostatnio bez dokumentów. Razem z mężem mamy ustalone , ze ja pakuje wszystko do walizek i robię kanapki na drogę a on wszystko układa pózniej w bagażniku i sprawdza dokumenty. Nie wiem dlaczego ale obydwoje nie sprawdziliśmy dokumentów. Nie jestem z tego dumna :( cała Europę przejechaliśmy bez dokumentów. Maz zorientował sie dopiero jak byliśmy w połowie Niemiec , ze nie ma dokumentów. Na szczęście po drodze nikt nas nie zatrzymał do kontroli. Teraz za każdym razem jak gdzieś sie wybieramy sprawdzamy 2x czy są dokumenty kompletne i zabrane . Szczerze to nie wiem , jaka kara jest za brak dokumentów do auta i nie chciałabym sie o tym przekonywać !
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #3 Ocena: 0

2013-09-27 21:21:50 (12 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

a jak brak dokumentow ma sie tutaj? szczerze to ze soba woze tylko prawo jazdy, w razie kontroli / wypadku itd za brak reszty dokumetow jakies mandaty sa? slyszalam dwie wersje, ze skoro wszystko w systemie jest to nie trzeba wozic reszty, a inni mowia ze jest kolo 6 dych kary...w razie kradziezy wole by zadne dane moje w aucie nie byly, a torebki zmieniam zbyt czesto (praktykowalam noszenie w torebce, za kazdym razem zmiany przez kilka dni dokumentow zapominalam :)

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #4 Ocena: 0

2013-09-27 21:43:32 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

W teorii nic mozesz nie miec.

Karza doniesc na posterunek policji w twojej okolicy, jezeli bedzie to wymagalo sprawdzenia.

Lepiej przy sobie miec, conajmniej prawko.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 27-09-2013 21:58 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2013-09-27 21:47:00 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2013-09-27 21:21:50, queenOfChocolate napisał(a):
a jak brak dokumentow ma sie tutaj? szczerze to ze soba woze tylko prawo jazdy, w razie kontroli / wypadku itd za brak reszty dokumetow jakies mandaty sa? slyszalam dwie wersje, ze skoro wszystko w systemie jest to nie trzeba wozic reszty, a inni mowia ze jest kolo 6 dych kary...w razie kradziezy wole by zadne dane moje w aucie nie byly, a torebki zmieniam zbyt czesto (praktykowalam noszenie w torebce, za kazdym razem zmiany przez kilka dni dokumentow zapominalam :)

Nie jest wymagane posiadanie przy sobie dokumentow. Jesli zostaniesz zatrzymana i Policja bedzie chciala potwierdzenia twoich uprawnien to dostaniesz druk, zeby przedstawic w najblizszym (tobie) posterunku dokumenty w ciagu 7 dni. Dopiero za niedopelnienie tego polecenia (przedstawienia dokumentow) mozesz zostac ukarana sadownie (kara pieniezna).
Ada

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2013-09-27 22:45:26 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-09-27 08:47:31, malben1 napisał(a):
Cytat:

2013-09-27 00:55:29, Markywee napisał(a):
1.Jak masz link, to sobie druknij.

...

2.Trzymaj druki w schowku, razem z np serwisowka.

1.nie mam drukarki w samochodzie..
2.znaczy jak okradną furę to razem z dokumentami..

wydrukować sobie możesz np w kafejce, ale PRZED opuszczeniem wyspy, a nie w trasie.

można też w czasie zakupu ubezpieczenia zazwyczaj mozna zaznaczyć opcję by wysłali certyfikat również pocztą.

No i co że ukradną papiery? Ubezpieczenie jest na nazwisko, i zaświadcza tylko o fakcie, a nie jest biletem do cyrku.

Ludzie, prosta sprawa, w UK, mamy ten luxus, ze nie musimy posiadać dokumentów.
Wynika to z faktu, że jesteśmy bardzo dokładnie inwigilowani, i wystarczy że policjant zada nam kilka pytań i jest wstanie ustalić czy mówimy prawdę, czy nie i kim jesteśmy.

Natomiast przepisy UE i całego cywilizowanego świata mówią wyraźnie.
Jadąc pojazdem, musisz mieć możliwość udokumentowania i okazania, na wezwanie dokumentów, o których w.w.

W Polsce woziliście plik dokumentów, i nie było problemu, a tu wielkie halo, jak raz do roku trzeba zabrać.
Ludki kochane, żebyśmy mieli w życiu tylko takie problemy, jak 4 papierowe kartki.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2013-09-27 22:53:16 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2013-09-27 22:55:38 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-09-27 10:02:33, ruuuda napisał(a):
jaka kara jest za brak dokumentów do auta i nie chciałabym sie o tym przekonywać !

Gdy mieszkałem w Lion, często jeździłem po Szwajcarii
Pewnego dnia, policja mnie zatrzymała, Nie mogłem znaleźć dokumentów, mój samochód był na niemieckich tablicach, bo tam też mieszkałem tyle ze wcześniej:> tak czy inaczej, określili moje przewinienie na 800CHF!

Niemal wywróciłem samochód do góry nogami, wiadomo jak jest jak się włóczy człowiek po górach i jeździ na nartach, burdel w każdym calu... i uff znalazłem dokumenty :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

malben1

Post #9 Ocena: 0

2013-09-28 17:31:33 (12 lat temu)

malben1

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2013-09-27 22:53:16, paolomario napisał(a):
Przypomniałem sobie, że w programie Stop Drogówka pokoazywali...
...50 złotych za brak każdego z wymaganych dokumentów. A miała przy sobie tylko prawko.

To by sie zgadzalo - jak pare lat temu pierwszy raz mi sie zdarzylo zapomniec doksow to ze strachu zadzwonilem na lokalny posterunek policji zapytac co zrobic i co grozi - generalnie powiedzial 50zl/dokument (w PL oczywiscie)- chyba, ze zmienili taryfe od tego czasu.
Pamietajcie! Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #10 Ocena: 0

2013-09-28 18:33:45 (12 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

Dokumenty samochodu to tylko 6 stron A4 nie kilkanascie. Przeciez nie jezdzisz do PL raz w tygodniu i zabranie kilku kartek to zaden problem. Tu nie wozimy nic, ja najczesciej nie mam nawet prawa jazdy, inna historia gdy pracujesz jezdzac.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,