MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Holiday - planowanie, najlepsze opcje. Szukam porad

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 10 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jedrek

Post #1 Ocena: 0

2014-03-04 21:09:30 (11 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Szukam hotelu w Turcji na moj pobyt pod koniec pazdziernika. Przegladam rozne strony, miedzy innymi thomasa cooka. Jednak na ich stronie w opisie hotelu znajduje takie cos:
Please Note - Rates are not valid for Turkish, Russian, post Soviet Countries, German, Dutch, Belgium, Polish passport holders.

albo takie cos: Please Note - Rates are exclusive to UK passport holders only.
Dodam, ze nie sa to jakies specjalnie atrakcyjne ceny, nie odbiegaja od cen z innych stron typu travelrepublic.

Niebardzo to rozumiem, co sie stanie jak jednak zarezerwuje ten hotel? Kaza mi doplacac w hotelu bo mam polski paszport?*DONT_KNOW*.
Czy to tylko chwyt marketingowy, ze niby brytyjczycy sa wyjatkowi?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

skamil

Post #2 Ocena: 0

2014-03-05 09:06:35 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2013

moim zdaniem nie chodzi o paszport tylko o rezydenture. Jezeli mieszkasz tu ponad 6 mies w roku I jestes zarejestrowany u lekarza nie powinienes miec problem z rezerwacja. W przeciwnym razie jest to praktyka dyskryminacyjna. Operator nie ma prawa dyskryminowac ze wzgledu na narodowosc. Jak cos dzwon do consumer line

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2014-03-05 09:08:03 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

ale przeciez jasno napisali, ze chodzi o paszport :-o czyli o obywatelstwo, nie rezydenture.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #4 Ocena: 0

2014-03-05 10:44:21 (11 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Wlasnie uzylem opcji live chat na stronie thomasa cooka i taka dostalem odpowiedz:
Thank you for holding. I have checked this. Yes, that is correct - my colleagues from the sale steam have advised me that if you are looking at a hotel only offer for a hotel in Turkey all the passengers should have UK passports otherwise you will not be able to book the deal. You might be able to book the deal, however afterwards this will be an issue. And the booking should be cancelled Andrew.

Czy ktos moze wie dlaczego tak sie dzieje? Juz nie chodzi mi o to ze maja jakies super oferty, tak poprostu mnie to zaciekawilo?
Moja koncepcja jest taka:
Anglicy lubia jezdzic na wczasy z Anglikami. A poniewaz w turcjii 80% gosci hotelowych to Rosjanie. Thomas Cook probuje sprawc wrazenie, ze to bedzie ''angielski'' hotel.

Linki do tych hoteli: 1 i 2

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 05-03-2014 10:55 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2014-03-05 11:02:53 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A probowales te same hotele na innych stronach?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2014-03-05 11:49:49 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Może by im napisać, że to rasizm i że sprawa "pójdzie dalej"? (przy czym nie ma znaczenia, czy to rasizm czy nie - po prostu dobrze by narobić smrodu)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jedrek

Post #7 Ocena: 0

2014-03-05 11:55:05 (11 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Cytat:

2014-03-05 11:02:53, Richmond napisał(a):
A probowales te same hotele na innych stronach?

Probowalem, nie chodzi mi o to ze sie uparlem ze ma byc thomas cook.
Travelrepublic i lowcostholiday maja dobre ceny i wiekszy wybor hoteli i pewnie tam zarezerwuje. Ciekawi mnie teraz tylko dlaczego thomac cook tak robi? I jak jest w stanie zweryfikowac obywatelstwo przy rezerwacji tylko hotelu, bez przelotu.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2014-03-05 12:17:42 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak zrobilam wyszukiwanie na te fraze, to wydaje sie to dotyczyc tylko Turcji i pojawila sie jeszcze wariacja, ze cena tylko dla posiadaczy paszportow EU. Nie mam pojecia dlaczego tak jest, musi to byc jakas umowa miedzy operatorami, a hotelami. Moze Stanislawski wie.

A tak z innej beczki, to jakby ktos lecial na urlop w miejce gdzie lata British Airways i planowal rowniez rezerwacje hotelu, to polecam sprawdzic ceny u nich na stronie flight + hotel. Wlasnie zarezerwowalam u nich krotki wypad i zadna strona nie miala tak konkurencyjnych warunkow na przelot i hotel. Dodam, ze lata tam tylko BA i Norwegian bezposrednio, ale przy kupnie biletow i rezerwacji hotelu oddzielnie wychodzi duzo drozej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

skamil

Post #9 Ocena: 0

2014-03-05 14:17:15 (11 lat temu)

skamil

Mężczyzna

Z nami od: 20-12-2013

Cytat:

2014-03-05 09:08:03, agarudii napisał(a):
ale przeciez jasno napisali, ze chodzi o paszport :-o czyli o obywatelstwo, nie rezydenture.

pytam, bo ciezko mi w to uwierzyc.

prawo mowi wyraznie:

Someone providing goods, facilities or services must not:
•refuse to provide you with goods, facilities or services because of your race
•provide any of these things on less favourable terms or conditions because of your race.

It is illegal to discriminate regardless of how the goods and services are provided or whether you have to pay for them or not.

Nadmienie, ze angielskie prawo traktuje dyskriminacje narodowosciowa jako rasizm.

Ja bym zlozyl zazalenie do TC i zobaczyl co wymysla, potem mozna skladac zazalenia wyzej i zobaczyc, co z tego bedzie.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #10 Ocena: 0

2014-03-06 09:35:26 (11 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Jak by naprawde mieli suuuper oferte, to pewnie bym powalczyl. A tak to nawet szkoda mi na telefon. Moze ktos lubi walczyc z dyskryminacja, to ma ciekawy material:-]

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 06-03-2014 09:36 ]

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,