Str 13 z 15 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
andypolo |
Post #1 Ocena: 0 2014-07-28 19:41:18 (11 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Cytat:
2014-07-28 14:27:07, kitiket napisał(a):
To ja sie podlacze. Czy byl ktos ostatnio we Wloszech i gdzie? My rodzina z bambino 3 lata - myslimy o tym zeby wyjechac na tydzien w pierwszej polowie wrzesnia- troche lezakowania, troche zwiedzania ale na luzie. Jakies pomysly?
http://www.ecvacanze.it/pl/camping/camping-village/norcenni-girasole-club/
Polecam ten camping w Toscanii. Camping - wysoki standard, przystępne ceny i jest co zwiedzać w okolicy.
|

|
 |
|
|
Embit83 |
Post #2 Ocena: 0 2014-09-03 08:29:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Czy orientuje się ktoś w temacie transferów z lotniska w Chanii na Krecie? Może ktoś był w ostatnim czasie i ma jakieś sprawdzone opcje?
Oczywiście popytałem wujka Google i najtańszą opcję Taxi znalazłem za 30 euro. Odległość z lotniska do hotelu około 20km. Cena wydaje się rozsądna. Inne były tylko droższe.
|

|
 |
|
DreamBox |
Post #3 Ocena: 0 2014-09-03 09:09:00 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2012 Skąd: Manchester |
sprawdź może na travelrepublic w dziale extras ile by wyszło za transfer
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2014-09-03 09:24:34 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Sprawdz tez koszt wynajmu samochodu. Ten transfer 30 euro to w jedna strone czy dwie?
Na Malcie i w Chorwacji wynajecie najmniejszego samochodu wyszlo mi taniej niz taksowka do hotelu w jedna strone. Carpe diem.
|

|
 |
|
Embit83 |
Post #5 Ocena: 0 2014-09-03 09:33:06 (11 lat temu) |
Richmond cena transferu to w jedną stronę. Może gdybym rezerwował w obie byłoby taniej. Muszę sprawdzić.
Co do auta to i tak myśle o wynajęciu na jakieś 2 dni ale to juz w trakcie pobytu i coś bliżej hotelu. Nie myślałem o tym żeby brać prosto z lotniska. Zazwyczaj na lotniskach wypożyczalnie mają wyższe ceny. Druga sprawa że na miejscu będę około 21 więc nie chciałbym bawić się w szukanie trasy do hotelu.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-09-03 09:42:28 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2014-09-03 09:49:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2014-09-03 09:33:06, Embit83 napisał(a):
Richmond cena transferu to w jedną stronę. Może gdybym rezerwował w obie byłoby taniej. Muszę sprawdzić.
Co do auta to i tak myśle o wynajęciu na jakieś 2 dni ale to juz w trakcie pobytu i coś bliżej hotelu. Nie myślałem o tym żeby brać prosto z lotniska. Zazwyczaj na lotniskach wypożyczalnie mają wyższe ceny. Druga sprawa że na miejscu będę około 21 więc nie chciałbym bawić się w szukanie trasy do hotelu.
Skoro i tak zamierzasz wynajac samochod, to mysle, ze moze sie oplacic wynajac cos na caly pobyt i bedziesz mial z glowy. Kreta nie jest jakas duza czy skomplikowana, zeby szukac drogi do hotelu.
Zobacz Kayak.co.uk czy inna wyszukiwarke wynajmu samochodu i bedziesz wiedzial jakie sa ceny. Sprawdz czy hotel ma parking, ale sadze, ze na Krecie nie powinno byc problemu z parkowaniem, chyba ze hotel jest w scislym centrum miasteczka. Jesli tuz obok miasta, to nie powinno byc problemu.
Wynajem na 2 dni blisko hotelu wyjdzie zapewne drozej niz na lotnisku na caly pobyt, bo mozesz wyszukac tania oferte przez internet. Carpe diem.
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #8 Ocena: 0 2014-09-03 09:49:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2014-09-03 08:29:59, Embit83 napisał(a):
Czy orientuje się ktoś w temacie transferów z lotniska w Chanii na Krecie? Może ktoś był w ostatnim czasie i ma jakieś sprawdzone opcje?
Oczywiście popytałem wujka Google i najtańszą opcję Taxi znalazłem za 30 euro. Odległość z lotniska do hotelu około 20km. Cena wydaje się rozsądna. Inne były tylko droższe.
To dobra cena. Ile osób ma tą taryfą jechać? Bo prawdziwa cena transferu wyjdzie, kiedy podzielić cenę przez liczbę pasażerów. No chyba, żeby ten wynajem wyszedł taniej - o ile oczywiście czujesz się na siłach odnaleźć swoje miejsce zakwaterowania i jeździć po kreteńskich drogach samochodem. Aha - no i nie pić.
|

|

|
|
stanislawski |
Post #9 Ocena: 0 2014-09-03 09:53:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2014-09-03 09:49:29, Richmond napisał(a):
Cytat:
2014-09-03 09:33:06, Embit83 napisał(a):
Skoro i tak zamierzasz wynajac samochod, to mysle, ze moze sie oplacic wynajac cos na caly pobyt i bedziesz mial z glowy. Kreta nei jest jakas duza czy skomplikowana, zeby szukac drogi do hotelu.
Zobacz Kayak.co.uk czy inna wyszukiwarke wynajmu samochodu i bedziesz wiedzial jakie sa ceny. Sprawdz czy hotel ma parking, ale sadze, ze na Krecie nie powinno byc problemu z parkowaniem, chyba ze hotel jest w scislym centrum miasteczka. Jesli tuz obok miasta, to nie powinno byc problemu.
Wynajem na 2 dni blisko hotelu wyjdzie zapewne drozej niz na lotnisku na caly pobyt, bo mozesz wyszukac tania oferte przez internet.
Kreta jest duża. Bardzo duża. A z okolic Chanii do np. Elafonissi, czy aby odebrać kogoś po drugiej stronie Samaria Gorge (de facto na południowym wybrzeżu) nie chciało by mi się samemu męczyć samochodem. Siadam w klimatyzowanym autokarze, pije zimne piwko i mam wszystko gdzieś. Ale - oczywiście - co kto lubi.
|

|

|
|
Embit83 |
Post #10 Ocena: 0 2014-09-04 07:38:22 (11 lat temu) |
Dziękuję za odpowiedzi. Po przylocie chyba jednak wezmę taxi żeby już nie zawracać sobie głowy jazdą i poszukiwaniami hotelu.
Podoba mi się stwierdzenie, że Kreta (największa wyspa Grecji) nie jest taka duża ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) . To te mniejsze muszą być wyjątkowo malusie  .
Ok ale teraz serio. Cena o której wspominałem 30 euro dotyczy dwóch osób. Mam to pewne bo taką informację otrzymałem z firmy http://taxi4crete.gr/ w odpowiedzi na mojego e-maila.
Z tego co na szybko udało mi się wyszukać w necie cena jest ok. Tańszej nie znalazłem. Rezerwację robi się on-line a płaci kierowcy po dotarciu na miejsce.
Opcje rezerwacji auta też przejrzałem ale to chyba będę organizował na miejscu. Nie jest mi potrzebne na całe 10 dni.
|

|
 |
|