MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Thomas Cook z dowodem osobistym

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcepanralfa

Post #1 Ocena: 0

2013-05-24 07:09:41 (12 lat temu)

marcepanralfa

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2009

Witam.Wykupiliśmy wakacje na stronce Directline Holiday do Teneryfy a lecimy liniami Thomas Cook.Wiem że można lecieć na wyspy kanaryjskie na dowodzie ,przewaliłem fora oraz inne strony które to potwierdzają.Jednak mam małe pytanko odnośnie odprawy online w/w lini.Na stronce trzeba wypełnić tzw.API czyli info na temat pasażerów przy polu nr.paszportu nie ma opcji wyboru innego dokumentu i wpisałem tam nr Dowodu Osobistego.Czy nie będzie z tym problemow podczas odprawy na lotnisku?Jeśli tak to jaką regułke mam mówić żeby przekonać ich o swoim prawie podróżowania na DO?Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lucy_J

Post #2 Ocena: 0

2013-05-24 13:24:38 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Zadzwon do Thomas Cook i powiedz im dokladnie to samo co nam :)

Mialam podobny problem, jak kupowalam wczasy bezposrednio od nich. Agentka musiala zadzwonic do zwierzchnika zeby sie upewnic ze dowod wystarczy aby poleciec do Grecji :-] Zmienili cos w systemie i przeszlo. Nie powinno byc problemow.

Tylko do nich zadzwon :)

[ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 24-05-2013 13:25 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-05-24 18:26:15 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja bym to olala, w razie czego na lotnisku sobie wpisza te dane. W British Airways mam wpisany numer dowodu jako paszport, przez pomylke i latam tak juz dosc dlugo.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

marcepanralfa

Post #4 Ocena: 0

2013-05-24 20:47:20 (12 lat temu)

marcepanralfa

Mężczyzna

Myślę że linii lotniczych to wszystko jedno kto, jak i na jakim dokumencie poleci...oby był ważny i respektowany w kraju docelowym.Przecież to dla nich czysta kasa i zysk a reszta zależna jest od służb granicznych...Dzwoniłem do Thomas Cook pani pod pseudonimem EXPERT ADVICE ;)
powiedziała że nie ma pojęcia jak to jest i żebym skonsultował to z ambasadą hiszpańską...więc olałem to...zobaczymy na lotnisku co nam powiedzą ...ale myślę że nic :D puszczą nas bo ich nie interesuje kto wyjeżdża tylko kto przyjeżdża ..tak tu jest z angolami tak więc zobaczymy za dwa dnie hehe ;))

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2013-05-24 20:53:16 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

W Hiszpanii niektóre hotele wymagają przy meldunku paszportu. Nic ich nie interesuje dowód osobisty.

http://hiszpania.geozeta.pl/wizy

Przydatne informacje  W wielu hotelach do zameldowania nadal preferowany jest paszport. Może się zdarzyć, że dowody osobiste nie będą akceptowane.

Do góry stronyOffline

marcepanralfa

Post #6 Ocena: 0

2013-05-24 22:04:53 (12 lat temu)

marcepanralfa

Mężczyzna

Nie szłyszałem o tym żebyś ktoś nie został zameldowany w hotelu na Wyspach kanaryjskich przez to... że ma tylko dowód osobisty zamiast paszportu..Z reguły to są małe negocjacje i kilkanście minut więcej spędzonych przy recepcji.Mój znajomy miał ten sam problem..
.wspomniał tylko że może się meldować tym samym dokumentem tym czym przekroczyl granicę ....i rozmowa sie na tym skończyła :D

[ Ostatnio edytowany przez: marcepanralfa 24-05-2013 22:07 ]

Do góry stronyOffline

Gabryska1234

Post #7 Ocena: 0

2013-05-25 09:37:58 (12 lat temu)

Gabryska1234

Kobieta

Z nami od: 13-08-2010

dwa lata temu lecielismy na Lanzarote przez Thomasa Cooka i nie wszyscy mielismy paszporty - przepuscili nas na dowodach. a w hotelu tez zameldowali bez problemu :-)

Do góry stronyOffline

esem18

Post #8 Ocena: 0

2014-02-13 03:03:03 (11 lat temu)

esem18

Mężczyzna

Z nami od: 01-09-2006

Wybieram sie z rodIna na Fuerteventure co mozecie polecic do zwiedzenia jakies atrakcje dla dzieci . Myslalem tez aby wyskoczyc na dzien na Lanzorate

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #9 Ocena: 0

2014-02-13 07:36:30 (11 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Aaaa Fuertaventura :) Piekna sprawa chociaz nie wiem czy dla dzieci to najlepsze miejsce ale to zalezy w jakim wieku dzieciaki i jakie atrakcje preferuja. Fuertaventura jest chyba jeszcze najmniej turystycznie najechana z 4 najwiekszych wysp archipelagu.
Dokad smigacie? My bylismy dwa lata temu w pazdzierniku na Jandia w Esquinzo. Fajna piaszczysta plaza, w sam raz na dlugie spacery gdzie co jakis mozna spoczac w plazowym barze, napic sie zimnego piwka i wszamac cos dobrego.
Tyle, ze my nie lezymy nad basenem i generalnie nie odwiedzamy parkow rozrywki to tego typu atrakcje nie byly na liscie zyczen.
Na Lanzarote mozecie smignac chociaz dzien to za malo aby zobaczyc to co najlepsze ale mimo wszystko warto. Absolutnie polecam:)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Sylwia1906

Post #10 Ocena: 0

2015-11-01 17:41:37 (10 lat temu)

Sylwia1906

Kobieta

Z nami od: 01-11-2015

Witam mam ten sam problem z liniami thomasa cooka z dowodem w biurze mni nie pomogli czy ktos od nich na dowodzie polecial na teneryfe?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,