MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Afryki na zimę

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2013-04-28 10:23:04 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Hej. Przeczytałem właśnie, że ktoś proponuje, aby się z nim zabrać na Karaiby. W związku z tym czuję się uprawniony, aby też coś zaproponować.
Ci, którzy chcieliby pojechać do "Czarnej Afryki", a nie wiedzą jak. Powracam w następną zimę do Gambii (osobiście), ok. 12-15 lutego, na dwa tygodnie.
Wiecie pewnie (albo wielu z Was), że jestem w tym biznesie, ale tym razem będę na miejscu. Czyli będzie mówione na miejscu po polsku.
No i tanio. Negocjuję jeszcze (z moimi pracodawcami, he, he), bo już jest grupa, więc zbijamy cenę.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Mrgynk

Post #2 Ocena: 0

2013-04-28 10:54:50 (12 lat temu)

Mrgynk

Mężczyzna

Z nami od: 25-04-2013

Mowiac w biznesie chodzi o turystyke?
Chetnie bym sie wybral, mimo ze dopiero przeprowadzka do UK w lipcu.
Z mojej strony dwie osoby. Daj wiecej szczegolow.
Poki co Cypr jeszcze przez chwile ....

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #3 Ocena: 0

2013-04-28 11:12:20 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Tak, chodzi o turystykę.
Generalnie będziemy się starali, aby koszta B&B (flight inc.) nie przekroczyły 550 na twarz na dwa tydnie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2013-04-28 11:29:56 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

W Twoim linku 3 gwiazdkowe hotele w Venecji i w Rzymie sa drozsze od 4 gwiazdkowcow. To znaczy ogolnie nie sa drogie, ale zdziwilo mnie to: )

A czy macie wycieczke do Grecji na Peloponez, czy tylko na wysepki?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-04-2013 11:32 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2013-04-28 11:39:49 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Mamy, sam o tym myślę.
Od czasów kiedy przeczytałem Iliadę w wieku lat siedmiu i zaintrygowało mnie "słoneczne Pylos" - skąd pochodził Nestor.
Byłem już na tylu wyspach(choć na wszystkich nigdy nie będę; to nie mozliwe na ludzkie życie) i stwierdziłem, że zaniedbuję mainland. Zwłaszcza Peloponez.

Cholera kocham Grecję i Greków.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

grekan

Post #6 Ocena: 0

2013-04-28 11:45:23 (12 lat temu)

grekan

Mężczyzna

Z nami od: 15-03-2008

Oferta do Gambii na luty 2014, 2tyg. z BB 441£ z wylotem z Gatwick/ Holiday discount centre/.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2013-04-28 11:46:22 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

O, to fajnie.

Ja ogolnie lubie zwiedzac na wakacjach. A macie takich przewodnikow na miejscu, zeby oprowadzali i opowiadali co i jak? : )

Zwykle kupowalam wycieczki w Polsce, ale w razie czego fajnie, ze jestes na tym forum; )

No i mam tez pytanie o hotele. Zwykle do 4, 5 gwiazdek jezdza rodziny z gromadkami dzieci. A mi chodzi o swiety spokoj, zadnych tam atrakcji typu dyskoteki, czy inne animacje. Taki hotel dla podroznikow co to lubia zwiedzac zabytki, to chyba najlepiej 3 gwiazdki ze sniadaniem, nie? W razie czego zawsze mozna sobie dokupic na miejscu obiadokolacje, czy jakos tak?

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-04-2013 11:47 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

stanislawski

Post #8 Ocena: 0

2013-04-28 11:47:26 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Czy to jest koszt końcowy, tuż przed zapłaceniem, czy też to co poszukuje wyszukiwarka?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2013-04-28 12:01:59 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

My jeździmy do 2, 3 gwiazdki. To jest Afryka i 5 nie ma sensu. Zresztą jedyna kradzież, którą odnotowałem w zeszłym roku, była w Sheratonie.I ze staffem nie można się było dogadać,żeby się poczuli odpowiedzialni... chwdp pięciu gwiazdkom.

Tymczasem w naszym 2,3 gwiazdach nic się nigdy nie stało od czasu kiedy my jeździmy (nawet skarpetki nie zginęły) i chłopaki z ochrony są fanastyczni. Dzieci przypilnują, poprowadzą wszędzie.
Tak, mamy przewodników. Poza firmami brytyjskimi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2013-04-28 12:10:59 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

No ja w Afryce zawsze sie mniej pewnie czulam, i wybieralam 4, z all inclusive, zebym nie musiala sie zywic 'na miescie'.O tej Gambii tez kiedys myslalam, ale zniechecily mnie muszyska Tse Tse. Gdzies wyczytalam, ze tam sa. Zreszta zirytowala mnie Afryka dzika, i teraz zastanawiam sie nad Grecja.

W Europie luz.

Najbardziej mnie wkurza, ze w 5* jest dress code w restauracjach, a ja na wakacje jade odpoczac w trampkach, a nie taszczyc ze soba szpilki i sukienki. Choc znam takich, ktorym to pasuje; )

Do góry stronyOnline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,