Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-04-12 08:24:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-04-12 08:35:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
bo tam to tak działa, przewodnicy zaprowadzają do sklepikarzy, im więcej zrobisz zakupów za większą kwote, to przewodnik dostanie od sklepikarza wiekszą prowizje, więc będą wciskać kit na maxa.
Kupienie czegoś oryginalnego graniczy z cudem, zwłaszcza na terenach turystycznych, więc miej świadomość ze wszytko co kupujesz to "cepelia" Bywa że robiona w Chinach, i tylko "dorabiana" na miejscu. A wszytkie ceny są zawyżone 10 a nawet i więcej razy. Nigdy nie pytaj się po ile... ty mów pierwszy ile chcesz zapłacić i targuj się, nigdy nie okazuj że zależy ci na czymkolwiek. Uwielbiałem się z nimi targować, nawet o sok czy banana :D Czasochłonne ale zabawne ![]() Nie wiem jak teraz, ale dawniej tereny turystyczne to tak naszpikowane tajniakami, wojskiem i policją że Sbecja w polsce to była pikuś. Więc jak nie wystawi się telefonu, czy aparatu lub portfela na stół w kawiarni itp to raczej jest bezpiecznie. Czyli nie dawać okazji kieszonkowcom. Co innego poruszać się poza terenami turystycznymi, tam może zdarzyć się wszytko. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Procik | Post #3 Ocena: 0 2013-04-12 13:41:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2013 Skąd: Nottingham |
Dzięki za informację. Nie planujemy kupować. W Alexandrii będziemy sami po mieście chodzić ale nie za daleko, a z Port Said jedziemy wycieczkę fakultatywną do piramid. Sami jedzenia też nie będziemy kupować. Mam obraz jak to wygląda, bo w Maroko było podobnie.
[ Ostatnio edytowany przez: Procik 12-04-2013 13:43 ] |
Procik | Post #4 Ocena: 0 2013-04-12 13:52:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2013 Skąd: Nottingham |
Cytat: 2013-04-12 08:24:36, deco-Latifa napisał(a): Jak ja plynelam do Egiptu zadnej wizy nie kupowalam sama, wszystko zalatwila kampania. Dzien wczezniej przed wplynieciem do Egiptu idziesz oddac paszport na recepcje , rano juz bedziesz miec wize . . Tak, tylko czy płynęłaś z polskiej kampanii czy z angielskiej? Normalnie nie ma problemu, ale mieliśmy wątpliwości. Dostaliśmy tez odpowiedź z ambasady Egiptu w UK, że kupić można na wszystkich granicach i portach w razie czego, więc nie powinno być problemu. |
Post #5 Ocena: 0 2013-04-12 14:36:24 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|