Str 12 z 17 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Yvonne_67 |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-07 04:44:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Tajlandia |
Podobno Filipiny sa jeszcze tansze niz Tajlandia.....
Wlozylam wczoraj troche pracy w zdjecia......
Przechodzac rano wzdluz plazy zobaczylam takie cos  - jakas nowa zabawka Tajow:
Ten na tym kablu "latal" w powietrzu dwa razy wyzej i jakies 10-15 minut.....
Siedzac i patrzac na niego pomyslalam, ze w UK pewnie robi sie juz zimno i ladnie bedzie przeslac pozdrowienia stad dla wszystkich uzytkownikow:
Wieczorem cyknelam zachod slonca z jednej strony:
.....i z drugiej:
Mam nadzieje, ze zima w UK bedzie lagodna......zreszta pare miesiecy i znowu bedzie lato.  
U nas "zima" (grudzien/styczen) temperatura spada do 26-28C - wtedy tez wlaczam podgrzewacz wody w prysznicu w lazience - w pozostalych miesiacach nie jest potrzebny, bo woda w rurach bardzo ciepla.
|

|

|
|
|
OKidoki444 |
Post #2 Ocena: 0 2012-10-07 08:08:37 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
to nie zabawka Tajow,to zabawka wszystkich zapalencow szalenstw wodnych,widzialam to juz w Turcji i w Hiszpanii,rok temu.
Poza tym fajnie sie czyta twoje opowiesci zreszta juz ci to mowilam  ) [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
Kitek1 |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-07 09:19:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2012 Skąd: Yyyyy a to istotne? |
Ja też tam chcę!  Do słońca, ciepła i tych widoków.
W UK niestety już chłodem powiało. Wczoraj było ładnie, słonecznie, ale jeansy i sweter już obowiązkowo trzeba założyć przed wyjściem, a wieczorem to i o kurtce warto pamiętać... W tym roku w ogóle jest chłodniej  Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.
|

|

|
|
Yvonne_67 |
Post #4 Ocena: 0 2012-10-07 12:41:53 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-10-07 08:08:37, OKidoki444 napisał(a):
to nie zabawka Tajow,to zabawka wszystkich zapalencow szalenstw wodnych,widzialam to juz w Turcji i w Hiszpanii,rok temu.
No widzisz, ja tu siedze na koncu swiata i juz nie wiem, co sie w Europie dzieje.
Niedlugo bede jak te dziewczyny z barow: na pytanie, czy wiedza, gdzie Polska lezy robia duze oczy.
Ale wiekszosc wie, gdzie lezy Anglia...... wiec mowie, ze Polska lezy kolo Anglii.......
Ostatnio rozmawialismy o drugiej wojnie swiatowej – nie slyszaly, a nazwisko Hitler nic im nie mowi.
Za to piosenki Lady Gaga potrafia spiewac z pamieci bez rozumienia slow.
|

|

|
|
|
Post #5 Ocena: 0 2012-10-07 22:37:39 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
|
krunschwitz |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-07 22:45:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat:
2012-10-06 03:22:52, Yvonne_67 napisał(a):
(ponoc ktos z zespolu “Lombard” zadomowil sie tam na stale).
Yvonne, jak chcesz wiedzieć więcej na temat tego tajemniczego ktosia z Lombardu to zapraszam na PW. Tak się składa,że miałem okazję pić z nim...soczek na plaży
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|

|

|
|
Yvonne_67 |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-08 05:50:04 (13 lat temu) |
Krunschwitz, nie tylko o “ktosia” chodzi, ale o to, ze musimy zlapac jakis kontakt ze soba – my, obiezyswiaty.
Tu, w tej czesci swiata, jak jestes bialy (niewazne z jakiego kraju), to juz jestes swoj i niewazne, czy jestes znana osoba, czy zwyklym szarakiem – nieprawdaz?
Jesli czytales moje opisy o Tajlandii – w czym widzisz roznice i podobienstwa miedzy Tajlandia a Filipinami?
|

|

|
|
krunschwitz |
Post #8 Ocena: 0 2012-10-08 11:21:13 (13 lat temu) |
Opisałem Ci moją historyjkę na PW.
Kontakt oczywiście jak najbardziej musimy złapać.
Tak ,czytam Twoje wpisy od początku i widzę cały szereg podobieństw i różnic pomiędzy tymi krajami.
Podstawową różnicą jest sytuacja ekonomiczna Filipin.Niestety dużo gorsza niż Tajlandii oraz główna religia w tych dwóch krajach.Jeśli chodzi o podobieństwa to oczywiście oprócz pogody szalejąca korupcja.
Ale nie będę robił off topa w Twoim temacie.
Pogadamy poza MW.Tak będzie lepiej.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|

|

|
|
Yvonne_67 |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-08 13:03:01 (13 lat temu) |
Krunshwitz, to nie historyjka, to scenariusz na HIT.
Opowiesci “po sasiedzku” to zaden off topic – to ciekawe informacje, tak mysle.
Wielu turystow robi sobie wycieczki laczone np. Tajlandia, Kambodza, Wietnam.
Moi koledzy wracaja z Filipin pod koniec tego tygodnia (sa na Cebu) – czekam z niecierpliwoscia na ich opowiesci, ale jak znam zycie, to beda one oscylowaly w wiekszosci wokol filipinskiej plci pieknej.
Filipiny to kraj katolicki (chyba sie nie myle?  ), a Tajlandia to kraj buddyjski – i tu rzeczywiscie moga byc pewne roznice..........
Do mnie ten buddyzm przemawia – to wlasciwie nie jest nawet religia, tylko filozofia, gdyz Budda to nie byl Bog, tylko osoba – tworca tej filozofii.
.....zyj, pozwol zyc, nie zlosc sie, badz pokojowy, wyciszony, nie rob klopotow, akceptuj, rozumiej.......i jeszcze bedziesz sie rodzil na nowo........co tu nie lubiec?
|

|

|
|
krunschwitz |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-08 16:54:38 (13 lat temu) |
Tak jest Yvonne.Filipiny to kraj katolicki.To kraj ,jak ja to nazywam, katolickich ultrasów.Wystarczy tylko wspomnieć słynne krwawe procesje wielkanocne i przybijanie się na żywca do krzyży.
Ale nie będę wkładał przysłowiowego kija w mrowisko.
Ja tak samo jak Ty jestem dużo bliższy filozofii życia buddystów.Bo to nie jest żadna religia.Sam o sobie mówię żartobliwie,że prawdopodobnie w poprzednim życiu mieszkałem gdzieś w Azji SE wśród świątyń i stup. I najlepiej się czuję w kolorze pomarańczowym...Coś w tym musi być... Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|

|

|
|