MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Yvonne_67

Post #1 Ocena: 0

2012-09-20 10:13:16 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Tajlandia – nazywana kraina tysiaca usmiechow, rajem na ziemi, buddyjska ostoja, krolestwem spokoju oraz......najwiekszym burdelem swiata.:-D

Chcialabym przyblizyc zainteresowanym ten niezwykly kraj, ktory stal sie domem dla mnie i stworzyl mozliwosci spedzania najpiekniejszych chwil.

Jako, ze ten watek bedzie zapewne bardziej monologiem z mojej strony, niz dyskusja, to prosze o wyrozumialosc moderatorow, gdyz pewnie koniecznym bedzie pisanie przeze mnie postu pod postem, aczkolwiek wszelkie komentarze i pytania sa ogromnie pozadane.:-W

Zaczne zatem od tego: dlaczego Tajlandia?

Moim marzeniem zawsze bylo mieszkac w cieplym kraju nad morzem i zarazilam tym mojego partnera. Rozpatrywalismy Hiszpanie przez dlugi czas, ale kiedy zaczela sie recesja w Europie, zaczelismy patrzec troche dalej.
Wrzucilam w “google” haslo: najtanszy kraj na swiecie w cieplym klimacie.8-)
Wyskoczylo pare krajow – odrzucilam muzulmanskie, niebezpieczne, zacofane, z problemami z wiza, problemami gospodarczymi, religijnymi i politycznymi – i tak wyselekcjonowalam Tajlandie.

Potem internet, forum expatow, Google Earth, opowiesci znajomych, krotka rozmowa z moim partnerem i zdecydowalismy sie wplacic depozyt na mieszkanie z ofert na internecie – wybralismy Jomtien Beach – spokojna, poludniowa czesc Pattaya City - najpopularniejszego osrodka turystycznego Tajlandii.
Projekt wlasnie zaczal sie budowac, plan platnosci 2 lata, email do tajskiego adwokata......wszystko bardzo prosto.

Wspomne, ze nigdy nie bylismy wczesniej w Tajlandii - udalo nam sie przyleciec pierwszy raz, kiedy projekt byl juz prawie wykonczony – chcielismy zobaczyc, co i gdzie kupilismy.:-D

Po powrocie z tego krotkiego urlopu zaczely mi chodzic mysli po glowie, co zrobic, aby tam mieszkac juz teraz (kiedy jeszcze bikini moge zalozyc ;-)), a nie czekac do emerytury.

Prowadzilismy wtedy pub w UK, a moj partner dodatkowo kontraktowal w IT.
Po malych analizach podjelismy decyzje, ze wystawimy pub na sprzedaz (to byl leasehold – nie bylismy wlascicielami budynku) – znalazl sie kupiec bardzo szybko i po kilku miesiacach opuscilismy UK.

Zaplanowalismy sobie rok pobytu w Tajlandii – taki urlop z rozgladaniem sie wkolo za ewentualnymi mozliwosciami na przyszlosc. Jesli w tym czasie nie spodobaloby sie nam, to planowalismy mieszkanie sprzedac lub wynajac i wrocic do UK.

cdn

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Tommy63pl

Post #2 Ocena: 0

2012-09-20 11:08:34 (13 lat temu)

Tommy63pl

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2010

Fajnie :) A na jakiej wizie tam przebywacie obecnie ?

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #3 Ocena: 0

2012-09-20 11:21:20 (13 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Zmien tytul moze na- Moje zycie w Tajlandii.Nie chce byc zlosliwa,ale napisalas o Tojlandii dwa zdania na caly post ,ktory jest dosc dlugi ;-). Piekny kraj,jednak odpycha mnie przez to, iz wlasnie jest najwiekszym burdelem swiata:-D. Zapewne resorty turystyczne sa piekne ,plaze niesamowite i krajobrazy.Moze kiedys sie zdecyduje ;-).

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #4 Ocena: 0

2012-09-20 11:28:58 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-09-20 11:21:20, martunia2302 napisał(a):
Zmien tytul moze na- Moje zycie w Tajlandii.Nie chce byc zlosliwa,ale napisalas o Tojlandii dwa zdania na caly post ,ktory jest dosc dlugi ;-). Piekny kraj,jednak odpycha mnie przez to, iz wlasnie jest najwiekszym burdelem swiata:-D. Zapewne resorty turystyczne sa piekne ,plaze niesamowite i krajobrazy.Moze kiedys sie zdecyduje ;-).

Jak juz maz nie bedzie mogl...:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

landi

Post #5 Ocena: 0

2012-09-20 12:01:20 (13 lat temu)

landi

Z nami od: 05-07-2007

Tajlandia okiem podroznika
♪ Zakopałem w moim ogrodzie, To co złe jest w moim narodzie ♪

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-09-20 12:07:49 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-09-20 12:01:20, landi napisał(a):
Tajlandia okiem podroznika

widziałem to, z tym pociągiem to normalnie bajka jest :-]:-]:-]

Znam takiego co jeździ tam na bzykanie ... :-?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Tommy63pl

Post #7 Ocena: 0

2012-09-20 12:12:58 (13 lat temu)

Tommy63pl

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2010

RATUNKU NIE MOGE NIC NAPISAC !!!!

Krakn moze ty wiesz co jest nie tak tylko szybka odpowiedz dziala ani edit ani paste zeooro :( help

Uwaga moderatora: Nie wiem na jakim systemie jesteś i jaka przeglądarka. czasami jak coś nie działa to warto wyczyścić ciasteczka i zrestartować kompa lub użyć innej przeglądarki.

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #8 Ocena: 0

2012-09-20 12:22:23 (13 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Cytat:

2012-09-20 11:28:58, mlody_leszczyk napisał(a):
Cytat:

2012-09-20 11:21:20, martunia2302 napisał(a):

Jak juz maz nie bedzie mogl...:-]:-]:-]
haha...:-]

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #9 Ocena: 0

2012-09-20 12:40:40 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2012-09-20 10:13:16, Yvonne_67 napisał(a):
Tajlandia – nazywana kraina tysiaca usmiechow, rajem na ziemi, buddyjska ostoja, krolestwem spokoju oraz......najwiekszym burdelem swiata.:-D

Chcialabym przyblizyc zainteresowanym ten niezwykly kraj, ktory stal sie domem dla mnie i stworzyl mozliwosci spedzania najpiekniejszych chwil.

Jako, ze ten watek bedzie zapewne bardziej monologiem z mojej strony, niz dyskusja, to prosze o wyrozumialosc moderatorow, gdyz pewnie koniecznym bedzie pisanie przeze mnie postu pod postem, aczkolwiek wszelkie komentarze i pytania sa ogromnie pozadane.:-W

Zaczne zatem od tego: dlaczego Tajlandia?

Moim marzeniem zawsze bylo mieszkac w cieplym kraju nad morzem i zarazilam tym mojego partnera. Rozpatrywalismy Hiszpanie przez dlugi czas, ale kiedy zaczela sie recesja w Europie, zaczelismy patrzec troche dalej.
Wrzucilam w “google” haslo: najtanszy kraj na swiecie w cieplym klimacie.8-)
Wyskoczylo pare krajow – odrzucilam muzulmanskie, niebezpieczne, zacofane, z problemami z wiza, problemami gospodarczymi, religijnymi i politycznymi – i tak wyselekcjonowalam Tajlandie.

Potem internet, forum expatow, Google Earth, opowiesci znajomych, krotka rozmowa z moim partnerem i zdecydowalismy sie wplacic depozyt na mieszkanie z ofert na internecie – wybralismy Jomtien Beach – spokojna, poludniowa czesc Pattaya City - najpopularniejszego osrodka turystycznego Tajlandii.
Projekt wlasnie zaczal sie budowac, plan platnosci 2 lata, email do tajskiego adwokata......wszystko bardzo prosto.

Wspomne, ze nigdy nie bylismy wczesniej w Tajlandii - udalo nam sie przyleciec pierwszy raz, kiedy projekt byl juz prawie wykonczony – chcielismy zobaczyc, co i gdzie kupilismy.:-D

Po powrocie z tego krotkiego urlopu zaczely mi chodzic mysli po glowie, co zrobic, aby tam mieszkac juz teraz (kiedy jeszcze bikini moge zalozyc ;-)), a nie czekac do emerytury.

Prowadzilismy wtedy pub w UK, a moj partner dodatkowo kontraktowal w IT.
Po malych analizach podjelismy decyzje, ze wystawimy pub na sprzedaz (to byl leasehold – nie bylismy wlascicielami budynku) – znalazl sie kupiec bardzo szybko i po kilku miesiacach opuscilismy UK.

Zaplanowalismy sobie rok pobytu w Tajlandii – taki urlop z rozgladaniem sie wkolo za ewentualnymi mozliwosciami na przyszlosc. Jesli w tym czasie nie spodobaloby sie nam, to planowalismy mieszkanie sprzedac lub wynajac i wrocic do UK.

cdn

no nareszcie:)))Piekna opowiesc czytam z wielkim zainteresowaniem,pisz kochana dalej prosze!!!
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #10 Ocena: 0

2012-09-20 12:46:38 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

P.S;czym najlepiej latac do Tajlandii?
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,