Str 4 z 5 |
|
---|---|
autor65 | Post #1 Ocena: 0 2012-07-31 22:45:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Klienci-ida-na-wojne-z-Amber-Gold,wid,14805342,wiadomosc.html
człowiek się zmienia za ...granicą
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2012-08-01 01:00:03 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2012-07-31 22:22:31, Lssu81 napisał(a): ...najzabawniejsze jest to, że kupując bilet NA TEN SAM samolot w Luftwaffe, najprawdopodobniej zapłaci się mniej... Sprawdzone kilkukrotnie - różnice były ok 100 PLN na bilet. Tylko na litosc Boska, nie latajcie tymi liniami na Wyspy. Wielka czesc maszyn tej linii lotniczej nie doleciala do celu, wiele tez nie wrocilo na macierzyste lotniska.... ![]() Zeby potem nie bylo ze nie ostrzegalem.... ![]() |
Jess31 | Post #3 Ocena: 0 2012-08-01 07:27:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
Cytat: 2012-08-01 01:00:03, andyopole napisał(a): Cytat: 2012-07-31 22:22:31, Lssu81 napisał(a): ...najzabawniejsze jest to, że kupując bilet NA TEN SAM samolot w Luftwaffe, najprawdopodobniej zapłaci się mniej... Sprawdzone kilkukrotnie - różnice były ok 100 PLN na bilet. Tylko na litosc Boska, nie latajcie tymi liniami na Wyspy. Wielka czesc maszyn tej linii lotniczej nie doleciala do celu, wiele tez nie wrocilo na macierzyste lotniska.... ![]() Zeby potem nie bylo ze nie ostrzegalem.... ![]() lol lol lol ![]() LOTem juz nigdy nie polece, katastrofalny lot, stara maszyna, przerazenie w oczach wszystkich na trasie Wieden Warszawa ... na krotkie trasy bardzo milo wspominam loty BMI do Niemiec i Air Berlin z Niemiec do UK, bardzo mile zaskoczyl mnie standard Germanwings (w niektorych przypadkach wyzszy od matki Lufthansy) |
Lssu81 | Post #4 Ocena: 0 2012-08-01 07:36:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2012 Skąd: Lon/Gra |
Andy,mi chodzi o cywilna wersje linii, ktore zarzucily regularne loty do Anglii w 1945 :D
A nie wiem Richmond jak Ci sie latalo Embraerami ale dla mnie to jest klasa tanich linii. Straszliwie tam ciasno. |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2012-08-01 08:56:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Embraerami to lecialam moze pare razy, ale zdaje sie, ze bede leciala nowym E175s w piatek i to bedzie klasa tanich lini, bo Flybe chyba do takich nalezy. Ale na tej trasie nie ma wyboru. Zdaje sie, ze jest to codeshare z BA, wiec nawet placac w BA wiecej za ten sam lot, mialabym te sama klase.
W sumie najgorsze wrazenia (z tych, ktore pamietam), to mialam w jakims malym samolociku Swiss, prawdopodobnie SAAB2000. Gdy startowal, to wszystko tak sie w nim trzeslo i stukalo (polki i plastiki), ze mialo sie wrazenie, ze zaraz sie rozleci. Nie mam zadnych uwag do tanich lini, bo jak ktos sie decyduje na lot nimi, to jest to jego wybor. Wiem, ze na niektorych trasach nie ma wyboru, to jest inna sprawa. Uwazam, ze Wizz ma nowoczesna flote, tylko jest ona oskubana do granic mozliwosci z wygod, by wcisnac jak najwiecej pasazerow. Ale samoloty sa nowe. Na dodatek Wizz spoznil mi sie tylko raz, a lecialam niz sporo razy, bo kiedys mial bardzo dobre godziny do Wawy. Do Easy Jet tez nie mam uwag, Ryanair nigdy nie lecialam. Z lini czarterowo-turystycznych testowalam zarownosc Thomson jak i Thomasa Cooka i z tego pierwszego pamietam mala przestrzen miedzy siedzeniami. To sie rozpisalam ![]() Carpe diem.
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2012-08-02 01:45:49 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
|
kksiezniczka | Post #7 Ocena: 0 2012-08-02 15:57:50 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Mama dzis zadzwoniła do nich,dodzwoniła sie i podobno zwrot za bilet będzie w ciągu 30 dni... Poczekamy,zobaczymy
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Lssu81 | Post #8 Ocena: 0 2012-08-05 20:18:40 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-08-01 08:56:27, Richmond napisał(a): Embraerami to lecialam moze pare razy, ale zdaje sie, ze bede leciala nowym E175s w piatek i to bedzie klasa tanich lini, bo Flybe chyba do takich nalezy. Ale na tej trasie nie ma wyboru. Zdaje sie, ze jest to codeshare z BA, wiec nawet placac w BA wiecej za ten sam lot, mialabym te sama klase. W sumie najgorsze wrazenia (z tych, ktore pamietam), to mialam w jakims malym samolociku Swiss, prawdopodobnie SAAB2000. Gdy startowal, to wszystko tak sie w nim trzeslo i stukalo (polki i plastiki), ze mialo sie wrazenie, ze zaraz sie rozleci. Nie mam zadnych uwag do tanich lini, bo jak ktos sie decyduje na lot nimi, to jest to jego wybor. Wiem, ze na niektorych trasach nie ma wyboru, to jest inna sprawa. Uwazam, ze Wizz ma nowoczesna flote, tylko jest ona oskubana do granic mozliwosci z wygod, by wcisnac jak najwiecej pasazerow. Ale samoloty sa nowe. Na dodatek Wizz spoznil mi sie tylko raz, a lecialam niz sporo razy, bo kiedys mial bardzo dobre godziny do Wawy. Do Easy Jet tez nie mam uwag, Ryanair nigdy nie lecialam. Z lini czarterowo-turystycznych testowalam zarownosc Thomson jak i Thomasa Cooka i z tego pierwszego pamietam mala przestrzen miedzy siedzeniami. To sie rozpisalam ![]() Zazdroszczę Ci że lubisz latać. Ja przez zeszły rok musiałem latać regularnie co ok 3 tygodnie, a niestety posiadam "dość" mocny lęk wysokości. Na szczęście teraz mogę rzadziej wsiadać do samolotów, choć podejrzewam że niebawem się znowu zacznie... I to dalej niż dotychczas ![]() Ja z moich doświadczeń lotniczych nigdy nie zapomnę lotu Wilgą bez bocznego panelu (do filmowania). Oj, to był dla mnie koszmar. Swojego pierwszego lotu Wizzem do UK także nie zapomnę - był to dla mnie pierwszy lot tanimi liniami w ogóle. Poczekałem aż wszyscy wejdą, wchodzę na pokład i pytam stewardessy gdzie jest moje miejsce - bo nie mogę zlokalizować numeru na bilecie ![]() Embrearami LOTu latałem do Monachium i Frankfurtu - raczej ciasno i mało miejsca. Ale co narzekać - i tak leci się max 2 godziny ![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2012-08-05 23:34:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Hehe, ten Embraer 175 to taki klaustrofobiczny po Airbus 319 i wiekszych. Ale poza tym byl w porzadku, bo nowka sztuka (roczny) - Flybe.
Ja tez mowilam na Wizzair, ze to taki podniebny PKS, zwlaszcza jak wprowadzili te nowe samoloty z siedzeniami, ktorych nie da sie odchylic i bez siateczek na tylach siedzen. W te ich pseudo poleczki na tyle siedzenia, to nawet ksiazek nie da sie wlozyc, moze jakas gazete ewentualnie. No, ale Wizz to juz chyba pozegnalam, przynajmniej na trasie do Wawy. Carpe diem.
|
Lssu81 | Post #10 Ocena: 0 2012-08-05 23:44:36 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-08-05 23:34:15, Richmond napisał(a): No, ale Wizz to juz chyba pozegnalam, przynajmniej na trasie do Wawy. To co w miejsce Wizza? Fakt, miejsca tam ne ni ![]() A tak w temacie OLT: http://wyborcza.pl/1,75248,12258691,Michal_Tusk__Pracowalem_dla_OLT_Express.html?bo=1 |