MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Olt express

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2012-07-31 22:45:42 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

http://finanse.wp.pl/kat,104132,title,Klienci-ida-na-wojne-z-Amber-Gold,wid,14805342,wiadomosc.html
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2012-08-01 01:00:03 (13 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2012-07-31 22:22:31, Lssu81 napisał(a):
...najzabawniejsze jest to, że kupując bilet NA TEN SAM samolot w Luftwaffe, najprawdopodobniej zapłaci się mniej... Sprawdzone kilkukrotnie - różnice były ok 100 PLN na bilet.

Tylko na litosc Boska, nie latajcie tymi liniami na Wyspy. Wielka czesc maszyn tej linii lotniczej nie doleciala do celu, wiele tez nie wrocilo na macierzyste lotniska....:-]

Zeby potem nie bylo ze nie ostrzegalem....;-)

Do góry stronyOffline

Jess31

Post #3 Ocena: 0

2012-08-01 07:27:43 (13 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Cytat:

2012-08-01 01:00:03, andyopole napisał(a):
Cytat:

2012-07-31 22:22:31, Lssu81 napisał(a):
...najzabawniejsze jest to, że kupując bilet NA TEN SAM samolot w Luftwaffe, najprawdopodobniej zapłaci się mniej... Sprawdzone kilkukrotnie - różnice były ok 100 PLN na bilet.

Tylko na litosc Boska, nie latajcie tymi liniami na Wyspy. Wielka czesc maszyn tej linii lotniczej nie doleciala do celu, wiele tez nie wrocilo na macierzyste lotniska....:-]

Zeby potem nie bylo ze nie ostrzegalem....;-)

lol lol lol :-] Andy tak w czasie przeszlym? kolega przeciez lata chyba regularnie

LOTem juz nigdy nie polece, katastrofalny lot, stara maszyna, przerazenie w oczach wszystkich na trasie Wieden Warszawa ... na krotkie trasy bardzo milo wspominam loty BMI do Niemiec i Air Berlin z Niemiec do UK, bardzo mile zaskoczyl mnie standard Germanwings (w niektorych przypadkach wyzszy od matki Lufthansy)

Do góry stronyOffline

Lssu81

Post #4 Ocena: 0

2012-08-01 07:36:58 (13 lat temu)

Lssu81

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2012

Andy,mi chodzi o cywilna wersje linii, ktore zarzucily regularne loty do Anglii w 1945 :D

A nie wiem Richmond jak Ci sie latalo Embraerami ale dla mnie to jest klasa tanich linii. Straszliwie tam ciasno.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2012-08-01 08:56:27 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Embraerami to lecialam moze pare razy, ale zdaje sie, ze bede leciala nowym E175s w piatek i to bedzie klasa tanich lini, bo Flybe chyba do takich nalezy. Ale na tej trasie nie ma wyboru. Zdaje sie, ze jest to codeshare z BA, wiec nawet placac w BA wiecej za ten sam lot, mialabym te sama klase.

W sumie najgorsze wrazenia (z tych, ktore pamietam), to mialam w jakims malym samolociku Swiss, prawdopodobnie SAAB2000. Gdy startowal, to wszystko tak sie w nim trzeslo i stukalo (polki i plastiki), ze mialo sie wrazenie, ze zaraz sie rozleci.

Nie mam zadnych uwag do tanich lini, bo jak ktos sie decyduje na lot nimi, to jest to jego wybor. Wiem, ze na niektorych trasach nie ma wyboru, to jest inna sprawa. Uwazam, ze Wizz ma nowoczesna flote, tylko jest ona oskubana do granic mozliwosci z wygod, by wcisnac jak najwiecej pasazerow. Ale samoloty sa nowe. Na dodatek Wizz spoznil mi sie tylko raz, a lecialam niz sporo razy, bo kiedys mial bardzo dobre godziny do Wawy. Do Easy Jet tez nie mam uwag, Ryanair nigdy nie lecialam.

Z lini czarterowo-turystycznych testowalam zarownosc Thomson jak i Thomasa Cooka i z tego pierwszego pamietam mala przestrzen miedzy siedzeniami.

To sie rozpisalam ;-) Ale lubie latac. W tym roku to nastukalam juz chyba wiecej mil niz przecietny business traveler latajacy po Europie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2012-08-02 01:45:49 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

ciekawostka???

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2012-08-02 15:57:50 (13 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Mama dzis zadzwoniła do nich,dodzwoniła sie i podobno zwrot za bilet będzie w ciągu 30 dni... Poczekamy,zobaczymy
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

Lssu81

Post #8 Ocena: 0

2012-08-05 20:18:40 (13 lat temu)

Lssu81

Mężczyzna

Cytat:

2012-08-01 08:56:27, Richmond napisał(a):
Embraerami to lecialam moze pare razy, ale zdaje sie, ze bede leciala nowym E175s w piatek i to bedzie klasa tanich lini, bo Flybe chyba do takich nalezy. Ale na tej trasie nie ma wyboru. Zdaje sie, ze jest to codeshare z BA, wiec nawet placac w BA wiecej za ten sam lot, mialabym te sama klase.

W sumie najgorsze wrazenia (z tych, ktore pamietam), to mialam w jakims malym samolociku Swiss, prawdopodobnie SAAB2000. Gdy startowal, to wszystko tak sie w nim trzeslo i stukalo (polki i plastiki), ze mialo sie wrazenie, ze zaraz sie rozleci.

Nie mam zadnych uwag do tanich lini, bo jak ktos sie decyduje na lot nimi, to jest to jego wybor. Wiem, ze na niektorych trasach nie ma wyboru, to jest inna sprawa. Uwazam, ze Wizz ma nowoczesna flote, tylko jest ona oskubana do granic mozliwosci z wygod, by wcisnac jak najwiecej pasazerow. Ale samoloty sa nowe. Na dodatek Wizz spoznil mi sie tylko raz, a lecialam niz sporo razy, bo kiedys mial bardzo dobre godziny do Wawy. Do Easy Jet tez nie mam uwag, Ryanair nigdy nie lecialam.

Z lini czarterowo-turystycznych testowalam zarownosc Thomson jak i Thomasa Cooka i z tego pierwszego pamietam mala przestrzen miedzy siedzeniami.

To sie rozpisalam ;-) Ale lubie latac. W tym roku to nastukalam juz chyba wiecej mil niz przecietny business traveler latajacy po Europie.

Zazdroszczę Ci że lubisz latać. Ja przez zeszły rok musiałem latać regularnie co ok 3 tygodnie, a niestety posiadam "dość" mocny lęk wysokości. Na szczęście teraz mogę rzadziej wsiadać do samolotów, choć podejrzewam że niebawem się znowu zacznie... I to dalej niż dotychczas :(

Ja z moich doświadczeń lotniczych nigdy nie zapomnę lotu Wilgą bez bocznego panelu (do filmowania). Oj, to był dla mnie koszmar.

Swojego pierwszego lotu Wizzem do UK także nie zapomnę - był to dla mnie pierwszy lot tanimi liniami w ogóle. Poczekałem aż wszyscy wejdą, wchodzę na pokład i pytam stewardessy gdzie jest moje miejsce - bo nie mogę zlokalizować numeru na bilecie :) No ale już wiem - linie ok, jak na autobus całkiem w porządku. Ryan gorzej, bo ma masę opłat ukrytych w cenie (no i lata w kiepskich godzinach).

Embrearami LOTu latałem do Monachium i Frankfurtu - raczej ciasno i mało miejsca. Ale co narzekać - i tak leci się max 2 godziny :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2012-08-05 23:34:15 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Hehe, ten Embraer 175 to taki klaustrofobiczny po Airbus 319 i wiekszych. Ale poza tym byl w porzadku, bo nowka sztuka (roczny) - Flybe.

Ja tez mowilam na Wizzair, ze to taki podniebny PKS, zwlaszcza jak wprowadzili te nowe samoloty z siedzeniami, ktorych nie da sie odchylic i bez siateczek na tylach siedzen. W te ich pseudo poleczki na tyle siedzenia, to nawet ksiazek nie da sie wlozyc, moze jakas gazete ewentualnie.

No, ale Wizz to juz chyba pozegnalam, przynajmniej na trasie do Wawy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Lssu81

Post #10 Ocena: 0

2012-08-05 23:44:36 (13 lat temu)

Lssu81

Mężczyzna

Cytat:

2012-08-05 23:34:15, Richmond napisał(a):
No, ale Wizz to juz chyba pozegnalam, przynajmniej na trasie do Wawy.

To co w miejsce Wizza? Fakt, miejsca tam ne ni :)

A tak w temacie OLT: http://wyborcza.pl/1,75248,12258691,Michal_Tusk__Pracowalem_dla_OLT_Express.html?bo=1

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,