Hej Marianzwonsami,wrócilismy pare tygodni temu ale jakoś tak nie było czasu żeby usiąść i podzielić się informacjami.Więc tak szybko,do ostatniej chwili dzwoniłam i wysyłam emaile pytając o wolne miejsca pod namiot,niestety jak się mozna bylo spodziewac wszystkie odpowiedzi byly odmowne-szczyt sezonu!Wiec jakze zaskoczona bylam gdy dostalam emaila z jednego campingu ze jest miejsce,pani prosi tylko o przeslanie zaliczki i potwierdzenia.Niestety moj maz stwierdzil ze za daleko od morza -az 15 minut jazdy samochodem

wiec nie wyslalam tej zaliczki i zdecydowalismy jechac w ciemno,naiwnie wierzac ze wszystkie campingi na Lazurowym wybrzezu czekaja na nas z otwartymi rekami.Ogolnie sama podroz bez zadnych przygod,z przerwami na posilki i krotka drzemke zajela nam okolo 13 godzin,tutaj wskazowka autostrady platne z Calais do Cannes trzeba sie przygotowac na oplate okolo 100 euro ,w jedna strone

Od miejscowosci Frejus jechalismy juz wybrzezem -widoki NIESAMOWITE!!!rozgladajac i pytajac sie na kazdym napotkanym campingu o kawalek trawki pod nasz namiot,zrezygnowani i przeswiadczeni ze pierwsza noc spedzimy pod golym niebem,moj maz wpadl na swietny pomysl ze moze jednak powinnismy zadzwonic na ten camping gdzie oferowano nam miejsce,po ostrej wymianie slow ze nikt nie bedzie trzymal dla nas miejsca jezeli nie wyslalismy zaliczki i potwierdzenia ,co oczywiste bylo wina meza,zaryzykowalismy i pojechalismy na ten camping.Zdazylismy w ostatniej chwili gdyz recepcje glownie otwarte sa do godziny 19-20.Udalam sie wiec do milej pani ,nie przyznajac sie ze to ja ,zeby nie bylo ze wystawilam ja do wiatru,blagajac ja o jakikolwiek kawalek pola

mila pani ,stwierdzila ze ma ale na 3 noce tylko,wiec ja czy jest jakas szansa ze cos sie zwolni i ewentualnie czy moge przenies sie z namiotem w inne miejsce ale na tym samym campingu??????Mila pani popatrzyla w komputer i powiedziala ze moze dac mi znac jutro bo ktos mial dzisiaj przyjechac a jeszcze nie dojechali,wiec jest jakas minimalna szansa.Po spojrzeniu jeszcze raz i przeanalizowaniu emaili mila pani zaskoczona stwierdzila ze to miejce jest zarezerwowane dla mnie.Alleluja!!!!!!!!!Camping rewelacyjny
http://www.parcdesmonges.com/ciepla woda ,dostepne lodowki,prad do kazdego namiotu,basen,na zyczenie wlasciciele dostarczja rano pieczywo.Rewelacja,do tego prowadza rano zajecia animacyjne,glownie polecam dla osob ktore lubia cisze i spokoj,dla rodzin z dziecmi.Na pewno sie nie zawiedziecie,17 km od Cannes,do najblizszej plazy 15 minut jazdy samochodem,my jednak spedzalismy czas glownie na basenie i na zwiedzaniu.Upal niesamowity,pobyt pod namiotem w takich upalach tylko dla wytrwalych

zwiedzilismy Cannes,Monaco,Nicea,Monte Carlo,polecam miasteczko Eze w drodze do Monaco i Grasse stolice perfumow-koniecznie.Jezeli ktos ma wiecej urlopu na przyklad 2 tygodnie ,mozna rowniez wpasc do Wloch,bardzo blisko i Barcelony okolo 6 godzin jazdy.I koniecznie w drodze powrotnej nadrobic drogi i jechac przez Alpy,widoki zapierajace dech,wjezdza sie na wysokosc okolo 2500mnp.Przepraszam ze sie tak rozpisalam ale bardzo polecam urlop na Lazurowym Wybrzezu,glownie poruszajac sie wybrzezem-jedna rada jezeli podrozujecie z malymi dziecmi koniecznie zarezerwujcie sobie miejsce campingowie zwlaszcza w sezonie,lipiec sierpien!Jezeli ktos ma jakies jeszcze pytania,chetnie odpowiem.Pozdrawiam