2013-03-22 21:27:05, Richmond napisał(a):
Przeczytalam relacje, ladne zdjecia, ladne krajobrazy. Moze wreszcie zobacze cos wiecej niz snieg

A poza tym kupilam sobie bilety na weekend do Stavanger, to pozwoli mi skoczyc na skalna polke i wyeliminowac ja z dluzszej podrozy.
Rozwazam tez przerzucenie wyprawy z lipca na wrzesien. Mam nadzieje, ze pogoda nie bedzie straszna, chociaz z tego co patrzylam w danych statystycznych, to we wrzesniu moze wiecej padac. Potrzebuje noce, zeby porobic zdjecia nocne po drodze.
Cieszę się że się podobały, ja mogę oglądać je godzinami. Dobra decyzja z tym Prekestolen osobno, można wtedy ciąć bez przystanku do Sogn and Fjordane, łatwiej będzie się wtedy zmieścić w czasie ze wszystkimi atrakcjami. Inną opcją którą brałem jeszcze pod uwagę był nocny prom z Harwich do Esbjerg w Danii, a później przesiadka w Hirtshals na prom do Kristiansand, czasowo wychodzi podobnie, ale podróż byłaby wtedy mniej męcząca.
Tymi opłatami za przejazdy bym się bardzo nie przejmował, nasz końcowy rachunek to było jakieś £25, także tyle co nic na warunki Norweskie, za to przeprawy promowe kosztują o wiele więcej.