odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
krakn |
Post #1 Ocena: 0 2012-07-04 08:22:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Dziś około 5 tysięcy osób na całym świecie obudziło się z wiadomością że to koniec wakacji.
Kilkanaście tysięcy ludzi, zapłaciło ale nigdzie nie pojedzie.
Kolejna Firma, ogłosiła upadłość.
Dlaczego twierdzę ze to oszustwo?
Bo zaiwiające jest że firmy turystyczne upadają z początkiem lub w szczycie sezonu, a nie gdy jest niski sezon.
Czyli co?
Od nadmiaru kasy upadek?
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-pierwsi-klienci-sky-club-wrocili-do-kraju,nId,620435
Nazbierać kasy i uciekać.
to jest biznes  :-Y
Dlatego unikam pośredników, którzy organizują całość.
Chyba nigdy tak jeszcze nie byłem.
Osobiście najbardziej mi odpowiadają ew pośrednicy którzy tylko rezerwują np hotel, pobierając tylko za to prowizję, a za pobyt płacę sam na miejscu.
W razie W, czyli oszustwa, tracę tylko drobną prowizję, a nocleg to sobie sam załatwię gdzie indziej.
mniejsze ryzyko Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2012-07-04 08:41:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To jest bardziej skomplikowana sprawa. Triada sama w sobie to zdaje sie juz przestala istniec wczesniej. Sprzedali swoja marke, ktora byla oferowana przez inna firme. Nie pamietam dokladnie, czytalam cos o tym pare miesiecy temu. I juz pare miesiecy temu ludzie pisali, ze moze upasc i ze jakies przekrety mialy miejsce.
"Zarząd Triady poprosił o wykreślenie biura podróży z rejestru touroperatorów mazowieckiego urzędu marszałkowskiego. Biuro nie będzie teraz organizatorem wycieczek, a jedynie sprzedawcą wycieczek organizowanych przez mniejszą firmę-siostrę Sky Club. Chodzi o to, by Triada nie musiała kupować nowej wyższej polisy ubezpieczeniowej, co nakazują obowiązujące od 16 września przepisy."
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-biura-podrozy-migaja-sie-od-wyzszych-ubezpieczen,nId,608847
Glowne biuro Triady bylo kolo mojego domu w Wawie. Jeszcze w ten weekend wygladalo normalnie  Carpe diem.
|

|
 |
|
OKidoki444 |
Post #3 Ocena: 0 2012-07-04 08:48:16 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Ja tez zawsze wyjazdy organizuje sobie sama bo po pierwsze taniej a po drugie nie musze sie obawiac ze biuro podrozy zbankrutuje,Szkoda mi tych ludzi,ktorzy zbierali pieniadze na wakacje i maja teraz....
Faktycznie cos w tym jest ze zawsze w sezonie bankrutuje jakies biuro co roku to samo. [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2012-07-04 08:50:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
No, ale wiekszosc dostanie pieniadze z ubezpieczenia. Tylko, ze wakacje beda mieli popsute.
W UK biura podrozy tez sa ubezpieczone, w ATOL. Ponadto mozna zaplacic karta kredytowa i skorzystac potem ze zwrotu pieniedzy w ramach Section 75. W 2008r linie lotnicze padaly jak muchy i samodzielne kupowanie wakacji tez moglo sie zle skonczyc. Carpe diem.
|

|
 |
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-04 09:05:07 (13 lat temu) |
co do odzyskania pieniedzy też moze być problem i trwać 365 dni.
Właśnie w TVN24 ludzie piszą emaile że wczoraj firma ogłosiła upadłość, a wczoraj ludzie jeszcze dostawali potwierdzenie o wyjeździe np dzisiaj. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
OKidoki444 |
Post #6 Ocena: 0 2012-07-04 09:06:11 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
zgadza sie ale ryzyko jest ale mniejsze,nie sadze zeby easyjet mi zabnkrutowal w tym roku-nie strasz mnie kurde  Poza tym nawet jesli to stracilabym polowe kasy bo lot i hotel wysly mniej wiecej w takiej samej cenie,to zawsze lepsze niz stracic wszystko.
Oj nie chcialabym byc w sytuacji tych ludzi.... [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2012-07-04 09:12:23 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-07-04 08:50:10, Richmond napisał(a):
W 2008r linie lotnicze padaly jak muchy i samodzielne kupowanie wakacji tez moglo sie zle skonczyc.
No tak , ale jak upadnie linia lotnicza to co najwyżej spóźnię się na wakacje jeden może dwa dni. wybierając bardziej skomplikowana czy też być może i droższą drogę dotarcia, ale jednak dojadę.
A gdy pada organizator całości to nie mam nic.
Kiedyś nie dolecieliśmy na czas, powód był prosty, pociąg zatrzymał się na ponad 20 minut dosłownie kilkaset metrów przed peronem na Stansted, spóźniliśmy się na samolot, wystarczyło zadzwonić do Hotelu by zmienić date rezerwacji za niewielka opłatą, w innym przypadku gdy musieliśmy zostać w hotelu dłużej, manager dał nam jeszcze lepszą cene niż pośrednik, mimo że cena pośrednika była o 30% niższa niż widniejąca w cenniku hotelu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
bengal1 |
Post #8 Ocena: 0 2012-07-04 11:40:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2012 Skąd: Essex |
Cytat:
2012-07-04 09:05:07, krakn napisał(a):
Właśnie w TVN24 ludzie piszą emaile że wczoraj firma ogłosiła upadłość, a wczoraj ludzie jeszcze dostawali potwierdzenie o wyjeździe np dzisiaj.
To są jakieś jaja. Czyste oszustwo! Wyciągają kasę z ludzi przed planowanym bankructwem nawet w 1 dzień przed ogłoszeniem tej decyzji. I co to ot tak się ogarnęli, że nie mają płynności finansowej?
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2012-07-04 12:53:36 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
krakn |
Post #10 Ocena: 0 2012-07-04 13:07:52 (13 lat temu) |
Cytat:
2012-07-04 11:40:48, bengal1 napisał(a):
Cytat:
2012-07-04 09:05:07, krakn napisał(a):
Właśnie w TVN24 ludzie piszą emaile że wczoraj firma ogłosiła upadłość, a wczoraj ludzie jeszcze dostawali potwierdzenie o wyjeździe np dzisiaj.
To są jakieś jaja. Czyste oszustwo! Wyciągają kasę z ludzi przed planowanym bankructwem nawet w 1 dzień przed ogłoszeniem tej decyzji. I co to ot tak się ogarnęli, że nie mają płynności finansowej?
No obudził się i stwierdził.
Ja Pier@@@  od dziś nie mam kasy  :-Y
Złodzieje
Miałem kiedyś takiego wspólnika, jego żona właśnie handlowała turystyką, jak by co to na pokaz "kasssyyy" miała w pizdu i jaka ona ważna, a jak przyszło co do czego to nawet kredytówkach nie miała kasy ...
ludzie ciągle z nią mieli problemy bo przejadała kase na bieżąco, a wiadomo że za wynajem samolotu i za hotele płaci się na raz i to dużo.
Mimo że marża była nawet 60% to nie wyrabiała się z kasą, pracownikom też płaciła nie regularnie, bo przez te obiady w hotelu ***** strasznie jej brakowało pieniędzy.
Zresztą obydwoje to byli ciężcy do gospodarowania kasą.
W końcu też wyprowadzili kase i do tej pory słuch zaginął. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|