MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Braki w bagazu rejestrowanym

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-06-11 02:08:17 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-06-10 22:02:06, TITANIUM napisał(a):
Ja ostatnio zauważyłam, że sporo ludzi obkleja walizki taśmą klejącą lub folią spożywczą :-]

To nie głupi pomysł,
O tym wspominał kolega powyżej, zwłaszcza jak się ma ładną walizkę, to warto ją zafoliować dzięki temu unika się również otarciom.

Niezłego pecha miał jeden z naszych znajomych.
Pech że leciał na wykład.
Miał w niej nie tylko ubrania, ale też materiały do pracy.
Widział z autobusu jak walizka spadła z wózka z pagarzami, następnie została przejechana kołami :-o

Ponieważ to było daleko nie wiedział że to jego spotkało.
bagaż się odnalazł po miesiacu, po naklejkach można było wnioskować że wędrował przez pół świata i był w krajach w których on sam nigdy nie zwiedził :-o:-]
Pół biedy ubrania, bo te to można sobie kupić co zrobił, ale materiały szkoleniowe i inne potrzebne do pracy rzeczy ...

Aha, no i wcale nie leciał tanimi liniami.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

mocarella

Post #2 Ocena: 0

2012-06-11 09:26:28 (13 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

jakis czas temu lecial program w tv poswiecony bagazom na Luton.
pokazywali nawet te licytacje z lost property, o ktorych wczesniej ktos wspominal.
kobieta kupila walizke za 40 funtow. mial to byc nietypowy prezent dla przyjaciolki.
po otwarciu jej znalazla tam tylko stare szmaty i kilka niepotrzebnych drobiagow.
pracownicy przyznali sie, ze zanim bagaz trafi na aukcje jest przeszukiwany. cenne rzeczy jak laptopy, aparaty, bizuteria trafiaja na jeszcze inna aukcje.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-06-11 10:59:45 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Jak pierwszy raz przylecialam do UK ( jakies 6 lat temu, moze wiecej ), ladowalam na Stansted. Bylam wtedy z malym dzieckiem, mialam wozek i dwa bagaze rejestrowane plus podreczny.
Na tasmie wyjechal wozek malego bez szwanku, a zaraz pozniej oba bagaze - torby cale podarte, porozrywane, a moje i dziecka ciuchy luzem na tasmie :-?. To byl koszmar - na rekach male dziecko i bagaz podreczny, a ja musialam zatrzymac tasme, zeby pozbierac swoje rzeczy. Ludzie chcieli mnie zabic, bo czekali na swoje bagaze. Po prostu usiadlam i sie rozplakalam. Nie dosc, ze zginela wtedy polowa rzeczy, to ja zero angielskiego, nie moglam sie dogadac z baba z obslugi itd.
Najgorszy pierwszy lot do UK jaki moglam sobie wyobrazic.
Jakos na migi ( doslownie ) sie wtedy z nia dogadalam i dali mi jakas torbe. Ale wszystko trwalo ok. 3 godzin po ladowaniu. Maly wymeczony, glodny, ja wsciekla i rozzalona... Wtedy powiedzialam sobie, ze nigdy wiecej Stansted.
Dzisiaj bym sie wyklocila juz o wszystko - nowa torbe, odszkodowanie itd. Niestety wtedy jeszcze jezyka zero ;-).

Z kolei wracajac jakies 2 lata temu z PL ( Wrocław - Luton ) wiozlam papierosy dla siebie i dla mojej mamy. Bylo tego chyba w sumie z 6 kartonow.
Po dotarciu do domu, gdy mama przyszla po papierosy, okazalo sie, ze brakuje 1 kartonu i 1 paczki - dosc dziwne...

Od tamtej sytuacji, zawsze gdy ja lece, lub do mnie leci ktos z PL, na torbie jest klodka, a do tego te plastikowe opaski zaciskowe ( nie wiem jak to sie nazywa ;-) ). I zawsze je zakladam w jakis specyficzny sposob - jesli bagaz bedzie ruszony, od razu widac ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 11-06-2012 11:17 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gosiaczek3006

Post #4 Ocena: 0

2012-06-11 11:12:17 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Cytat:

2012-06-10 22:02:06, TITANIUM napisał(a):
Ja ostatnio zauważyłam, że sporo ludzi obkleja walizki taśmą klejącą lub folią spożywczą :-]

Taka folia oklejaja na prawie kazdym lotnisku,przynajmniej w Pl...W sumie dobry pomysl,jesli ktos przewozi cos wartosciowego...
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2012-06-11 11:22:53 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Wiecie co... Macie racje. Zaczne owijac walizki streczem.

Ja pamietam miny ludzi, gdy spotkalam sie raz z psem na lotnisku.
Przylecialam, odebralam walizki, piesek celnika sie do mnie "przytulil". Znajomego celnika. Pies, ktory mnie znal cale swoje zycie poznal mnie i przyszedl sie przywitac. Niezorientowani ludzie patrzyli na mnie jak na zboja. Malam niezly ubaw.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2012-06-11 11:51:07 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2012-06-11 11:22:53, kolezanka_szkla napisał(a):
Wiecie co... Macie racje. Zaczne owijac walizki streczem.

Ja pamietam miny ludzi, gdy spotkalam sie raz z psem na lotnisku.
Przylecialam, odebralam walizki, piesek celnika sie do mnie "przytulil". Znajomego celnika. Pies, ktory mnie znal cale swoje zycie poznal mnie i przyszedl sie przywitac. Niezorientowani ludzie patrzyli na mnie jak na zboja. Malam niezly ubaw.

Beata, Ty przemytniku! Przyznaj sie, a nie tlumaczysz, ze pies znajomy :-].
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-06-11 12:00:33 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ba! Nawet nie znajomy, a zaprzyjazniony! :-]
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #8 Ocena: 0

2012-06-11 21:39:28 (13 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Streach`owanie bagaży jest znane i używane od dawna.Ja zlatałem kawał świata i zawsze oddaję plecak czy walizkę do wrap`owania.Jeszcze nigdy nic złego się z moim bagażem nie stało.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,