MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brytyjskie Dziwactwa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Embit83

Post #1 Ocena: 0

2012-05-06 18:12:00 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2012-05-06 12:41:53, stanislawski napisał(a):

To się nazywa "organizacja korków" - bo one są tutaj organizowane, tylko nie wiem jakim przysłówkiem to określić - "celowo", czy "bezmyślnie".

Stanisławski potwierdzę Twoją teorię o tej organizacji korków. Jak dla mnie to i celowo i bezmyślnie. Zaledwie po roku "za kierownicą" w Londynie utwierdzam się w przekonaniu, że w sprawach organizacji ruchu drogowego czy np. remontów drug panuje większy DEBILIZM niż w Polsce. Jeden z przykładów: Blackfriars Underpass w Londynie. Od kilku tygodni TYLKO w piątki jest zamykany i robią coś w tunelu. Dodawać chyba nie trzeba że w piątki powoduje to największe korki. Jakby nie można było tego samego robić w poniedziałki gdy ruch jest o wiele mniejszy.
W wielu miejscach zauważyłem też jakąś "modę" na poszerzanie chodników do tego stopnia że trzeba zabierają część jezdni. Kto to k... wymyśla? Nie dość że i tak większość ulic jest ciasna, po bokach stoją po parkowane auta i źle się jeździ to oni jeszcze bardziej utrudniają. Ktoś powinien wysłać tych ich "fachowców" do Niemiec na naukę co i jak się robi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2012-05-06 19:06:18 (13 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Moze lepiej nie - jeszcze sie naucza poszerzania nie tyle drog co przestrzeni zyciowej i najada kontynent!

:-D:-D:-D

UK to kraj wzglednie niewielki - ok 245,000km2 podczas gdy Polska to 312,000. Ale moze polityka generowania korkow tak jak i niebudowania poboczy jest celowa - ma zmiejszyc srednia predkosc, ograniczyc zuzycie paliwa i emisja CO2 - a w miastach zmusic ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej.

Kto wie jak jest naprawde ;-)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2012-05-06 19:18:11 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #4 Ocena: 0

2012-05-06 19:33:05 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Cytat:

2012-05-06 19:06:18, marcinb napisał(a):
Moze lepiej nie - jeszcze sie naucza poszerzania nie tyle drog co przestrzeni zyciowej i najada kontynent!

:-D:-D:-D

UK to kraj wzglednie niewielki - ok 245,000km2 podczas gdy Polska to 312,000. Ale moze polityka generowania korkow tak jak i niebudowania poboczy jest celowa - ma zmiejszyc srednia predkosc, ograniczyc zuzycie paliwa i emisja CO2 - a w miastach zmusic ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej.

Kto wie jak jest naprawde ;-)

Marcinie czasy niemieckich najazdów chyba już dawno minęły prawda? A że gospodarczo górują w Europie to tylko ich zasługa.

Co do tej komunikacji miejskiej w Londynie to ona wcale nie zachwyca. Autobusy na wielu trasach nie jeżdżą punktualnie głównie ze względu na korki i roboty drogowe. Metro? Rewelacji nie ma. Jedna z nowszych linii Victoria Line np. w weekend: engineering works a w poniedziałek jadąc do pracy siedzisz w wagonie np 15min na jednej stacji bo jest awaria sygnalizacji świetlnej. Ja rozumiem że to się zdarza wszędzie. Tylko tutaj odnoszę jakieś takie wrażenie że oni jak coś robią to tak na sztukę, aby było, na odpier... A uważają się za pępek świata ;-).

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-05-06 19:47:46 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-05-06 20:10:24 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-05-06 15:19:11, Marineczka napisał(a):

Za to jak ktoś już zaczął o dziwactwach ... proszę niech mi ktoś logicznie, uwaga LOGICZNIE wytłumaczy , dlaczego muszę korzystać z dwóch kranów w jednym zlewie?? najpierw mam się poparzyć wrzątkiem, by potem w lodowatej ukoić ból?

Dwa krany cię dziwią?
pomyśl w jakie zdumienie wpadłem u mojego klienta:
Obrazek

A wogóle ta łazienka wygląda jak wychodek :)
A reszta domu to kosmos :-]
koszt wynajęcia był 5 tysięcy na miesiąc :-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-05-06 20:35:41 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

he, no napewno zurzycie paliwa jest mniejsze, gdy jadę rano ok 6 przez londyn potrzebuje około 1,5 godziny, gdy jadę z powrotem np około 16-19 spokojnie trzeba liczyć nawet 2-3 godziny ten sam odcinek.

A silniczek pierdu pierdu, ale nie po kapuście, no i to ciągłe przyśpieszanie i hamowanie to też "oszczedza"
I dziesiątki samochodów tak dymią, zamiast godzinę to przez dwie i więcej.

Absolutna głupota starego paździocha, pewnie łajza jeździ 15 M/h na autostradzie, a jak chce skręcić w lewo to koniecznie musi się zatrzymać...

W wielu miejscach polikwidowali pasy i dodatkowe pasy do zjazdu w lewo.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2012-05-06 21:39:34 (13 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Sluchajcie, nie ma co narzekac. Zjezdzamy do Reichu?

:-D :-D :-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2012-05-06 21:49:02 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Widocznie Anglicy nie odkryli jeszcze co to jest "letnia bieżąca woda" :)

Odkryli...wystarczy zmniejszyc temperature na boilerze....:-]
Ada

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2012-05-06 21:54:45 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Marcin takich rond, o ktorym pisales na poczatku tematu jest wiecej. Ja kiedys na takim wyladowalam. Myslalam, ze zawalu dostane. Prawostronny ruch na podrondzie, bo rondo glowne mialo ruch lewostronny.

Ada czasami nie mozna zmniejszyc temperatury na boilerze. Ja tak mam. Mam solary. W takim przypadku temperatura musi byc ustawiona na max.

Ja do Reichu natychmiast. Gdyby moj maz sie jeszcze jezykow kiedys uczyl...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,