MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wycieczka na Ukrainę

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lhotse

Post #1 Ocena: 0

2012-04-04 21:29:43 (13 lat temu)

Lhotse

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2012

Cytat:

2012-04-04 21:01:10, Mafrta napisał(a):
Koleje odradzam. Kosmiczne ceny - niezależnie od trasy. Jak już ktoś musi, to lepiej do Polski czymkolwiek i pociąg dopiero z Polski.

187 zł za sypialny ze lwowa do wrocławia ten o 23-05 to kosmiczna cena?. policz koszt dojazdu do przemysla tym czymkolwiek a potem cena biletu do wrocka.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mafrta

Post #2 Ocena: 0

2012-04-04 22:22:34 (13 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Koszt dojazdu ze Lwowa do Przemyśla czymkolwiek to 25 zł (dwa lata temu), a pociągiem od 170 w górę. Auto zostawiliśmy w Polsce w ostatniej chwili, więc załatwialiśmy wszystko z marszu. Sprawdzaliśmy ceny tam na miejscu - nie tylko do Przemyśla. I zrezygnowaliśmy z kolei. Do biletu doliczali jakieś miejscówki i inne cuda, o których nigdy nie słyszałam.

Jest co prawda szansa, że czasy się zmieniły, albo że źle zrozumiałam (bo ja tylko po rosyjsku kształcona jestem). Ale szczerze napisałam, co widziałam...
xxx

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #3 Ocena: 0

2012-04-21 22:26:30 (13 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Z podróżami pociągami to zawsze jest tak, że jeśli przekracza się w nim granicę, cena za bilet będzie conajmniej podwójna. Wiadomo więc, że najlepiej dojechć do granicy, przejść i dalej jechać już taniutko.

Z przejścia granicznego w Medyce jeżdzą busiki i autobusy do Lwowa, a stamtąd już można uderzać w całą Ukrainę.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

ChrisCov

Post #4 Ocena: 0

2012-08-06 10:43:59 (13 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Do wyjazdu zostały mniej więcej 3 dni i mam jeszcze pytanie odnośnie wymiany waluty.
Słyszałem opinię, że na Ukrainie może być problem z wymianą złotówek na ich walutę i bardzo tam lubią dolary. Wolą je bardziej od jakiejkolwiek innej waluty. Z zapłatą za nocleg raczej nie będzie problemu, bo będziemy u rodziny, natomiast, żeby kupić coś w sklepie lub pójść do jakiejś restauracji, to już się tego raczej za złotówki nie załatwi. Ojciec chce wymienić złotówki na dolary, bo lepiej, żeby mu zostały one niż hrywny. Ja mam też ileś tam funtów, ale podobno lubią tam tylko dolary. Jednakże, skoro się da w miarę korzystnie wymienić złotówki, to po co się w takie coś w ogóle bawić. Jakie są Wasze opinie?
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Mafrta

Post #5 Ocena: 0

2012-08-06 17:54:01 (13 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Ja wymieniałam złotówki tam - od razu na hrywny i tyle razy, ile potrzebowałam. Albo korzystałam z bankomatu. Przelicznik był korzystny i nie pobierali prowizji. (Nie bawiłabym się w żadne dolary czy inne takie. Dla mnie za dużo zachodu, a zysk wątpliwy.)
xxx

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-08-06 20:55:32 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #7 Ocena: 0

2012-08-06 21:22:05 (13 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

@Marfta,
dzięki za opinię.

Cytat:

2012-08-06 20:55:32, grubasson napisał(a):
ChrisCov - jak jedziecie? Pociągiem czy własnym transportem?

Wybieram się do Kijowa i do Prypeci, ale nie wiem jeszcze jak dojadę bo widzę z dojazdem nie jest za lekko.

Jadę z ojcem samochodem. Mam wybór - nissanem sunny 1.4 lub matizem na gaz ;-) Może mniej wygodnie, ale o połowę taniej. Nie wybieramy się jakoś daleko w głąb Ukrainy, ale 1200 km będzie. Nie chcemy robić całej trasy w 1 dzień, bo to trochę dla ojca za dużo (mi nie chce dać kierować, bo jestem za bardzo przyzwyczajony do jazdy po lewej stronie ;-)), więc plan jest taki, żeby w czwartek się wybrać z okolic Gorzowa Wlkp. do Krakowa, trochę go pozwiedzać w piątek, a następnie w sobotę do Buczacza (160+km na południowy-wschód od Lwowa), potem zobaczymy, jak się dogadamy z rodziną. Na pewno bym chciał zobaczyć zamek w Zbarażu, bo to blisko Tarnopola, w którym mam rodzinę i może również Kamieniec Podolski.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2012-08-06 21:30:36 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2012-08-06 22:27:55 (13 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2012-08-06 21:30:36, grubasson napisał(a):
A ja to chyba odłożę na inny termin, albo pojadę gdzie indziej, lub nad polskie morze. Jeszcze nie wiem, czekam na odpowiedzi na napisane maile w kilku kwestiach, na razie cisza.

To może ja cos podpowiem. ;)
Fajne miejsce.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-08-06 22:39:18 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie