MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2017-01-06 09:36:04 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2017-01-06 10:04:57 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Samo Zakopane wyglada dosc specyficznie, zatloczne, komercyjne bardziej niz chinskie targowisko w Warszawie ;).
Dziwni ludzie, po gorkach w szpilkach/polbutach garniturowych, zwlaszcza w sezonie wakacyjnym.
Ale co kto lubi :).

Wyjazd wakacyjny z UK do Zakopanego to chyba szczyt absurdu - coś jak kupowanie puszkowanej mielonki na obiad u lokalnego rzeźnika. Alpy oferują znacznie lepszy warunki, taniej, szybciej i po prostu ładniej. I co, najpierw samolotem do Krakowa a później 4h w korku na Zakopiance aby zaobaczyć syfne i zapaskudzone miasto?

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2017-01-06 10:19:00 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2017-01-05 18:10:37, AgentOrange napisał(a):
Przecież Zakopane to syf, dziadowstwo, chamstwo i bardzo brudne powietrze. Tam się pcha gawiedź z prowincji dla której to szczyt aspiracji..

Tam się pcha głownie Warszawa zawsze tak było widzę to po rejestracjach zawsze jak jestem w Polsce. No ale z perspektywy Twickenham to może i prowincja.
Zakopane i okolice podobało się bardzo znajomym cudzoziemcom z rożnych zakątków Europy i świata, a im raczej Alpami nie błyśniesz bo widzieli w życiu trochę więcej niż twoje Alpy i inne mają szczyty aspiracji, a komercja cóż, jest wszędzie. Jak to mówią gdzie byś nie pojechał na wakacje pamiątki i tak przewieziesz z Chin

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2017-01-06 10:20:56 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Widzisz, sa rozne punkty widzenia.
My sie na przyklad upieramy, by mlodziez znala 'stary' kraj, rozumiala potrzebe mowienia po polsku, spotkala sie z roznymi gwarami, poznala tzw. atrakcje, mogla poobserwowac i wyciagnac wlasne wnioski.
W Zakopanem bylismy w szczycie sezonu letniego, zatrzymalismy sie na wspomnianym polu, na obrzezach miasta, z pieknym widokiem na gory, dobrym punktem wyjsciowym na szlaki mniej oblegane, z ciekawymi ludzmi dookola.
A popoludniem/wieczorem mozna sie wybrac do teatru Witkacego, muzeum Hasiora, do tego okolice Zakopanego kusza :).
Udalo sie uniknac tlumow, zgielku, zlapac sam urok tatrzanski.

Chociaz lepiej mi sie wloczylo po Gorach Stolowych, nie ukrywam.

Do góry stronyOffline

koniokrad

Post #5 Ocena: 0

2017-01-06 17:28:04 (9 lat temu)

koniokrad

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2010

Jestem zapalonym narciarzem, co roku zimowy urlop spędzam w Alpach od kilkunastu lat - oczywiście świetnie. Na alpejskich stokach do znudzenia wszyscy psioczyli na Zakopane, że brak infrastruktury narciarskiej, że drogo, że Górale pazerni i chamscy itd. Jednak 3 lata temu pokrzyżowały mi się plany i pociągiem wraz z rodziną udałem się do Zakopanego po 20 latach nieobecności. Moim zdaniem co do jednego wszyscy mają rację - jeśli ktoś chce pojeździć na nartach to raczej Zakopane bym odradzał. Są (nawet w pobliżu) ciekawsze miejsca do jazdy na nartach. Porównywać z Alpami nie ma sensu - to nie ta liga. Podhale to dobre miejsce dla początkujących. Tym z większymi umiejętnościami radziłbym uzbroić się w cierpliwość podczas stania w kolejkach do wyciągów. Pod każdym innym względem Zakopane pozytywnie mnie zaskoczyło. Ceny dostępne, dobra jedzenie, mili Górale, termy, baseny, skutery śnieżne, kino, piękna okolica, folklor i jeśli ktoś lubi to imprezy przez 24 h. Ogólnie tak mi się spodobało, że w tym roku jadę również do Zakopanego z rodziną, a później już sam poświęcę się białemu szaleństwu w bardziej odpowiednim miejscu.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2017-01-07 11:18:18 (9 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2017-01-06 10:04:57, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Samo Zakopane wyglada dosc specyficznie, zatloczne, komercyjne bardziej niz chinskie targowisko w Warszawie ;).
Dziwni ludzie, po gorkach w szpilkach/polbutach garniturowych, zwlaszcza w sezonie wakacyjnym.

Wyjazd wakacyjny z UK do Zakopanego to chyba szczyt absurdu - coś jak kupowanie puszkowanej mielonki na obiad u lokalnego rzeźnika. Alpy oferują znacznie lepszy warunki, taniej, szybciej i po prostu ładniej. I co, najpierw samolotem do Krakowa a później 4h w korku na Zakopiance aby zaobaczyć syfne i zapaskudzone miasto?

:-]:-] no to ja tak z 2-3 razy w roku sie bardzo absurdalnie zachowuje. wprawdzie samo Zakopane mnie nie "kreci", za to nasze gory juz owszem. miesiac wakacji w Wetlinie to mus, dla zdrowia psychicznego :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-01-07 18:34:48 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2017-01-07 19:05:03 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Tez mi sie Tatry podobaly i bylam kilka razy (zawsze pociagiem), ale jakos latwiej mi doleciec i dojechac do wspomnianych Alp.

SweetLiar, rejestracje z Wawy w Zakopanym? To chyba samochody firmowe, wiec nie Warszawiacy ;-) Warszawicy to juz wymarly gatunek.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #9 Ocena: 0

2017-01-07 21:46:51 (9 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2017-01-07 18:34:48, tyniek napisał(a):
Cytat:

2017-01-07 11:18:18, agarudii napisał(a):
Cytat:

2017-01-06 10:04:57, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

:-]:-] no to ja tak z 2-3 razy w roku sie bardzo absurdalnie zachowuje. wprawdzie samo Zakopane mnie nie "kreci", za to nasze gory juz owszem. miesiac wakacji w Wetlinie to mus, dla zdrowia psychicznego :-]

Wetlina była OK dwadzieścia-trzydzieści lat temu.
Obecnie, zwłaszcza w wakacje już zbyt męcząca jak dla mnie.
Późna jesień, zima i przedwiośnie to jedyny czas kiedy można tam naprawdę odpocząć, ale i wtedy wybrałbym Smerek.

Zakopane?
Cóż pewnie tylu zwolenników co przeciwników.
Jak ktoś lubi Marszałkowską z widokiem na Tatry to jak najbardziej.

Jeśli ktoś nie lubi tłoku to jest wiele miejscowości wokół Zakopanego godnych uwagi. Od Poronina po Chochołów.

wiem dokladnie, jak Wetlina wygladala 20lat temu ;) dlatego tam wracam, dla zdrowia znaczy sie :-]
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2017-01-07 22:00:37 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie