MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-05-14 12:38:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2011-05-14 12:49:48 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Na wschód nie jeżdżę dalej, niż do Tarnowa. Za Przemyslem zaczyna się Azja.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2011-05-14 13:29:51 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-05-14 13:39:03 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-05-14 14:46:08 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #6 Ocena: 0

2011-05-14 14:55:45 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

Leonka, doskonaly pomysl! Zachodnia Ukraina - Lwow, potem Stanislawow, nastepnie Kamieniec Podolski, z tamtad do Czerniowcow.
W dol do Rumunii i ostry skret na Moldawie, z Moldawi powrot na Ukraine i masz juz Odesse. Zakladam, ze znasz Rosyjski a moze Ukrainski? W Rumunii czesty Francuski no i oczywiscie Angielski.

Powodzenia!

Ps. Wloczylem sie po Ukrainie, bylo naprawde swietnie. Wspaniali, przyjazni ludzie
"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-05-14 15:31:54 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #8 Ocena: 0

2011-05-14 15:39:38 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

W zasadzie na Zach. Ukrainie mozesz mowic po Polsku, im dale na Wschod tym bardziej "Rosyjsko" Tam nawet Ukraincy nie znaja Ukrainskiego :-o

На все добре;!

Tu dosc uzyteczny link. :-)
Ukrainskie slowka
"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #9 Ocena: 0

2011-05-14 15:40:24 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Ja bylam na Ukrainie w 2003r. O ile podobalo mi sie lazenie po gorach, lasach i dolinach, o tyle zwiedzanie miast doprowadzalo mnie do szalu. Bylismy wtedy samochodem z moim bratem. Wycieczka skonczyla sie oberwanym zawieszeniem w aucie. Do polowy zaplanowanych miejsc w ogole nie dotarlismy bo wtedy na Ukrainie szalaly powodzie. Bylam w Kolomyi, Czerniowcach, Lwowie, Ivano-Frankivsku, i Yaremchy. Yaremche moge polecic z czystym sumieniem. Pieknie polozne miasteczko, w samych gorach. Mozna zobaczyc prawdziwe huculskie osady, w ktorych nadal zyja ludzie, zjesc pysznosci w fajnych restauracjach, polazic po pieknych gorach. Wspaniale miejsce. Sa tam dobre hotele i pensjonaty, super sklepy z pamiatkami, gdzie kupilam cala zastawe stolowa w ukrainskie wzory, kilka bluzek w ktoryc do tej pory chodze. Dla mnie to byla wycieczka sentymentalna, bo na huculszczyznie urodzila sie moja babcia. Milo wspominam te wycieczke, chodz wiele rzeczy mnie dobilo tam np: brak toalet na przejsciu granicznym, a w kolejce stalismy 11 godzin. Po ukrainskiej stronie toalety wygladaja tak, ze jest dziura w podlodze. Oczywiscie to sa platne toalety. ;-) Drogi - masakra, zostawie to bez komentarza. Drogi we Lwowie - najgorsza masakra jaka widzialam - tory tramwajowe wystaja 10cm nad powierzchnie ziemi. Wiec ogolnie pwiem tak - polecam, ale zorganizowana wycieczke, a nie jazde wlasnym autem. Po pierwsze - autobusy nie stoja w kolejce na granicy, po drugie nie musisz sie matwic drogami, dziurami, brakiem znakow, po trzecie nie musisz martwic sie lapowkami dla policjantow ukrainskich (my mielismy czteropaki piwa, i 10 dolarowki na lapowki wlasnie, bo inaczej daleko nie zajedziesz). I mimo tego, ze ja bylam az 8 lat temu, to do teraz nic sie nie zmienilo, bo moj brat jezdzi tam kilka razy w roku i jest tak samo jak wtedy. :-)

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #10 Ocena: 0

2011-05-14 15:45:49 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Oj tak, Huculszczyzna to perelka Ukrainy, wybieram sie tam jeszcze raz!:-D A Huculki, mniam mniam paluszki lizac :-P

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,