MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Motocyklem na Krym

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

alapala

Post #1 Ocena: 0

2011-04-20 22:57:51 (14 lat temu)

alapala

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

Kumpel zaproponował mi ostatnio abyśmy wybrali się motocyklami na Krym, był tam kilka lat temu również na motocyklu i namawia mnie na reeplay ;) Jechalibyście ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-04-21 03:53:13 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na jakich motocyklach się wybieracie?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-04-21 08:08:12 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

O, matko buska! Jasne! Tylko zapytam jak krakn, bo to kluczowe - czym jedziecie?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2011-04-21 08:42:03 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-04-20 22:57:51, alapala napisał(a):
Kumpel zaproponował mi ostatnio abyśmy wybrali się motocyklami na Krym, był tam kilka lat temu również na motocyklu i namawia mnie na reeplay ;) Jechalibyście ?

Kumpel jechal i nie dojechał (na Ukrainie sie roztrzaskal Hondą).
Chyba lezal tam w szpitalu, nie pamietam to lata swietlne temu bylo.
Zreszta i tak juz nie zyje.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-04-21 08:46:52 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

galadriel, wielu nigdzie nie jechało i też zginęli, a wielu świat objechało do okoła, a nawet dojechali na motorach do koła podbiegunowego zimą! i żyją.

Tu masz film goscia co jechał Norwegia Nordkapp, spał w namiocie! przy -20/-30 st
coś się link nie chce wkleić
layer_embedded&v=6wn8CPU3mF4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6wn8CPU3mF4
To też polak :)
-----------
i jeszcze bym się zapytał czy macie doświadczenie w drobnych naprawach motocykla, wymiana lub naprawy opon, oraz czy macie doświadczenie w wyprawach organizowanych samodzielnie, a nie przez biura podróży itp.

Krym potrafi zaskoczyć, na servis nie ma co liczyć, drogi też nie ciekawe, za to można zostać potraktowanym przez lokalne władze jako szpieg i spędzić noc w areszcie, zanim wypełnią tysiące papierów i przeprowadzą kilka razy przesłuchania.
Zwłaszcza jak by się wam udało gdzieś zabłądzić na tereny rosyjskich "biznesmenów" i polityków, w tym nawet Putina, O co nie jest trudno bo praktycznie większość wybrzeża do nich należy.
Na szczęście milicja i pogranicznicy są mili i przyjacielscy, ale kurde biurokracja niczym z koszmarnego filmu :> spuścizna po radzieckich wzorcach, wiecie rozumiecie ... ja bym was puścił, ja wam wierze ale ... Oni ... a ja muszę wyjaśnić bo mam dobrą prace i najgorsze ze u nich nikt nie chce podjąć decyzji przez co wykonują dziesiątki telefonów i wypełniają stosy papierów.

Oczywiście nie twierdze, że tak się może stać, ale jest duże prawdopodobieństwo, zwłaszcza blisko granicy i na wybrzeżu i trzeba się z tym liczyć.
aha dobrze jest mieć ze sobą dolary :>
płacić się "nie da", ale są świetnym prezentem w razie W

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,