MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nemezis

Post #1 Ocena: 0

2011-04-03 15:45:30 (14 lat temu)

nemezis

Kobieta

Z nami od: 03-04-2011

Witam, jestem tutaj nowa, ale mam nadzieję, że uzyskam pomoc :)

Otóż, święta wilkanocne planujemy spędzić w Kornwalii, tu zaczyna sie moja prośba: o wszelkie informacje dotyczace taniego noclegu gdzies na wybrzeżu; co warto zwiedzić, zobaczyć, gdzie warto jechać. Wiem, ze jest duzo informacji w internecie, ale prosiłabym o sprawdzone informacje.
Może ktoś z Was tez podróżował po Kornwalii i ma plan podróży?

Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
pozdrowienia z Polski :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2011-04-03 16:06:23 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Tani nocleg w Kornwalii? To prowokacyjne pytanie ;-)
Kornwalia slynie zapewne z wielu rzeczy ale tani nocleg do nich nie nalezy.

Gdzies na forum jest watek o zwiedzaniu Kornwalii a w szczegolnosci Project Eden. Noclegi to z reguly ok 60GBP za pokoj 2-os za noc.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-04-03 16:08:50 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-04-03 16:10:36 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #5 Ocena: 0

2011-04-03 16:11:46 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Super jest eden project
niedaleko St Austell, niesamowity ogród z roslinnoscia z calego świata, potem mozna jechac na na zamek w poblizu Penzance (nie jestem pewny ale otwarty jest dla turystow od maja do października). Potem warto pojechac na koniec kraju albo jego poczatek. Ja osobiście polecam male miejscowosci jak ST Ives male miasteczko z dobrymi restauracjiami gdzie mozna zjesc swierze owoce morza i kupic niezłe obrazy (jest to miasto niedoszłych artystów), polecam St Agnes male miasteczko z dzikimi plażami gdzie można uprawiać windsurfing. W Newquay jest przepiekna plaza. Noclegi polecam w B&B.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

midian25

Post #6 Ocena: 0

2011-04-03 16:17:31 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Jedyne co mi przychodzi do głowy to karawan z Haven Holidays
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

albert35

Post #7 Ocena: 0

2011-04-03 16:24:41 (14 lat temu)

albert35

Mężczyzna

Z nami od: 27-10-2010

zalezy jak tani nocleg, sprawdz travelodge w okolicy , np w Saltach juz maja dwójki od 43f no i pytanie czy pn czesc czy pod, na samym dole najdrozej

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2011-04-03 16:41:01 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/63/19165/Kornwalia-3-noceEden-Project-za-89-funtow
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

tom8104

Post #9 Ocena: 0

2011-04-03 16:46:06 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Jezeli tani nocleg w miare przyzwoitych warunkach to sprobujcie w Travelodge Hayle ( moze zalapiecie sie na nocleg za 19 funciakow za pokoj). W tej chwili na Kornwalli jest po sezonie wiec sporo miejsc powinno byc w malych hotelach (tylko zapozanjcie sie najpierw z opiniami klientow np na tripadvisor.co.uk bo czasem mozna sie naprawde naciac na tzw "english character" czyli hotel ktory ostatni remont przechodzil ze 40 lat temu.
Bylem w zeszlym tyg w St Ives i naprawde bylo cicho i spokojnie w porownaniu do lata (nie ma problemow z parkowaniem)
Na Korwalli obowiazkowo trzeba zobaczyc ruiny zamku Tintagel, Eden Project w okolicach St Austell, St Ives i Land End. (do St Ives mozna dojechac tez pociagiem z St Earth tylko 10 minut ale bardzo widokowa trasa).
Warto odwiedzic tez Falmouth, Penzance zobaczyc plaze w Peeranporth, Newquay i pojechac droga z Camborne do Portreath (naprawde niezapomniany widok jak sie wjezdza do Portreath z tej strony).
Zdecydowanie nie polecam miejsc Redruth niektorzy mowia "Deadruth" , Pool, Camborne - to trzy male miejscowosci wygladajace jak jeden wielki dom starcow (przecietna wieku na ulicach to chyba 102 lata) i jak to okreslil moj znajomy z USA chyba najbardzie dolujace miejsce na ziemi. W okolicach Camborne jest kopalnia zlota do zwiedzania ale nie bylem wiec ciezko mi sie na ten temat wypowiadac.
Nie zapomnijcie skosztowac lokalnego przysmaku czyli "cornish pasty"i jak bedziecie poruszac sie autem to uwaga niektore drogi sa waskie, bardzo waskie - sam nie raz bylem zmuszony cofac mile zeby przepuscic inne auto. Niemniej jednak samochod to nalepszy srodek transportu na Kornwalli.
Milego pobytu

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #10 Ocena: 0

2011-04-03 17:05:18 (14 lat temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

Można tez wypozyczyc camper.
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline