MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podróże inaczej

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

LekarzDrzew

Post #1 Ocena: 0

2011-02-21 22:40:19 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

A co mam odpisac? Kingi nigdy nie poznalem osobiscie co najwyzej byla to wymiana maili.Fajne ze jednak kilka osob ma ja w pamieci.I szacunek dla Ciebie ze wiesz o kim piszemy .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2011-02-21 23:22:10 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Podróże i portale podróżnicze to moja pasja.Co nieco widziałem i czytałem.
Większości podróżników nie znamy osobiście.Dobrze,że jest poczta elektroniczna i można się kontaktować bardzo łatwo z ludźmi na całym świecie.To jedna z pozytywnych cech globalnej wioski w jakiej przyszło nam żyć.
Szacunek dla wszystkich,którzy mają odwagę zwiedzać świat.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-02-22 09:08:13 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Patrolem przez Afryke:
http://afryka4x4.blogspot.com/

Kolega spotkal te grupe w Botswanie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

konrad202

Post #4 Ocena: 0

2011-02-22 09:12:56 (14 lat temu)

konrad202

Mężczyzna

Z nami od: 16-02-2011

ja kiedyś dotarłem stopem i na nogach z miejscowości w której mieszkałem tj. Częstochowa do Amsterdamu, podróz trwała prawie cztery tygodnie, dodam ze jedyny język jakim władam poza polskim to angielski i to tez nie jakos szczególnie biegle, ale miałem wtedy chyba ze 20 lat, wspaniała przygoda... najmilej wspominam pewnego niemca, który swoim mercedesem dowiózł mnie prawie spod granicy z Polska do Monachium on nie znał angielskiego ja niemieckiego a mimo to jakos sie dogadaliśmy ;)...polecam każdemu wtedy dopiero przekonujemy sie czym jest wolność kiedy na pytanie co jutro bedziesz robił odpowiadasz to na co będe miał ochotę czyli nic...

Do góry stronyOffline

DariaT

Post #5 Ocena: 0

2011-02-22 14:54:23 (14 lat temu)

DariaT

Kobieta

Administrator

Z nami od: 15-07-2009

z Kingą poznałyśmy się przez MW, nie wiedziałam, że Kinga zmarła, a właściwie chyba nie chciałam dopuścić do siebie tej myśli, miałam nadzieję, że nasz kontakt się po prostu urwał a Kinga odkrywa swoją Afrykę. Po przeczytaniu tego co napisaliście niestety nie mogę mieć żadnych złudzeń. Dobrze że została pamięć o Niej i Jej książki. Polecam je każdemu kto kiedykolwiek poznał smak podróży i to niezależnie od tego jak dalekie były te podróże, dla jednych jest to Afryka a dla drugich będzie to wyjazd parędziesiąt kilometrów od domu lub wędrówka po najbliższych okolicach.

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2011-02-22 14:58:36 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Krótkie info o Kindze tutaj.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

LekarzDrzew

Post #7 Ocena: 0

2011-02-22 15:03:34 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

To moze ktos wrzuci jakies fajne historyjki z niestandartowych sytuacjii? Nie chodzi o licytacje gdzie kto byl zaznaczam moze byc z Kampinosu jak i Nowej Gwinei.U mnie np. Jaipur w Indiach.Nie mialem co robic wychodze na ulice a tam jakis festiwal religijny.Na czele slon i z 2000 osob za nim.Podchodzi jego przewodnik i pyta czy bym sie na nim nie przejechal prowadzac pochod.No ok.Tak idziemy a gosciu ciagle cos pali.Okazalo sie ze tak sie zjaral ze w pewnym momencie zniknal a ja o kierowaniu sloniem zero pojecia:-).Manifestacja sie skonczyla ale slon ze mna na pokladzie zapragnal po miescie pochodzic.Tak chyba po dwoch godzinach mu sie znudzilo kleknal i udalo mi sie po ogonie zjechac.
Druga historyjka.Pakistan.Lokalny pociag w Peszwarze.Siadam na wolnym miejscu i widze przed soba tabliczke po miejscowemu i angielsku.Jezeli pod siedzeniem znajdziesz bombe prosze natychmiast zglosic to kierownikowi pociagu:-).

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #8 Ocena: 0

2011-02-22 15:22:48 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

ObrazekJestem sobie w Gambii (Afryka Zachodnia) i szwędam się po uliczkach Bakau.Nagle z za zakrętu wyjeżdża busik toyota hiace i zatrzymuje się kilka metrów ode mnie.Takimi busikami w różnym stopniu zniszczonymi poruszają się lokalersi tak jak my autobusmi.Wożą nimi wszystko.Siebie,zwierzęta,warzywa,owoce,materiały budowlane itp.Nazywają to "bush-taxi". Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to,że na samochodzie była reklama w języku polskim.
Myślę sobie: samochód prawdopodobnie "buchnięty" w PL i przetransportowany do Afryki.
Następnego dnia udaje mi się porozmawiać z kierowcą tej toyoty.
Okazało się,że kilkanaście miesięcy wcześniej dojechała tam karawana samochodów z Europy i po prostu kilka samochodów europejczycy sprzedali w Gambii.Dalej postanowili lecieć samolotem.Samochody okazały się zbędnym balastem.
Tak oto w Gambii jeździ toyota z polską reklamą,wołga,łada i kilka innych śmiesznych aut.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

LekarzDrzew

Post #9 Ocena: 0

2011-02-22 20:10:05 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Nepal Annapurna Base Camp.Siedzimy po wejsciu obok miejscowi przy ognisku sie smieja itp.Robimy sniadanie ale coraz bardziej dziwny zapach.W pewnym momencie kojarze ze z ogniska wystaje ludzka noga.To byl pogrzeb.

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #10 Ocena: 0

2011-02-26 16:12:54 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Jako ze ktos wczesniej pytal o niestandartowe Maroko na flickru podawany wczesniej Nygus wrzucil zdjecia z tego miesiaca .Transowe imprezy berberyjskich sufi.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,