Str 2 z 2 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2011-02-21 11:10:48 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Zawsze możesz się liczyć ze cena końcowa wzrośnie,dochodzą np.posiłki w samolocie czy transfer na lotnisko. Warto po wyszukaniu oferty i po decyzji "na tak" dzwonić do operatora i próbować negocjować cenę. Mozna powiedzieć ze są polecanym np.przez znajomych operatorem ale na innej stronce znaleźliście taka sama ofertę taniej. Jeśli nie opuszcza z ceny to chociaż zaoferują coś ekstra (vip lounge itp.)
|
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2011-02-21 11:54:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2011-02-21 10:54:42, wariot666 napisał(a): mam pytanie odnosnie wycieczek kupionych online. jak kupowalam wycieczke w tamtym roku z icelolly.com to cena rozni sie od tej koncowej, tzn na stronie pisze np 500 a co sie okazuje po dodaniu taxu itd wychodzi onad 600... czy jak Wy kupujecie z innych stron tez tak macie? czy od razu podana cena jest cena koncowa? A z jakich stron korzystacie? Klasyczna zagrywka biur podróży. Trzeba mieć oczy szeroko otwarte i czytać to co jest napisane małym druczkiem. Ponadto często dochodzą opłaty za transfer z lotniska do hotelu itp. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
e-porady | Post #3 Ocena: 0 2011-02-21 11:59:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2011 Skąd: london |
Zawsze po sprawdzeniu oferty, która ci się spodoba, warto jeszcze samemu zadzwonić do wybranego hotelu i sprawdzić czy nie byłoby taniej samemu wynająć. Może być trudno bo na ogół większe firmy turystyczne wykupują rezerwacje i brakuje pokoi dla pojedynczych osób. Spróbować warto, a na pewno mówią po angielsku więc nie powinno być problemu z dogadaniem się.
Jeśli dany hotel nie miałby wolnych miejsc to można sprawdzić jakiś w okolicy. W Egipcie hoteli nie powinno brakować. Jeśli się da to można potem sprawdzić ceny przelotu i porównać czy jest taniej. Ja tak zrobiłem jadąc na majorkę. Sam zarezerwowałem hotel i przelot i wyszło kilkaset funtów taniej. Nie jest oczywiście tak prosto jak pójście do biura i pozwolenia im zrobić wszystko za nas. Jednak się opłaca, a wcale nie jest tak trudno. Zaoszczędzone pieniądze można zawsze wykorzystać na wynajęcie samochodu lub dodatkowe godziny nurkowania. Szukasz dobrej rady? Jeśli będę znał odpowiedź to ci pomogę.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2011-02-21 12:26:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Sprawdzalam kilka hoteli w Egipcie, ale nie znalazlam nigdy nizszej ceny z przelotem niz w biurze podrozy. Pewnie zalezy to od wybranego hotelu.
Jeden hotel sprawdzalam juz od kilku lat, bo w UK malo kto go sprzedaje i zwykle w ogole nie bylo w nim wolnych pokoi. Chyba Niemcy musza go okupowac. Carpe diem.
|
Pasikonik | Post #5 Ocena: 0 2011-02-21 19:21:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2008 |
up
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-02-21 20:30:17 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|