MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wakacje bez Anglikow :-)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ragazza

Post #1 Ocena: 0

2011-01-06 11:23:47 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Witam,

Chcialabym w koncu spedzic wakacje bez Anglikow,:-] bez beans'ow w restauracji i angielskich pubow na kazdej ulicy. Myslalam wiec o wakacjach np w Chorwacji, Bulgarii, nie wiem, moze nawet Ukrainie. Z tego co zauwazylam, to bardzo malo jest ofert prosto z UK do tych miejsc. Nsjlatwiej byloby poleciec do PL i stamtad do wybranego kraju bo w PL wiecej jest ofert. Ale z dzieckiem to bylaby mordega. Moze ktos z Was byl w ktoryms z tych krajow i moze polecic jakies biuro podrozy w UK? A moze znacie jakies inne miejsca gdzie nie ma zatrzesienia Brytyjczykow?:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-01-06 11:28:05 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to tak jak bys chciała znaleźć miejsce w Anglii bez polaków, akurat na Ukrainie jest ich sporo :)

na Chorwacji mało i bardzo polsko :) praktycznie wszędzie słychać albo Rosjan albo polaków, podobnie na Węgrzech.

Wszędzie gdzie będą bezpośrednie loty z UK, będa tez anglicy i przygotowane dla nich to cos do pochłaniania, ale przecież nie musisz tego jeść szwedzkie stoły w Hiszpanii czy Włoszech często obfitują w lokalne jedzenie, a dzięki temu ze Anglicy na szczęście tego nie lubią to więcej jest dla ciebie :)))))

Grecja piękne widoki, bogate jedzenie, można lecieć z Uk ale strasznie drogo wychodzi, znacznie taniej z przesiadką w polsce, Słowacji, czy nawet w Niemczech.

Ostatnio jadać przez europe zatrzymaliśmy sie na kilka dni nad Balatonem, woda w Balatonie nie stety nie jest kryształowa, ale ciepła, znaleźliśmy wspaniały zakątek od północnej strony Balatonu, mała niesamowicie przyjemna i klimatyczna wioska, a w okolicy 2 restauracje, jedna w centrum wsi, a duga na wzgórzu w wielkiej winiarni, w obydwu podają za niewielkie pieniądze baaardzo obfite, i bardzo wyszukane i dopracowane smakowo posiłki, no i to wspaniale lokalne wino.
Piekne okolice powiem szczerze ze bardziej mi sie nie chciało z tamta d jechać niż z Chorwacji.

wracając do Chorwacji, warto zwiedzić parki narodowe, niestety sa w dosc duzej odległosci, to raz, dwa trzeba byc zaraz po otwarciu bo juz koło 10-11 jest wiekszy scisk niz na Oxford str! łokieć w łokieć !! tragedia.
Co do jedzenia bo widze ze lubisz :)
niestety Chorwacja ma dość ubogie w smaki (powtarzalne i jakos tak... no poza prosiaczkiem hehehe), oraz ich ich porcje zazwyczaj są naciągane, czasami bywaja restauracje gdzie nie oszukują ale zazwyczaj nawala ci sałaty a na to odrobinę mięsa :>

ale na targu można kupić niesamowite aromatyczne sery i ich wędliny!
nie przegap tego! ser , wędlina, winogrona bajka! codziennie sprawdzałem innego sprzedawce serów, przywiozłem ze sobą kilka, no i wina maja wspaniałe! naładowałem pół bagażnika :)))

sory za chaotyczny opis, pisze po kawałku.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2011-01-06 11:29:56 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #4 Ocena: 0

2011-01-06 11:31:45 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Da sie znalezc. W Chorwacji i na Ukrainie bylam juz, na Ukrainie nawet wiele razy, i uwierz mi o Anglika tam ciezko. Chodzi mi po prostu o biura podrozy ktore organizuja takie wyjazdy z Uk. I nie chodzi mi o to, zeby ani jednego Anglika nie bylo. Chodzi mi, zeby kraj do ktorego jade nie byl okupowany przez Angoli tak jak np Hiszpania.

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #5 Ocena: 0

2011-01-06 11:33:14 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Cytat:

2011-01-06 11:29:56, sniper00 napisał(a):
bez anglików? może Bradford? ;P

Sa w Bradford Anglicy. Ale juz pewnie niedlugo :-)

Do góry stronyOffline

Czarna_1

Post #6 Ocena: 0

2011-01-06 11:33:45 (15 lat temu)

Czarna_1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2010

Osobiście w jedynym miejscu w jakim byłam/jestem poza granicami naszej pięknej Polski jest właśnie UK. Nie ma tu dużo brytyjczyków :) za to Pakistańczyków i innej maści luda - duziooooo.

A tak poważnie. Koleżanka była w zeszłym roku z mężem i 2 letnią córeczką w Chorwacji i mówiła że było super, widziałam zdjęcia i mogę powiedzieć że jest jak w raju :))

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #7 Ocena: 0

2011-01-06 11:38:52 (15 lat temu)

ragazza

Kobieta

Ja wiem,ze w Chorwacji jest jak w raju, a jedzenia jakie pyszne! Nigdzie nie jadlam tak pysznego zarelka. A jakie restauracyjki cudne. :-) Inny swiat. Nie ma komercji jak np w Hiszpanii czy Grecji. Bylam jako dziecko na obozie, ale to bylo autokarem. Moje brat jezdzi tam co roku, ale samochodem z PL. A ja wlasnie musze cos z UK zorganizowac.

Do góry stronyOffline

Czarna_1

Post #8 Ocena: 0

2011-01-06 11:49:57 (15 lat temu)

Czarna_1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2010

może ta stronka pomoże:
http://www.visit-croatia.co.uk/holidays_croatia/

Do góry stronyOffline

dzieckowemgle

Post #9 Ocena: 0

2011-01-06 11:50:11 (15 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

moze wykup z polskiego biura wakacje bez przelotu, a ten sobie zorganizuj na wlasna reke bezposrednio z uk?

easyjet lata do chorwacji z gatwick i chyba wizzair z luton ale to nie jestem pewny

[ Ostatnio edytowany przez: dzieckowemgle 06-01-2011 11:57 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2011-01-06 11:56:11 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

albo po prostu sama organizuj od A do Z :)
wcale nie potrzeba pośrednika by zorganizować sobie wakacje.

skyscaner i travel republik, to nasi organizatorzy :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,