Str 145 z 152 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2023-08-13 09:03:10 (2 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Narazie nic nie doszło. Wczoraj ze Szczecinka szybciutko do Calais bez problemów, no może poza jednym pod Berlinem doszło do wypadku plus byly roboty drogowe w tym samym czasie i staliśmy cos około godziny. Wczoraj pierwszy raz używałem aplikacji Waze i polecam na długie trasy. W porównaniu do google maps skrócił się czas przejazdu o około godziny. Dwa razy w Niemczech zjechaliśmy z autostrady na jakieś wioski i pola ale nie staliśmy w korkach. Google maps w tym samym czasie narzucał jazdę przez autostradę i nie pokazywal aletrantywy. W Calais zero kolejek. Po 23 bylo może kilkanaście samochodów, terminal pusty. Pies sprawdzony w minute. To samo na bramkach dla ludzi. Zupełnie inaczej niż czas oczekiwania i problemy z celnikami w tamtym roku
|
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2023-08-13 09:05:18 (2 lata temu) |
Cytat: 2023-08-13 09:03:10, Wielim napisał(a): Narazie nic nie doszło. Wczoraj ze Szczecinka szybciutko do Calais bez problemów, no może poza jednym pod Berlinem doszło do wypadku plus byly roboty drogowe w tym samym czasie i staliśmy cos około godziny. Wczoraj pierwszy raz używałem aplikacji Waze i polecam na długie trasy. W porównaniu do google maps skrócił się czas przejazdu o około godziny. Dwa razy w Niemczech zjechaliśmy z autostrady na jakieś wioski i pola ale nie staliśmy w korkach. Google maps w tym samym czasie narzucał jazdę przez autostradę i nie pokazywal alternatyw. W Calais zero kolejek. Po 23 bylo może kilkanaście samochodów, terminal pusty. Pies sprawdzony w minute. To samo na bramkach dla ludzi. Zupełnie inaczej niż czas oczekiwania i problemy z celnikami w tamtym roku |
Richmond | Post #3 Ocena: 0 2023-08-16 20:07:46 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nikt chyba nie pisał, że część autostrad w Polsce jest darmowa od 1 lipca.
https://www.prawo.pl/prawo/darmowe-autostrady-w-polsce,521298.html Oznacza to elimacje e-toll i konieczność płatności elektronicznych lub kupowania biletów na stacji benzynowej. [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 16-08-2023 20:26 ] Carpe diem.
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2023-08-16 22:07:26 (2 lata temu) |
Tak. W tamtym roku zaplacilem za 3 odcinki A4 , w tym roku za dwa. Na A2 i A1 wcale nie płaciłem ale to były krótkie odcinki. Bramki nadal stoją i są krótkie kolejki do
tych gdzie sie płaci dlatego polecam aplikacje Autopay , mam ściągnięta juz 2 lata i automatycznie mi pobierają, nie stoje w kolejkach tylko wjeżdżam w bramke gdzie się nie płaci i jade |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2023-08-16 22:25:48 (2 lata temu) |
Ja tam wolę płacić w budkach. Nie mam zamiaru instalować kolejnej aplikacji i dawać dane, ktore potem "zgubią", żeby dwa razy w roku przejechać się A2.
Dlatego ucieszyła mnie informacja o zniesieniu opłat i zabawy w płatności elektroniczne lub papierowe na stacji benzynowej. A dowiedzialam sie o tym jadąc dzisiaj A2. Nawigacja jeszcze nie wie, ze niektore odcinki są za darmo. Carpe diem.
|
|
|
Maat17 | Post #6 Ocena: 0 2023-08-16 23:00:36 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2023-08-16 22:25:48, Richmond napisał(a): Ja tam wolę płacić w budkach. Ja tez, ale to dlatego, ze wiem co robie, a procownik daje paragon. ….a tu takie kwiatki. …”podczas przejazdu autostradą należy mieć przy sobie telefon z włączoną w tle aplikacją Autopay oraz zwolnić podczas przejazdu w miejscu poboru opłat (max. 50 km/h) ” “Jezeli korzystasz z Autopay w ramach bankowosci internetowej, mozesz ptacié automatycznie tylko za przejazdy autostradami objetymi systemem videotolling - to znaczy, ze na A2 Konin-Stryków automatyczna ptatnosc nie zadziata.” “Jezeli zdarzy sie, ze system nie odczyta prawidtowo Twojego potozenia i nie optaci automatycznie przejazdu - mozesz samodzielnie kupié bilet na zrealizowany przelazd.” “Także sposób działania aplikacji jest dyskusyjny – trzeba pamiętać, by przed wjazdem na płatny odcinek uruchomić nie tylko aplikację, ale aktywować proces naliczania opłat. Niedopatrzenia w tym zakresie mogą kosztować nawet 500 zł, bo na tyle „wyceniono” przejazd bez wniesienia opłat”. Najlepiej na stacji…. I nie musi byc tuz przed…. mi powiedziano ze window jest 24 godziny. ![]() |
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2023-08-16 23:32:58 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2023-08-16 20:07:46, Richmond napisał(a): Nikt chyba nie pisał, że część autostrad w Polsce jest darmowa od 1 lipca. ... Tak jak nie ma "darmowego lunchu" tak nie ma darmowych autostrad! Roznica jest taka ze do tej pory placili ci, ktorzy z autostrad korzystali a teraz beda placic wszyscy, takze emeryci z Podlasia i Podkarpacia, ktorzy z pojazdow maja rower a autostrade widzieli tylko w TV. Jaroslaw, jaroslaw, jaroslaw.... |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2023-08-17 07:13:42 (2 lata temu) |
Ciężarówki ciągle płacą.
Carpe diem.
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2023-08-17 09:11:00 (2 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2023-08-16 23:32:58, andyopole napisał(a): Cytat: 2023-08-16 20:07:46, Richmond napisał(a): Nikt chyba nie pisał, że część autostrad w Polsce jest darmowa od 1 lipca. ... Tak jak nie ma "darmowego lunchu" tak nie ma darmowych autostrad! Roznica jest taka ze do tej pory placili ci, ktorzy z autostrad korzystali a teraz beda placic wszyscy, takze emeryci z Podlasia i Podkarpacia, ktorzy z pojazdow maja rower a autostrade widzieli tylko w TV. Jaroslaw, jaroslaw, jaroslaw.... ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2023-08-17 09:11:45 (2 lata temu) |
Nie trzeba mieszać we wszystko pis ale napomnieć na całą mafię po okrągłym stole , pis czy po to jeden gang ,jakis Kulczyk dostal pod "władanie" jeden z pierwszych odcinków A2 i pobierał i nadal pobierają opłaty za odcinek zbudowany za pieniądze podatników. Będą wyzywac się i oskarżać nawzajem ale nigdy nic nie wypłynie na wierzch bo wszyscy by utonęli we własnym szambie
|