2023-05-20 10:19:00, Richmond napisał(a):
Powodzenia z domem w takim razie. I dobrze, ze splaciles taxi, bo pamietam, ze miales jakies wysokie oprocentowanie na ten kredyt.
Nie dziekuje a mam już dosyć wynajmować i z drugiej strony zrobić coś z oszczędnościami bo tylko ich wartość topnieje w oczach. A za wynajem place i to coraz więcej a nic z tego nie mam. Splacilem taksowke ale na odsetkach zaoszczedzilem tylko okolo £1500. Pozostale prawie £10k odsetek zabrali sobie w pierwszych latach splaty. Chociaz moglem sobie te wszystkie odsetki odliczyc od profitu przy rocznych rozliczeniach. Najsmieszniejsze ze ten sam samochod tylko nowy teraz podrozal o kilkanascie tysiecy funtow plus odsetki do gory I teraz kosztuje tyle ile nowe porsche cayane. A nie ma innej alternatywy jak ktos chce nową taxe. Kazde miasto mize robic co chce tylko nie Londyn pod "patronatem" TFL i burmistrza. Rozumiem ze robi sie dobre pienaidze ale jak np w takim samochodzie cos sie zepsuje to kazda nawet mala naprawa idzie w tysiacach . Narazie mam gwarancje jesacze na 1.5 roku na wszystko a serwis gdzie zgłaszam sie z problemem to jakies cudo swiata. Przyjezdzasz "emergency" z jakims problemem I robią odrazu na miejscu. Ale co bedzie po gwarancji? Niby mozna wykupic dodatkowe 3 lata za ok £3500 ale to nie tak sama gwarancja , tzn tylko na najważniejsze części , teraz mam na wszystko cokolwiek co sie zepsuje