MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Eurotunnel - Prom

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2023-05-18 18:15:16 (2 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2023-05-18 08:57:57, Richmond napisał(a):
Te 22 funty, w porównaniu do cen Eurotunnelu, to jeszcze nie tak źle. A jakieś koszty mają, bo jednak pracownik poświęca czas na odprawę zwierzaka.

Typowa "zlotowa".
Przechlac tygodniowke i rozbic leb o asfalt jak najbardziej ale wydac 22 funciaki? Nie zebym wymawial, za swoje pije. No ale jakze to tak marnowac ciezko zarobiony grosz? :-U

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2023-05-20 05:03:51 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2023-05-17 22:19:55, Maat17 napisał(a):
Wielim, a tak zapytam, a co z kotem?

Tzn co z kotem? Zyje I ma sue dobrze. Nie wyjezdza do Polski , zostanie w domu I bedzie czekać. To kot podworkowy, wiekszoac czasu spedza poza domem. Jak pytasz jak bedzie z psem hmmm nie wiem , bede probwac ich oswoic. Piesek juz u tesciowej bawi sie kotkamk , to maly kundel a nie jakas bestia to licze na to ze sie zaprzyjaznia :-]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2023-05-20 05:08:53 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2023-05-18 18:15:16, andyopole napisał(a):
Cytat:

2023-05-18 08:57:57, Richmond napisał(a):
Te 22 funty, w porównaniu do cen Eurotunnelu, to jeszcze nie tak źle. A jakieś koszty mają, bo jednak pracownik poświęca czas na odprawę zwierzaka.

Typowa "zlotowa".
Przechlac tygodniowke i rozbic leb o asfalt jak najbardziej ale wydac 22 funciaki? Nie zebym wymawial, za swoje pije. No ale jakze to tak marnowac ciezko zarobiony grosz? :-U

Zbieram kaazdy grosz bo mi potrzebny. Odkad wrocilem z Polski to od wrzesnia pracuje bez wakacji. No ale plany sa inne , 2 dni temu splacilem samochod calkowicie z ponad poltorarocznym wyprzedzeniem, w sumie prawie 2 letnim :-] I teraz jestem zlotowka na swoim :-] a kasa potrzebna bo jestem w tranzakcji kupna domu , takze jest bardzo busy , ale jesscze nie przesadzam czy sie napewno uda. Ale fajnie ze chociaz w nastepnym tygodnou lece na wycieczke odpocząć od tego wszystkiego :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-05-2023 05:16 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2023-05-20 10:19:00 (2 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Powodzenia z domem w takim razie. I dobrze, ze splaciles taxi, bo pamietam, ze miales jakies wysokie oprocentowanie na ten kredyt.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2023-05-20 12:01:10 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2023-05-20 05:03:51, Wielim napisał(a):
Cytat:

2023-05-17 22:19:55, Maat17 napisał(a):
Wielim, a tak zapytam, a co z kotem?

Tzn co z kotem? Zyje I ma sue dobrze. Nie wyjezdza do Polski , zostanie w domu I bedzie czekać. To kot podworkowy, wiekszoac czasu spedza poza domem.

😱

Czyli “porzuciles” go na czas wyjazdu.

Nic nie mam do dodamia.

Powodzenia z domem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2023-05-20 16:21:15 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Powodzenia z domem.
Ale czepie sie.
Przy takich zmianach zabawa w psiaka?
Koszty, zaangazowanie, do tego kot, ktory raczej nie bardzo wyglada na zaopiekowanego i kochanego, przy malym dziecku?
Jesli koniecznie kontakt ze zwierzakami, to moze raczej pomysl na zajecia na farmach oferujacych aktywnosci dla dzieci, z czasem pony club, albo wizyty u sasiada zazwierzeconego?
Wilk bedzie syty, a owcy krzywda sie nie zadzieje.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2023-05-20 20:28:50 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Dlaczego wy z tym kotem? Kot jest świetnie zaopiekowany. Blyszczaca siersc , zdrowy, je jedne z lepszym karm dla kotów. Odkad u mnie jest czyli odkad mial kilka tygodni to pociągało go wyjścia na dwór. Na początku mu nie pozwalałem bo był za mały ale pozniej gdy mial kilka miesięcy to wychodził sam. I on nie usiedzi w domu . Jeżeli nikt go nie chce wypuścić to wszystko leci z parapetów, drzwi sa drapane I tak dalej. Wychodzi za dnia I wraca wieczorem , ma na to sposob, po prostu puka w drzwi od gardenu na tyle głośno ze wie ze go ktos usłyszy. Naprawde on nie drapie w szybko od drzwi tylko normalnie puka jak czlowiek xdd I odrazu najpierw biegnie na pietro do pokoju syna go zobaczyc, poprsytulac sie I pozniej schodzi jesc. Spi zawsze albo z nami w lozku albo ma swoje miejsca ulubione w domu gdzie spi. Jak nie bylo nas w domu w tamtym roku to przyjezdzal kolega dac mu miski do jedzenia pelne na garden I w domu co dwa dni. Do tego sasiad mial klucze I mogl go wpuscic w kazdej chwili kiedy tylko kot chcial . Ten kot nie moze bez nas zyc. Rano jak biore syna do szkoly I go wypuszczam to on wie ze zona wraca z pracy po 10 rano I on juz od punkt 10 rano czeka pod drzwiami ale nie od tylu tylko z przodu I czeka na samochod . Jak zona soe spozni bo zakupy albo silownia to sasiedzi sie smieja ze wtedy odchodzi 10.10 z wycieraczki I przychodzi p9zniej dopiero jak uslyszy samochod zony I to nie zaden inny tylko zony . Rozpoznaje chyba po gloaie silniku . Sasiedzi obserwuja go z okien bo tu same dziadki mieszkają. I prosze nie pisać mi ze moj kot jest zaniedbany. Mialem kotke w Polsce za dziecka 19 LAT PRZEZYLA , a nie miala takoch warunkach jaki teraz Mrusiek ma. A ja tu czytam o jakis klubach czy farmach xd co się dzieje z tym systemem? Ludzie zmanipulowani do granic. Kiedys tak nie było a zwierzęta zyly dlugo i szczęśliwie. A teraz jakies różne wydziwienia dla ludzi i zwierząt, moze moglem tez dla kota maseczke na kowida założyć 2 lata temu i go zaszczepić 5 dawkami? I nie wypuszczać go z domu "bo coś może się stac" , no i przeciez w jednym domu nie może zyc pies i kot bo to już zaniedbanie , nie ,ja nie moge tego czytac :-]*ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-05-2023 20:37 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2023-05-20 21:12:28 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Wielim…. ale to nie tak.

Ja caly czas pamietam, jak bardzo “opchlone” mieszkanie miales.
Teraz sezon na kleszcze, a kto go “przeglada” codziennie? Czy on naprawiony/wysterylizowany choc?

Teraz chcesz przywiesc psa….. I tak czytam jak bardzo Ci szkoda tych 22 funtow.
Nie taka kase ludzie placa, by byc ze zwierzeciem.

Sobie odbiore, a mojemu zwierzeciu kupie.
To moje “oczko w gowie”.

Syn jeszcze maly. Ile ma 7/8 lat?
Z psem trzeba przynajmniej ze 3 mile dzienne pochodzic, by sie wyhasal.
Czlowiek zmeczony po pracy, a tu trzeba isc.
Dziecka nie wyslesz. Jestes odpowiedzialny za psa/jego zachowanie I wszystkie szkody, ktore moze wyrzadzic.

Pierwsze dwa lata to jak nastolatek.

To nie tak, ze nakarmisz I tyle.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2023-05-20 22:04:39 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2023-05-20 21:12:28, Maat17 napisał(a):
Wielim…. ale to nie tak.

Ja caly czas pamietam, jak bardzo “opchlone” mieszkanie miales.
Teraz sezon na kleszcze, a kto go “przeglada” codziennie? Czy on naprawiony/wysterylizowany choc?

Teraz chcesz przywiesc psa….. I tak czytam jak bardzo Ci szkoda tych 22 funtow.
Nie taka kase ludzie placa, by byc ze zwierzeciem.

Sobie odbiore, a mojemu zwierzeciu kupie.
To moje “oczko w gowie”.

Syn jeszcze maly. Ile ma 7/8 lat?
Z psem trzeba przynajmniej ze 3 mile dzienne pochodzic, by sie wyhasal.
Czlowiek zmeczony po pracy, a tu trzeba isc.
Dziecka nie wyslesz. Jestes odpowiedzialny za psa/jego zachowanie I wszystkie szkody, ktore moze wyrzadzic.

Pierwsze dwa lata to jak nastolatek.

To nie tak, ze nakarmisz I tyle.

Ale ja psa tez za dzieciaka mialem. Mialem problemy z pchlami bo dziecko uczulone , moj w Polsce nigdy nie byl sprawdzany nawet na pchly. A ten kot nosi obroze na pchly I mam spray do wyposazenia mieszkania. To nie jest tak ze ja biore zwierzaka bo mam taka chec I nie znam sie na zwierzetach I je zle traktuje. Mualem w zyciu 3 koty , psa , myszy , rybki , papugi, kanarki . Wszystkie oprocz psa zdechly ze starosci. Pies zdechl bo znajomy mojej matki zamknął go w garazu na podworku I nazarl sie czegos. A wracajac do pchlow, tak pytalem sie na forum bo nigdy nie walczylem z tym I wolalem zapytac sie o rade. Kot jest wysterylizowany. A o te 22 funty tu nie chodzi mi o psa nie zaluje na psa po prostu wkur... mnie ten system gdzie za wszystko chcą pieniedzy. W tym przypadku biora za samochod to powinno wszystko wliczone jest w cenie. Jak sa 2 czy 4 osoby to cena ta sama a przeciez kazda osoba tez musi przejsc przez celnika. Kowid , wojna na ukrainie I tak dalej . 90% osob to łykneło a teraz sa posuszne jak baranki dla rzadow. W UK juz tworza miasta 15 minutowe , po wakacjach podatek ulez na caly Londyn , energis wzrosla 2-3x od wojny na ukrainie tymczasem zysk samego BP za pierwszy kwartal 2023 to 5mld funtow. I dlatego wkur... mnie oplaty za wszyztko wszędzie. Nie mieszaj w to psa I ze zaluje na psa

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2023-05-20 22:47:47 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

W takim razie Wielim ciesz sie , ze bedziesz miec na tego psa paszport z Europy.
Moj health certificate kosztowal 147£ wazny na 4 miesiace, a za prom 15 w kazda strone.
Dbaj o niego I nigdy nie zostawiaj samego na dluzej niz 3/4 godziny.

Teraz sa inne czasy.

Za moich czasow, to pies mieszkal w budzie, a zima w piwnicy przy piecu centralnym.

Nasze dzieci beda szczesliwe w tym 15 minutowym miescie…. bo wsxystko pod reka i internet bardzo szybki….. :-|.
Ciekawe dkaczego tak nagle tyle slupow stawiaja…

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,