Str 3 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
littleflower |
Post #1 Ocena: 0 2016-07-14 19:14:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Temat troszke stary ale mam pytania do tych co obecnie uzywali Tunelu
1 jezeli przyjade wczesniej niz mam na bilecie - bede miala mozliwosc ( oczywiscie jak bedzie wolne miejsce ) pojechac wczesniejszym pociagiem ?
2 to samo jak sie spoznie, czy bez problemu zaladuja nas do kolejnego pociagu ? I jaka wtedy jest oplata?
3 jaja jest sytuacja z uchodzcami w Calais, czy na osobowe zmierzajace do Eurtunelu tez probuja atakowac ?
4 jezeli moje spoznienie bedzie przez w/w uchodzcow czy wtedy Eurotunelmusi mi zapewnic wejscie na poklad pociagu bezplatnie ?
dziekuje za wszystkie odpowiedzi rady i uwagi "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
|
|
jolantina |
Post #2 Ocena: 0 2016-07-14 21:25:54 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
O ile odpowiedź dotycząca poprzedniego roku i wstecz coś da, to proszę bardzo. Prawie zawsze podjeżdżamy wcześniej (mamy spory kawał i wolimy wyjechać a jakby coś się stało) załapujemy się na wcześniejsze wożonko. W zeszłym roku widziałam sznurek obozowiczów który kierował się na ciężarówki, osobówkami gardzili. Ale to było rok temu. Diabla oszukac nie grzech
|
|
|
|
littleflower |
Post #3 Ocena: 0 2016-07-14 21:57:36 (8 lat temu) |
a doplacalas ? "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2016-07-14 22:27:35 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Za darmo mozesz wziac pociag 2h wczesniej lub pozniej, masz to napisane na bilecie. Ale moze nie byc dostepnosci i mozesz musiec czekac na swoja godzine.
Jak bedzie afera z uchodzcami, to zapewne wszyscy beda mieli ten sam problem i beda opoznienia, wiec nie powinno byc problemu. Ja juz nie korzystam z tunelu ani promu w Calais, bo za duzo ryzyko jakis rozrob i problemow. Carpe diem.
|
|
|
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2016-07-15 00:46:33 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Richmond ale jakich rozrob?
Jeszcze ani razu nie widziałem ani jednego emigranta.
Teraz wracając z pireneji ratowałem anglika na motocyklu bo brakło mu paliwa, więc pojechałem na stację paliw do Calais i zrobiłem dodatkowo 30 km ani jednego nie widziałem. Natomiast jak się przyjrzeć plotowi gdy jedzie się pociągiem to faktycznie widać że jest łatany. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
|
|
jolantina |
Post #6 Ocena: 0 2016-07-15 07:03:19 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat:
2016-07-14 21:57:36, littleflower napisał(a):
a doplacalas ?
Przepraszam,nie zaznaczyłam. To było bez dopłaty
[ Ostatnio edytowany przez: jolantina 15-07-2016 07:04 ] Diabla oszukac nie grzech
|
|
|
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2016-07-15 07:19:39 (8 lat temu) |
Cytat:
2016-07-15 00:46:33, krakn napisał(a):
Richmond ale jakich rozrob?
Jeszcze ani razu nie widziałem ani jednego emigranta.
Teraz wracając z pireneji ratowałem anglika na motocyklu bo brakło mu paliwa, więc pojechałem na stację paliw do Calais i zrobiłem dodatkowo 30 km ani jednego nie widziałem. Natomiast jak się przyjrzeć plotowi gdy jedzie się pociągiem to faktycznie widać że jest łatany.
Co rusz otwieram gazete (strone) i czytam jak ruch byl zawieszony w tunelu, sa opoznienia albo widze zdjecia uchodzcow atakujacych ciezarowki i informacje, ze port w Calais zostal zamkniety.
Moj kolega byl ostatnio dwa razy na kontynencie na weekend i raz stal 10h z powrotem, drugi raz 4h. Wole na spokojnie pojechac sobie do Dunkierki, wjechac na prom i bez przygod wrocic do domu. Oczywiscie Ci od promow moga strajkowac, ale to jest zapowiedziana akcja.
Moze przy pobycie paru tygodni, pare godzin nie ma znaczenia, ale jak trace pol nocy na to, zeby wrocic po weekendzie, to ja dziekuje za takie atrakcje. Carpe diem.
|
|
|
|
littleflower |
Post #8 Ocena: 0 2016-07-15 08:25:51 (8 lat temu) |
Wiem z pracy ze kierowcy ciezarowek maja problemy z uchodzcami - czesto owi kieriowcy podpisuja aiery i rozmawiam z nimi ale nie wiem wlasnie jak sytuacja z osobowymi
ps dzieki za info w sprawie wczesniejszych / pozniejszych przejazdow, bilet zamawialam online wiec mam tylko kod bookowania , faktyczny bilet odbiore na miejscu z tego co doczytalam. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2016-07-15 08:31:40 (8 lat temu) |
Numer rezerwacji to Twoj bilet. W warunkach na stronie jest napisane o tych 2h, a warunki te zatwierdzilas kupujac bilet. Na miejscu to tylko dokonasz "odprawy" w automacie i dostaniesz wywieszke na lusterko. Tam wlasnie mozna sobie wybrac czy chcesz wczesniejszy przejazd jesli jest dostepny czy wolisz ten co zarezerwowalas.
https://www.eurotunnel.com/uk/ticket-terms/
Taki tip: godzine mozesz rowniez zmienic online, jesli jest taka sama cena, to nic nie doplacasz wtedy. Np jesli dojdziesz do wniosku, ze bedziesz 4h wczesniej albo 4h pozniej, to wchodzisz na strone i zmieniasz sobie godzine (jesli jest dostepnosc).
Mozna tez zmieniac daty wyjazdu i przesuwac bilety na inne daty, dotyczy to najtanszego biletu, nie trzeba miec flexi. Jedyne co, to musi sie wybierac te sama dlugosc pobytu lub adekwatna do taryfy. Jak ktos ma 5 days saver, to nowe daty musza sie miescic w tych 5 dniach. Carpe diem.
|
|
|
|
littleflower |
Post #10 Ocena: 0 2016-07-15 08:52:08 (8 lat temu) |
Diekuje Richmond "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
|