MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Anglia-Polska samochodem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 13 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-07-30 16:44:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-30 19:08:56 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-07-30 19:16:08 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Obejrzalam pierwsze 2 minuty filmiku, to nie na moje nerwy. Dobrze, ze nie jade tam wiecej w najblizszych latach.

Cytat:

2012-07-30 16:44:27, paolomario napisał(a):
Polska A2 to chyba jedyny odcinek drogi podczas podróży do/z Polski, gdzie swobodnie mogę sobie tempomatu używać :-D.

A co z pozostalymi krajami? Ja uzywam tempomatu wszedzie gdzie sie da, rowniez w miescie. Nie mam z tym problemu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #4 Ocena: 0

2012-07-30 19:38:27 (13 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2012-07-29 20:54:37, Nescafik napisał(a):
Cytat:

2012-07-29 18:54:17, nawrocony napisał(a):

Nie zwracalem sie do Ciebie :-] Nie mam Tdi :-] chodzilo mi o to ze jak ktos jedzie 200 km/g przez 1 tys km to jest idiota, bo jesli ja bede jechal spokojnie i zmienie pas ruchu to nagle przyladuje mi w tyl jakis oszolom co pedzi wiecej jak mozna, zabije cala rodzine i potem powie ze mialem traktora co sie nadaje na farme :-Y , wali mnie to jakie masz auto i silnik , natomiast interesuje mnie to jak sie zachowujesz na drodze "chlopcze marmolodziany"

sorry stary ale pytanie czy ty potrafisz jezdzic?
jak masz rodzine o nie jezdzisz szybko to 1 i 2 pas w niemcowni ci wystarczy bo 3 jest dla najszybszch, oczywiscie rozumie ze czasami trzeba na niego wskoczyc aby wyprzedzic kogos kto sie porusza wolniej od ciebie 2 pasem lub ciezarówki sie wyprzedzaja ale od tego sa własnie lusterka, jak widzisz ze cos pedzi po 3 pasie to nie wjezdzaj mu przed maske i nie rób mu próbnego hamowania bo skoro no speed limit to wiadomo grzeja
200 km/h - niektórzy po 260 tam lataja i wiecej

mysle ze głowa i lusterko to podstawa aby nikt nie pukał do twojego bagaznika:-W

Tylko weź pod uwagę że także w Niemcowni są ograniczenia na autostradach - nie wszędzie można jechać "ile fabryka dała".
A skoro jest ograniczenie np do 130km/h a ktoś sypie 200 to jak go nazwiesz??
I zamiast Twojego powiedzonka: "mysle ze głowa i lusterko to podstawa aby nikt nie pukał do twojego bagaznika:-W" lepsze jest powiedzenie które tutaj już ktoś wkleił:
"Mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje".

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2012-07-30 21:23:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-07-30 21:42:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-07-30 22:03:31 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-07-30 22:10:10 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-07-30 21:23:41, paolomario napisał(a):
No właśnie tutaj w UK, czy na dosyć licznie użytkowanych autostradach Europy Zachodniej jakoś nieswojo się czułem używając. Jakoś lepiej to mieć samemu kontrolę nad prędkością, zwłaszcza, że często trzeba momentalnie reagować (przyspieszyć, przyhamować). W moich okolicach "eMki" i "ekspresówki" dosyć zapchane i wszystko zmienia się w mgnieniu oka. Stopami to wygodniej, naturalniej. Przynajmniej dla mnie.
A w mieście to uwielbiam się bawić w "eco-driving" :-)

Tempomat zdecydowanie lepiej kontroluje predkosc, przynajmniej noga mi sama nie opada na gazie i unikam mandatow :-) Do tego wlasnie go wykorzystuje.

z tych danych, ktore podajesz wynika, ze liczba ofiar smiertelnych w Polsce i tak znacznie spadla, pamietam jak bylo to 6-7tys rocznie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #9 Ocena: 0

2012-07-30 22:39:51 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-07-30 22:10:10, Richmond napisał(a):
Cytat:

2012-07-30 21:23:41, paolomario napisał(a):
No właśnie tutaj w UK, czy na dosyć licznie użytkowanych autostradach Europy Zachodniej jakoś nieswojo się czułem używając. Jakoś lepiej to mieć samemu kontrolę nad prędkością, zwłaszcza, że często trzeba momentalnie reagować (przyspieszyć, przyhamować). W moich okolicach "eMki" i "ekspresówki" dosyć zapchane i wszystko zmienia się w mgnieniu oka. Stopami to wygodniej, naturalniej. Przynajmniej dla mnie.
A w mieście to uwielbiam się bawić w "eco-driving" :-)

Tempomat zdecydowanie lepiej kontroluje predkosc, przynajmniej noga mi sama nie opada na gazie i unikam mandatow :-) Do tego wlasnie go wykorzystuje.

z tych danych, ktore podajesz wynika, ze liczba ofiar smiertelnych w Polsce i tak znacznie spadla, pamietam jak bylo to 6-7tys rocznie.

Te 6-7 tys to chyba jeszcze jak w UE nie byliśmy. Po wstąpieniu do niej połowa tych Schumacherow i innych Kubicow w swoich tdi na zachód wyjechała. Dlatego ta śmiertelność spadła.

Do góry stronyOffline

ANDY1978

Post #10 Ocena: 0

2012-07-31 00:54:02 (13 lat temu)

ANDY1978

Mężczyzna

Z nami od: 17-11-2011

Wtrace sie i ja do tej goracej dyskusji,mysle ze sedno tkwi w mentalnosci nas,polaków,90% rodaków z prawem jazdy uwaza sie za mistrzów kierownicy,Hołek czy Kubica to przy nich maly pikus,niestety pewnosc siebie nie idzie w parze z doswiadczeniem i rozwagą,czesto za kierownica wychodzi demon predkosci,czy zwrociliscie uwage na czestotliwosc wypadków w uk? Ja w ciagu 3 lat widzialem moze 4 kraksy,w polsce jezdzac jako przedstawiciel handlowy zjezdzilem caly kraj i nieraz widzialem tyle dziennie,a przeciez to tutaj anglicy jezdza jak zawalidrogi czyz nie? Przeciez im sie nigdy nie spieszy,zawsze zdaza,a my? But i do przodu,nie po to mam fure 3,5 litra w benzynie zeby sie slamazarzyc..Przyznam sie ze na poczatku i mnie lekko irytowal angielski styl jazdy ale moze to w ich stylu jest metoda? Mniej pospiechu,inny system szkolenia,karania,o polowe mniej punktów karnych niz w polsce zdobytych i prawko papa,a co najlepsze policja wcale nie musi wystawac na drogach i lapac niesfornych kierowców..
Ja wybieram sie akurat do polski,i chociaz jezdzic lubie,zawodowo i prywatnie zrobilem setki tysiecy kilometrów to slucham rad pozatym zabieram ze soba osobe która trase zna i ewentualnie bedzie mogla zmienic mnie za kierownica,dzieki czemu wplynie to na bezpieczenstwo moje i innych uzytkowników dróg i pamietajmy ze my mozemy wykonac 50% pracy a drugie 50% ten co jedzie z naprzeciwka..
Szerokiej i bezpiecznej drogi dla wszystkich.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,