MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Anglia-Polska samochodem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

Str 12 z 25

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-07-30 06:33:45 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-07-30 08:00:28 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Albo mówicie o szybkiej jeździe, albo bezpiecznej.

Bez jaj panowie, cokolwiek się stanie przy 200 km/h i najlepsze fury rozpadaja się równie szybko, jak wasze bebechy przeciskajace się przez pekajace rzebra.

Testy na certyfikat bezpieczeństwa robione są dla prędkości miejskich.

Stąd jak coś leży w rowie na autostradzie to nawet nie trzeba prasować na zlomie, tylko wyjmuje się resztki pasażerów.

I na drodze Dobry kierowca który dużo jeździ, jedzie tak by innym nie przeszkadzać.

Najgorsi są ci co są jak by się zerwali z łańcucha.

Ryzykuje wyprzedzanie, mimo że nie pojedzie dalej niż 6 metrów, dla tych 6 metrów ryzykuje że gdy zajdzie drogę, to ten stylu może nie zdążyć zahamować i mu wjedzie w tylek.
Bo może ma refleks, albo może stare opony, albo zaladowany samochód.
Trzymał odległość, ale idiota pakujacy się przed niego skrocił gwałtownie dystans z kilku metrów do kilku centymetrów.
To tak jak by podkladac palce miedzymlot a kowadlo.

Jeszcze uwaga co do polskich dróg, są strasznie sliskie i krzywe.
Wczoraj jechałem A77, pusta Droga, przegapilem zjazd, szybkie sprawdzenie lusterek i but.
W uk, samochód zaryl by, zwiększając przyczepność przedniej osi, i wystarczy wbić gaz i pięknie wchodzisz w zakręt pod niemal 90 stopni zakręt.

A tu?
Samochód na falach podskoczyl i poszybowal, abs turkotał i dupa, zamiast 8 hamowanie trwało kilkanaście metrów, nawet nie starałem się już kombinować tylko dodałem gazu i pojechałem dalej do następnego zjazdu.

Polskie drogi są niesamowicie sliskie, podobne do tych na Malcie.
Warto sobie zrobić awaryne hamowanie, by sprawdzić ile potrzebujecie miejsca na zatrzymanie.

Odwyklem od polskich warunków i bardzo mnie zaskoczyło.
A prędkość zaledwie 40-60 M/h!
W uk spokojnie wchodzisz w winkiel przy takiej prędkości.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2012-07-30 08:28:43 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-07-30 08:32:58 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-07-30 08:40:46 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ie2ox4, przeczytaj jeszcze raz.

Po prostu Odwyklem od drog przypominające połączenie fal Dunaju z serem., zrobionych z masła.

Ta metoda zwrotu należy do zaawansowanych, stosuje ja np policja w czasie poscigow po mieście.

Hm, ty się o mnie nie martw, jak jechaliśmy z UK to były 3 wypadki.
Wczoraj na odcinku zaledwie 50 km były dwa z czego w jednym wypadku babka dachowala koło Jedrzejowa,.

Wiesz ja tu bywam raz na kilka lat, a to miejscowi powinni wiedzieć..
Nie?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2012-07-30 08:51:19 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-07-30 08:28:43, Nescafik napisał(a):
tak to opowiedz nam jak to ty robisz jak jedziesz przepisowo 140 po polskiej autostradzie i wyprzedasz kilkanascie ciezarówek a z tyłu baran na ciebie w swoim starym bmw trabi bo on leci ze 180 i mu sie spieszy, w polsce nie ma 3 pasa na autostradach

Ja odpowiem: wyprzedzam sobie spokojnie dalej, chyba ze mam gdzie zjechac i przepuscic tego niebezpiecznego czlowieka, zeby mi nie wjechal w bagaznik. Wole przepuscic kogos takiego i miec problem z glowy. No i w miedzyczasie zartuje sobie z niego pod nosem, zeby trabil dalej, to sie rozgrzeje ;-)

Zeby nie bylo watpliwosci, zjezdzam by uniknac zagrozenia, nie dlatego, ze na mnie trabi. Jest takie przyslowie: "Mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje".
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-07-30 09:09:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2012-07-30 09:31:45 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-07-30 09:09:08, Nescafik napisał(a):
no to jasne , ale wiesz nie bede sie wciskał miedzy 2 ciezarówki bo lord wader pociska za mna :-]

Pisalam o zjezdzie wtedy kiedy jest to mozliwe, a nie wtedy kiedy musisz dokonac mega akrobacji i samemu spowodowac zagrozenie.

Ja jestem na tyle milym uzytkownikiem drogi, ze jak widze kogos za mna, kto sie spieszy albo siedzi mi na zderzaku, to zjezdzam przy pierwszej okazji. Niech sobie jedzie.

Tak samo oczekuje od innych, ze nie beda blokowac mi pasa, gdy maja pas obok wolny.

Bedac w Polsce zastanawialam sie dlaczego zrobili tylko 2 pasy na autostradach. Juz teraz widac, ze przy konwoju ciezarowek jest problem, a jak wiecej osob zacznie jezdzic autostradami po zakonczeniu budowy, to bedzie jeszcze wiekszy ruch. Za pare lat bedzie placz, ze autostrady sa zapchane i trzeba wydac kolejne miliony na poszerzenie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-07-30 09:47:19 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

hanibal36

Post #10 Ocena: 0

2012-07-30 10:24:22 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

Cytat:

2012-07-29 23:18:30, Richmond napisał(a):
Cytat:

2012-07-29 22:44:59, hanibal36 napisał(a):
a tak BTW: pierwszy raz bede jechal eurotunelem, musze miec wyfrukowana rezerwacje, czy wystarczy jak im podam numer na kartce, wlasnie cos mi drukarka siadla:/

Przy bramkach jest rozpoznawanie tablic rejestracyjnych. Jak nie znajdzie po tym rezerwacji, to automat sie pyta o numer rezerwacji albo karte, ktora zaplaciles.

dzieki...

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 25 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 23 | 24 | 25 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,