Str 2 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-07-19 19:27:33 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2010-07-19 19:33:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2010-07-19 19:27:33, Mordoklej napisał(a): Ja na pewno przestudiuje prognoze pogody przed wyjazdem ![]() slusznie ![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2010-07-19 20:37:31 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
możesz magistra z meteorologi sobie zrobić, a pogoda i tak sobie a ty sobie
![]() W samochodzie tego nawet nie bierzesz pod uwagę tu niestety nie ma wyjścia i nie ma żartów. Opieranie się na prognozie to trzeba mieć na prawdę albo farta albo być szczęściarzem. Tylko orientacyjnie, jeżeli ty chcesz jechać około 1000 mil, to wszystko się może zdarzyć, a zakładając maj .... i to że będziesz musiał przejechać przez "deszczowe pasmo" w Niemczech. i wcale nie musisz jechać przez góry, nawet na A2 już wielu wymiękło bo nie byli przygotowani Zawsze zakładaj najgorsze, a nie ze się uda bo będziesz jechał, ale na wanie. co do deszczu, ja na razie mam małe doświadczenie i zaledwie kilka godzin w deszczyku, za to Beata to pieorn nie raz przyjeżdża tak że zanim otworzy dzwi do domu to niezła kałuża na wycieraczce. Ale chyba najgorsze zrobiła dwie trasy, jedna na CBR bez ubrania przeciw deszczowego, na CBR600 w takiej ulewie że ja w samochodzie mało co widziałem, jechała za mną. odległość około 160km. co ciekawe trzymała prędkość około 80M/h gdy dojechaliśmy do domu pytam jak ty pieonie dojechałaś miejscami były takie jeziora że aż drżałem, a ona na to że nie wie bo jedyne co widziała to moje światła :> drugi wyjazd była tam i z powrotem do cambrige, też ulewa cały czas w obie strony, dopiero jak dojeżdżaliśmy do domu to zrobiła się pogoda ![]() Ale ubranko p. deszczowe zadziałało pięknie, do tego motocykl z większymi owiewkami więc pęd powietrza zdmuchuje krople wody z wizjera, no i chroni, jedynie lekkie przemoczenie w kroku, ale do końca nie wiadomo czy z radości czy z deszczu ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2010-07-19 21:16:56 (15 lat temu) |
Cytat: Zawsze zakładaj najgorsze, a nie ze się uda bo będziesz jechał, ale na wanie
wbrew pozorom, juz pomijajac temat samej li tylko podrozy do Pl, to sie niestety zdarza przynajmniej motocyklistom czesto organizujacym sobie takie wypady po sasiedzku (Niemcy, Czechy i inne kraje Europy) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-07-19 22:05:55 (15 lat temu) |
zwłaszcza jak sobie zatankują ropy zamiast benzyny
![]() autentyk 3 motory na wana ![]() zgubne przyzwyczajenie polaków do GTI?? ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2010-07-19 22:21:42 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-07-19 22:05:55, krakn napisał(a): zwłaszcza jak sobie zatankują ropy zamiast benzyny ![]() autentyk 3 motory na wana ![]() zgubne przyzwyczajenie polaków do GTI?? ![]() nie wiem, co sobie tam tankuja Twoi koledzy ![]() ale moi znajomi natrafili kiedys na gwozdzie czy sruby jakies, czy co to tam bylo wyrastajace ( po deszczu? ![]() prawdopodobnie ciezarowka czy inny dostawczy jakies ostre przedmioty pogubila, juz nie pamietam dokladnie Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Post #7 Ocena: 0 2010-07-20 19:56:46 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-07-20 20:02:54 (15 lat temu) |
to już ci naliczają na angielskie też, od jakiegoś czasu polska ma podpisaną umowę, nie wiem jak Niemcy ale podejrzewam że skoro polska ma to i Niemcy też.
Ty nie licz punktów tylko jedz normalnie ![]() ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2010-07-20 20:41:47 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-07-20 20:56:08 (15 lat temu) |
zgadza się na większości odcinków A2 masz free :> wariacie heeh
ja na razie najszybciej jechałem 90M/h od zjazdu do zjazdu z autostrady, Beata na krótkim odcinku autostrady 109M/h bo też była ciekawa jak to jest, i stwierdziła że o ile na CBR 600 przy takiej prędkości chciało jej urwać łeb imiała strach, to na fazerze zupełnie się nie bała i owiewki pięknie robiły co miały robić, kurde Fazer nawet nie załapał przyśpieszonego oddechu, a jedzie się jak limuzyną. ech to jest to ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|