MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukam znajomych do wspolnych podrozy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KratkaWentylacy

Post #1 Ocena: 0

2010-11-30 12:47:53 (15 lat temu)

KratkaWentylacyjna

Kobieta

Z nami od: 27-09-2009

Oj na motorek się nie nadaję, bo go nie mam... :-[ Może kiedyś...

Ale ale ale ma ktoś ochotę na babski wypad?
Termin: wiosna/lato przedłużony weekend
Miejsce: tam, gdzie chcemy ;-)
Cel: odpoczynek od pieluch, mężów, pracy itd

Muszę odpocząć, a taka mozliwość będzie dopiero wiosną/latem, kiedy drugi bobas troszkę podrośnie. Znajomi ciągle są zajęci i mam dośc umawiania się a potem słuchania przeprosin, bo znów coś wypadło. Na wielkie i dalekie wojaże póki co nie stać ani mojego ciała ani portfela (w lutym poród) więc czekam na chętne do spotkania i propozycje co chcecie robić. Jestem otwarta na propozycje. Możemy pojechać do jakiegoś SPA, do domku we Francji, do Amsterdamu połazić po muzeach i knajpach :-D, do Chorwacji na plażę/góry... pomysły wszelkie mile widziane.
GG: 6319668
email: keytea.pl@gmail.com
Piszcie, a co tam :-P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

MrCiapek

Post #2 Ocena: 0

2010-11-30 13:15:24 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Z nami od: 05-08-2010

A moze sa tu osoby zainteresowane wypadem z plecakiem.Trasa -Bangkok-Cambodia(Siem Rap i Phnom Penh)-Vietnam(HO Chi Minh).
Tam i z powrotem,cos w rodzaju okreznej trasy.Termin?Nie mam ustalonego terminu.Na pewno nie puzniej niz Marzec/Kwiecien ze wzgledu na pore deszczowa i monsuny

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-11-30 13:51:34 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2010-11-30 14:57:18 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2010-11-30 13:15:24, MrCiapek napisał(a):
A moze sa tu osoby zainteresowane wypadem z plecakiem.Trasa -Bangkok-Cambodia(Siem Rap i Phnom Penh)-Vietnam(HO Chi Minh).
Tam i z powrotem,cos w rodzaju okreznej trasy.Termin?Nie mam ustalonego terminu.Na pewno nie puzniej niz Marzec/Kwiecien ze wzgledu na pore deszczowa i monsuny

W lutym tego roku zrobiłem trasę Tajlandia,Laos,Vietnam,Kambodża,Tajlandia.Polecam bo naprawdę warto.
Zresztą całe Indochiny i wyspy południowego Pacyfiku to dla mnie bajkowa kraina.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

MrCiapek

Post #5 Ocena: 0

2010-11-30 15:50:58 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Moze opisze krotko tu,moze inni sie zainteresuja.Tak wiec bilet lotniczy£460-£480return(cena na marzec-kwiecien)
Wiza do Thailand kosztuje chyba USD30(sa 30to i 60cio dniowe)Jako obywatele Polscy mozemy otrzymac wize na miejscu.Jak podaje strona ambasady Thajland do 31marca 2011vizy sa za darmo.
Oczywiscie Bangkok,przynajmniej jeden dzien(noc)na zaaklimatyzowanie sie.Nastepnie mamy pociag do granicy z Cambodia(£1-1.5)jest tez bus(chyba okolo£10)6-7godzin.Docieramy do Aranyaprathet,bus lub tuk-tuk do granicy.Granice przekraczamy na piechote(viza okoloUSD20),potem znowu bus lub tuk-tuk do Poiphet.Tam prawdopodobnie zostajemy na noc(mozemy nie zlapac transportu)i nastepnego dnia do Siem Reap(£3-8 zaleznie od srodku transportu) zobaczyc Angkor Wat(sliczna Angelina Jolie filmowala tam Lara Kroft)jeden lub dwa dni moze zajac obejzenie wszystkich swiatyn w okolo.Nastepnie mamy szybka boat£20 to Phnom Penh,lub bus(£8).Przynajmniej dwa-trzy dni w stolicy Cambodia.Mamy bus do Saigonu,(£10-12)8 godzin.Oczywiscie Saigon(Ho chi Minh City)kolebka Indochin,przynajmniej3-4 dni.Droga powrotna ta sama trasa lub jest terz mozliwosc trasa nad morzem,ale ta opcja jeszcze nie zbadalem,pracuje nad tym.Calosc jest tylko bardzo ogolnym szkicem,ceny moga byc juz nie aktualne,moga sie wachac pare £ up&down,czas spedzony w poszczegolnych miejscach zalezy od nas(mozemy przeciez zatrzymac sie na dluzej w barze w Bangkoku,lub podziwiac Siem Reap caly tydzien itd.Generalnie ja przygotowuje £15-20 na zakwaterowaniena dzien i £10-15 wyzywienie(zaznaczam ze koszty zwiazane z alkoholem i paniami do towarzystwa sa uzaleznione od temperamentu kazdego z nas z osobna)Calosc nie powinna zajac dluzej jak 2-3 tygodnie.Regula jest ze cena jaka poprosi sprzedawca na bazarze czy kierowca autobusu,czy recepcjonista w mniejszym hotelu zaczyna sie od tej wzietej z ksiezyca,wszystko zalezy od naszych zdolnosci negociacyjnych,tak wiec bardzo trudno mi powiedziec ile to moze kosztowac(ja przygotowyje sobie £1000)i karty kredytowe ktorych za wszelka cene postaram sie NIE UZYWAC.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-11-30 16:04:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #7 Ocena: 0

2010-11-30 21:07:04 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Jak chcecie zwiedzić porządnie miasto Angkor to potrzebujecie na to co najmniej tydzień.W 1 dzień liźniecie po łebkach kilka najpopularniejszych świątyń i to w tempie sprinterskim.Bilet wstępu kosztuje:
1-dniowy 20 dolarów
3-dniowy(ale ważny 5 dni) 40 dolarów(ten jest najbardziej popularny)
7-dniowy 60 dolarów
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

MrCiapek

Post #8 Ocena: 0

2010-12-01 08:10:09 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Pytanie do krunschwitz ;czy wiesz cos na temat Preah Vihea ostatnie wiesci jakie mialem to ze dochodzi tam regularnie do starc pomiedzy Cambodia a Thailand i czesto blokuja cala strefe nie wpuszczajac nikogo,nie chcialbym znalesc sie przed lufa karabinu.

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #9 Ocena: 0

2010-12-01 08:13:44 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Preah Vihear-zjadlem literke

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #10 Ocena: 0

2010-12-01 08:16:30 (15 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

lub moze ktos inny zechce podzielic sie swoimi doswiadczeniami(informacjami na temat wspomnianego miejsca)?

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,