MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Madeira vs Malta

« poprzednia strona

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 9 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla

Post #1 Ocena: 0

2018-11-05 10:35:46 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

DZięki.
Violetta, wiem że mogę teraz :-) nie pierwszy raz wypożyczam auto. Z porównywarki CarJet wychodzi najtaniej. Jedziemy na sam szczyt na północ, fajna ta wyspa taka malutka, ale południe sobie jednak darujemy ;-)

Dylemat miałam, bo jak bym się zawiozła do hotelu to auto można by wziąć na krócej - bo oddać można by go było dzień przed wylotem. Ale chyba wolę faktycznie się zawieść.

W ogóle to ja takie rezerwacje to robię z dużym wyprzedzeniem, ale to był spontan, zrobiłam rezerwację i kupiłam lot.

... urlopu jeszcze nie mam podpisanego :-o

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Chillileaf

Post #2 Ocena: 0

2018-11-05 23:11:56 (7 lat temu)

Chillileaf

Konto usunięte

Wlasnie wrocilam z Malty wczoraj, wypozyczylam auto na lotnisku. Daleko nie dojechalam, bo tylko 20 min. Lalo strasznie jechalam z 6 letnim synkiem w nocy. Tak lalo ze zaparkowalam auto I wzielam taxi, a taksowkarz wjechal w powodz, to bylo straszne. Wody po pas, szybko auto napelnialo sie woda. Wysiedlisly w wode rwace rzeke. Dziecko szybko na kamienny mur, wysoko. Ciemno, wody przybywa, starch, panika. Nie ma gdzie isc, bo jak sie ruszyc w takiej wodzie po ciemku z malym dzieckiem. W koncu uratowala nas straz pozarna. Przestraszona po auto wrocilam dopiero w dzien wyjazdu.trzeba uwazac na Malcie nie ma odprowadzenia wody z drog. Szybko zamieniania sie w rwace potoki. Latem susza, ale zima to podobno czesta sytuacja.

[ Ostatnio edytowany przez: Chillileaf 05-11-2018 23:12 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2018-11-05 23:51:54 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Z opisu wynika, ze jazda z taksówkarzem byla jeszcze gorsza niz samemu. Z pogoda nie wygrasz, niezaleznie od srodka transportu. Jednak takie wydarzenia to rzadkosc, a nie standard. Bylam 3 razy na Malcie jesienia/zima i nigdy nie trafilam na takie deszcze. Za to wialo niezle przy dwoch pobytach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #4 Ocena: 0

2018-11-06 03:56:41 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Chyba zacznę oglądać wiadomości

www.express.co.uk/news/weather/1041025/BBC-Weather-forecast-UK-snow-latest-news-Italy-flooding-update-France-November-2018

Do góry stronyOffline

Chillileaf

Post #5 Ocena: 0

2018-11-06 06:59:17 (7 lat temu)

Chillileaf

Konto usunięte

Zlota perla po prostu uwazajcie. Malta jest piekna, jak wszedzie, znac telefony alarmowe. Maltanczycy sa przyzwyczajeni ze jak leje to zalewa, jak mowie brak odprowadzenia wody, wystarczy wpisac w Google Malta flash floods, to mala wysepka a jest tego sporo. Dodatkowo, jak sama widzisz region nie ma ostatnio dobrej pogody.
I jeszcze jedno, na lotnisku bywaja ogromne kolejki do odebrania auta*DONT_KNOW*, ale Tylko europcar.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #6 Ocena: 0

2018-11-06 09:05:26 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-11-06 06:59:17, Chillileaf napisał(a):
Zlota perla po prostu uwazajcie. Malta jest piekna, jak wszedzie, znac telefony alarmowe. Maltanczycy sa przyzwyczajeni ze jak leje to zalewa, jak mowie brak odprowadzenia wody, wystarczy wpisac w Google Malta flash floods, to mala wysepka a jest tego sporo. Dodatkowo, jak sama widzisz region nie ma ostatnio dobrej pogody.
I jeszcze jedno, na lotnisku bywaja ogromne kolejki do odebrania auta*DONT_KNOW*, ale Tylko europcar.

Dzięki Chillileaf.

Szczerze to nie ma ani "pół" wypożyczalni z dobrymi opiniami :-o
Do odebrania auta mi się nie będzie spieszyć, wzięłam z Surprice cars - ale dopiero po wydrukowaniu vouchera okazało się, że nie można auta brać na prom! (żadnej informacji przy rezerwacji) no i teraz róbta co chceta ;-) bo sprawdzałam inne, gdzie to było możliwe. Lądujemy z rana, to i ten nocny deszcz taki już nie straszny ;-) Ale masz absolutną rację, telefony alarmowe sobie przygotuję :-o

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,