Str 2 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
MindTheCrap |
Post #1 Ocena: 0 2010-06-04 12:39:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2008 Skąd: Slough |
Hej,
Tylko Tenerka: mnostwo atrakcji: Siam Park, najwiekszy w Europe park wodny (Szalenstwo!), Loro Park - swietne oceanarium, ubaw po pachy z uchatek. El Teida - najwyzszy szczyt Hiszpanii. Bylem w listopadzie rok temu - swietnie. Aha i tanio samochod mozna wynajac by zjedzic cala wyspe!
Latem chyba lepiej zakotwiczyc na polnocy wyspy, zielono, czarne wulakinczne plaze i chyba troszkie chlodniej. Ja bylem w Playa America na poludniu... Just Mind The Crap...
|

|

|
|
|
krakn |
Post #2 Ocena: 0 2010-06-04 16:51:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
na pólnocy owszem chłodniej ale pogoda dobra dla tych co lubią londyński klimat, czyli chmórki szaro i częste deszcze, choć ciepłe to fakt, też mieliśmy hotel w palya americana  ale zjeździliśmy całą wyspe, nie było czasu na atrakcje typu parki wodne, mocze tyłek w ocenanie :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Fiolka8888 |
Post #3 Ocena: 0 2010-06-30 20:24:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-06-2010 Skąd: Bridgwater |
Mam pytanie wraz z mężem wybieramy się na Teneryfe. Wykupilismy wycieczke w lowcostholidays. Bylismy przekonani że na wyspy kanaryjskie z UK mozna leciec na dowód osobisty, jednak z biura podróży przekonują nas że paszporty bedą sprawdzane. Nie wiem czy załatwiac paszport :> jezeli ktos juz tam był prosze pomóżcie. lecimy ryanairem. dziekuje z góry
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2010-06-30 22:49:07 (15 lat temu) |
ja wchodziłem na paszport, ale przeciez to hiszpania wiec bez problemu, widziałem widziałem jak italiancy przechodzi na ich ID ci w biurze po prostu nie wiedzą gdzie jest polska  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Fiolka8888 |
Post #5 Ocena: 0 2010-06-30 23:02:10 (15 lat temu) |
ja pikole to juz nie wiem ;( normalnie załamują mnie Ci ludzie , a jak ich zapytałam dlaczego paszport i ze przeciez Unia i takie tam, a on dalej swoje ...
|

|
 |
|
|
camell |
Post #6 Ocena: 0 2010-06-30 23:40:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-04-2008 Skąd: Huddersfield |
Ja tak miałem jak leciałem na Majorkę, pani w biurze powiedziała że nie mogę lecieć bez paszportu ( nawet znalazła taką informację na jakiejś magicznej stronie w necie ( a miałem tylko ID) zadzwoniłem więc do polskiego konsulatu i zapytałem jak to jest? a wesoła pani w konsulacie się roześmiała i poradziła żebym zmienił biuro podróży, więc na drugi dzień wróciłem do tego samego biura i zapytałem czy napewno nie sprzedadzą mi tych wakacji a tam już inna pani powiedziała że oczywiście że sprzedadzą , dlaczego by nie?
Na Teneryfę również poleciałem z ID i po za zdziwieniem reszty ludzi w kolejce i pani za biurkiem że pośród 200 angielskich paszportów znalazło się coś małego plastikowego nikt się NIEzawachał z puszczeniem mnie dalej
A więc śmiało możesz śmigać  [ Ostatnio edytowany przez: camell 30-06-2010 23:42 ] Wciąż szukam drugiego końca tęczy.
|

|

|
|
Fiolka8888 |
Post #7 Ocena: 0 2010-06-30 23:46:16 (15 lat temu) |
dzieki wielkie za informacje, oni sa jacys niedoinformowani. Ja mam rezerwacje z lowcostholidays, a ty z czego leciałeś ? bo natepnym problemem jest fakt iż tam w ogole nie ma do wybory ID tylko paszport, wiec w danych o paszporcie poprostu wpisalam dane z dowodu i nie wiem ...
|

|
 |
|
krakn |
Post #8 Ocena: 0 2010-06-30 23:55:54 (15 lat temu) |
je leciałem z Stansted i z Gatwick
nie kupuje przez biura, sam sobie organizuje przelot i noclegi wynajęcie samolotu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
camell |
Post #9 Ocena: 0 2010-07-01 00:03:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-04-2008 Skąd: Huddersfield |
Ja wykupiłem Teneryfę na stronie co-operative i musiałem tylko wpisać dane osób które podróżują ale bodajże na dobę czy dwie przed odlotem musiałem zadzwonić i potwierdzić podając dane z paszportu ( choć już mi wszystko przysłali wcześniej) powiedziałem więc że to nie paszport tylko Polish ID i podałem nr ID , to wszystko, dwa dni póżniej wygrzewałem się na czarnej plaży
( ta niedoinformowana pani w biurze też była z co-operative i to nie była ich pierwsza wpadka której doświadczyłem, dlatego omijając biuro bezpośrednio wykupiłem wakacje na ich stronie)
Na tym Lowcostholiday też napewno musi być jakiś nr telefonu, może dla pewności zadzwoń i się upewnij co i gdzie wpisać.
Pamiętam że kiedyś koledze w jakimś biurze nie chcieli zarezerwować hotelu na ID więc ten również bezpośrednio zadzownił do hotelu i bezproblemu dostał pokój, to było bodaj w Amsterdamie.
Takie to angielskie biura podróży Wciąż szukam drugiego końca tęczy.
|

|

|
|
ciesza |
Post #10 Ocena: 0 2010-07-01 11:26:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Jezeli kupujesz wakacje przez internet, zaznacz tylko ze masz paszport, nigdzie nie trzeba podawac jego numeru, a nastpenie na lotnisku korzystaj z dowodu, bo to jedyne miejsce gdzie jest on potrzebny.
Jezeli kupujesz wakacje w biurze i konsultant upiera sie, ze musi byc paszport, karz mu dzwonic do osoby, ktora wie lepiej, zeby go doinformowala. W moim przypadku konsultant dzwonil do ambasady, konsulatu, przewoznika, lini lotniczych i organizatora wycieczki
No jakos nie chcial mi uwierzyc ze dowod wystarczy
Kilka lat temu nie bylo nawet mozliwosci kupna wycieczki bez paszportu, ale teraz nie stanowi to zadnego problemu
Udanych wakacji zycze
|

|
 |
|