Str 2 z 8 |
|
---|---|
slonecz | Post #1 Ocena: 0 2010-04-02 18:51:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-11-2009 Skąd: sheffield |
a mi sie wydaje ze te 32 kg to na pasazera jest limit a o 3 bagaze chodzi in ze 32 kg mozesz miec w trzech bagazach...
|
stokesay | Post #2 Ocena: 0 2010-04-02 19:01:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
|
queenOfChocolat | Post #3 Ocena: 0 2010-04-02 19:20:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
czy to naprawdę prawda??? jesli tak to nareszcie bede mogla zabrac w podroz ze soba to co chce :D
|
stokesay | Post #4 Ocena: 0 2010-04-02 19:21:50 (15 lat temu) |
Na to wygląda, inaczej nie zmienialiby całego systemu rezerwacji
![]() ![]() ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
gosiadaniel | Post #5 Ocena: 0 2010-04-02 21:58:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-10-2007 Skąd: Manchester |
Marcheweczka o co chodzi z tym wypelnianien danych
gosiadaniel
|
|
|
marcheweczka | Post #6 Ocena: 0 2010-04-03 07:27:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
nalezy online wypelnic dane z dokumentu tozsamosci-numer apszporty czy tez dowodu.....,kiedy kupujesz bilet i wypelniasz podstawowe dane,to nalezy przejsc do zakladki-zaawansowane informacje o pasazerach i tam wypelnic kolejne okienka....system jak dla mnie nie dopracowany,bo gdy wypelnilam,to nie pojawilo mi sie zadne potwierdzenie i by sie upewnic dzwonilam do niech....stron brytyjska wprowadzila dodatkowe zabezpieczenia i dlatego takie zawilosci....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
stokesay | Post #7 Ocena: 0 2010-04-03 09:10:09 (15 lat temu) |
Właśnie, tak a porypo:
Cytat: W celu zapewnienia swym pasażerom jak najniższych kosztów i tańszych biletów, od 1 kwietnia 2010 r. Wizz Air wprowadza opłatę za odprawę na lotnisku. Opłata za odprawę na lotnisku uiszczona przy rezerwacji wynosić będzie 5 EUR lub 10 EUR, jeżeli zostanie opłacona na lotnisku w dniu odlotu. Odprawa online jest całkowicie bezpłatna.
W przypadku odprawy online, pasażer musi wydrukować swoją kartę pokładową i przedstawić ją przy wyjściu do samolotu wraz z dokumentami podróży (paszportem lub dowodem osobistym). Jeśli dokumenty podróży wystawione zostały w kraju spoza Unii Europejskiej, pasażer musi zgłosić się do stanowiska odprawy w celu dokonania weryfikacji dokumentów i podstemplowania karty pokładowej, zanim przejdzie do wyjścia do samolotu. Pasażerowie podróżujący z odprawionym bagażem rejestrowanym muszą udać się do punktu pozostawienia bagażu nie później niż 40 minut przed odlotem. W razie braku karty pokładowej pobrana zostanie opłata za odprawę na lotnisku za wydrukowanie karty w punkcie odprawy. Odprawa na lotnisku podlega opłacie od pasażera za lot. Za odprawę na lotnisku można zapłacić w trakcie dokonywania rezerwacji lub w późniejszym terminie, korzystając z opcji „dodaj usługę" lub za pośrednictwem centrum obsługi telefonicznej. Odprawa na lotnisku wykupiona na lotnisku podlega wyższej opłacie. Jeśli odprawa online nie jest jeszcze dostępna dla danego lotniska wylotu, odprawa na lotnisku będzie bezpłatna do czasu udostępnienia tej usługi. Odprawy przez Internet można dokonać od 7 dni do 3 godzin przed planową godziną odlotu. I jeszcze jedna sprawa. Jeśli tak jak na przykład midian25 już zarezerwowaliście lot z W6, sprawdźcie sobie rezerwacje. Właśnie wszedłem w moje stare loty żeby sprawdzić te odprawy i znalazłem coś takiego: Podróźni: 1. Stokesay ![]() LTN: Odprawa na lotnisku KTW: Odprawa na lotnisku Baggage: 1 szt. bagażu + 5kg I na dole w warunkach i zasadach: - Pasażer może przewozić bagaż rejestrowany o wadze 32 kilogramów za dodatkową opłatą oraz jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnej wadze 10 kilogramów i wymiarach nieprzekraczających 55x20x40 centymetrów bezpłatnie. - Jeżeli łączna waga bagażu rejestrowanego przekracza 32 kg, należy uiścić opłatę za każdy kilogram nadbagażu przy odprawie. Dodam, że to jest rezerwacja za lot, który odbyłem w styczniu, ale wnioskuje że W6 te zasady stosuje również dla paxów, którzy dokonali rezerwacji przed 1.04... Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
midian25 | Post #8 Ocena: 0 2010-04-03 09:28:23 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzięki za radę,tak też zrobię,pozatym jeszcze dla pewności zadzwonię do nich i zapytam jak to w moim przypadku będzie w bagażem.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
midian25 | Post #9 Ocena: 0 2010-04-03 09:33:37 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Właśnie sprawdziłam,mam podane-1 szt bagażu+5 kilo,czyli wnioskując z tego co jest napisane pod spodem,drobnym drukiem,mogę na pokład zabrać bagaż o wadze 37 kilo?
Zgadza się?Czy też może się mylę? "Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|
kksiezniczka | Post #10 Ocena: 0 2010-04-03 09:35:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Ja kupowałam bilet tydzień temu.Ale wzięłam opcję tylko z podręcznym.Chyba jeśli sie zdecyduję to będę mogła wykupić na tych nowychh warunkach?
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|