Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Lenka2000 |
Post #1 Ocena: 0 2010-03-03 13:50:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2008 |
tylko kupuje przez internet, a wyjezdzam bardzo czesto
jedyne obawy mialam do teletext holidays ale juz 'sprawdzilam' i jest ok, ceny naprawde niewielkie zwlaszcza na last minute
Cytat:
2010-03-02 15:33:59, kasha05 napisał(a):
A ja mam pytanie, czy ktos z Was korzystal z opcji kupna wycieczki przez internet. Bo ja mam obawy czy to nie jakas sciema za przeproszeniem. Wydaje mi sie ze ThomasCook i Co-operative travel to wiarygodne strony, chociaz nigdy nie wiadomo,,, Dlatego prosze o opinie tych, ktorzy kupowali przez internet, czy wszystko bylo OK? I mam drugie pytanko, czy przysla mi ewentualnie jakies "papiery" na potwierdzenie, ze wycieczka zostala zakupiona. Interesuje mnie tez travelrepublic.co.uk, ceny przystepne, ale wlasnie te OBAWY!! Lenka2000, czy korzystalas osobiscie z ich uslug??
|

|
 |
|
|
kasha05 |
Post #2 Ocena: 0 2010-03-03 14:00:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2009 Skąd: londyn |
dzieki za odpowiedz,,, wiem wlasnie, ze sa fajne promocje, moje obawy stad, ze bede podrozowac z dzieckiem i nie chcialabym miec problemow zadnych na miejscu,,, a mozesz mi napisac, czy dostane poczta jakies potwierdzenie ze kupilam wycieczke,,,?? tzn,z info kiedy odlot itd,,,
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-03 14:22:58 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #4 Ocena: 0 2010-03-03 14:54:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2010-03-02 15:33:59, kasha05 napisał(a):
A ja mam pytanie, czy ktos z Was korzystal z opcji kupna wycieczki przez internet. Bo ja mam obawy czy to nie jakas sciema za przeproszeniem. Wydaje mi sie ze ThomasCook i Co-operative travel to wiarygodne strony, chociaz nigdy nie wiadomo,,, Dlatego prosze o opinie tych, ktorzy kupowali przez internet, czy wszystko bylo OK? I mam drugie pytanko, czy przysla mi ewentualnie jakies "papiery" na potwierdzenie, ze wycieczka zostala zakupiona. Interesuje mnie tez travelrepublic.co.uk, ceny przystepne, ale wlasnie te OBAWY!! Lenka2000, czy korzystalas osobiscie z ich uslug??
Tylko przez internet. Szczerze mówiąc nie znam w moim otoczeniu nikogo, kto by kupował inaczej. Czemu nie skorzystać z tego, że w internecie jest z reguły taniej? Po co w ogóle gdzies łazić, jeżeli w komputerze jest wszystko? Oprócz samej oferty, mapy zdjęcia, opinie itd. Przed komputerem możesz siedzieć godzinami porównując poszczególne miejsca, hotele itp. A przed babą w biurze danego touroperatora (lub travel agenta), trzeba by się w końcu zdecydować. Lepiej szybciej, niz wolniej. No i trzeba liczyć na to, że ona rzeczywiscie wie co mówi, a nie że tylko gra doswiadczoną (czytając Ci to samo, co masz w internecie).
Co to znaczy "sciema"? Jakie masz obawy?
Co do papierów, to czasami przysyłają, czasami drukuje się voucher samemu. Czasami też obie rzeczy - drukujesz voucher (z numerem rezerwacji),a przysyłają Ci bilet.
|

|

|
|
Lenka2000 |
Post #5 Ocena: 0 2010-03-04 12:36:08 (15 lat temu) |
tak jak powyzej napisano oczywiscie dostajesz potwierdzenie rezerwacji, albo voulchery albo (jak np. w przypadku Thomas Cook przysylaja ci cala ksiazeczke z biletami, opisem i masz tam wszystko) - nie ma czego sie bac.
jedyne na co powinnas zrocic uwage to czy dane biuro nalezy do ABTA (wiekszosc tak) no i zawsze placic karta kredytowa wtedy mozna odzwyskac pieniadze
|

|
 |
|
|
kasha05 |
Post #6 Ocena: 0 2010-03-06 13:43:09 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2009 Skąd: londyn |
dzieki wszystkim za odpowiedzi na moje watpliwosci,,, po prostu nie korzystam czesto z takich uslug, a jak juz pisalam wybieram sie z dzieckiem i nie chce miec problemow typu brak hotelu itd,,, no ale chyba juz rozwialiscie moje obawy i sie pokusze na wycieczke  mam jeszcze pytanko odnosnie tego, czy przewoz z lotniska do hotelu musze zorganizowac sobie sama , czy jest to juz w cenie biletu,,, ? bo nigdzie o tym nie pisze, chyba ze zle szukam,,,
|

|
 |
|
Andrzej1970 |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-06 14:05:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2009 Skąd: West Yorkshire |
ja bylem na Majorce z tej strony http://www.ulookubook.com/ , wszystko mozna tutaj wykupic , lacznie z transferem z lotniska .ale jezeli sie wykupi hotel , przelot i przewoz osobno , to mozna zaoszczedzic od 100 do 200 funtow .
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #8 Ocena: 0 2010-03-06 14:53:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Thomas Cook, to rzeczywiscie renomowana firma i z długą tradycją. Występuje juz w powieści "W Pustyni i w Puszczy" (choc tam nie ma dobrej reklamy - przysłani przez Cooka arabscy przewodnicy, okazali się porywaczami). Lubię z nimi jeździc i podoba mi się pakiet dokumentów, które przysyłają - ma się wtedy poczucie wielkiej wyprawy.
Ale Cook jest często dośc drogi. Podobnie, jak np. inna renomowana firma, z ponad 100-letnia tradycją - Kuoni. Stąd warto poszukac i po mniejszych firmach. I nie bac się. Z drugiej strony, wygodnie jest też kiedy nie ma sie właśnie za dużo tych dokumentów, które można zapomniec, a tylko numer rezerwacji.
W internecie spotkasz touroperatorów, ich agentów i po prostu wyszukiwarki, czy porównywarki (jak przy ubezpieczeniach samochodowych). Ktos, kto porównuje dla Ciebie oferty Thomasa Cooka, Thomsona, First Choice i innych, również mniejszcyh kompanii, itd., nie bierze ani grosza więcej. Zresztą i tak przekierowuje Cię na ich strony.
W rynku usług turystycznych fascynujące jest również to, że obecnie dostarcza tylu możliwości.
|

|

|
|
Lenka2000 |
Post #9 Ocena: 0 2010-03-08 07:52:03 (15 lat temu) |
kasha05 - nie martw sie o przejazd, najczesciej jest wliczony (zawsze mozna wyslac email z zapytaniem) albo tak jak np w przypadku travelrepublic, jak juz zdecydujesz sie na przelot i hotel 'wyskoczy' ci zapytanie czy chcesz wykupic extra opcje np transfer, wynajecie samochodu czy extra ubezpieczenie
powodzenia
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2010-03-08 08:26:05 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|