MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Warte zobaczenia w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 38 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

Str 38 z 41

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-07-24 00:23:11 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-07-23 18:54:16, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-07-23 16:12:17, AbacusII napisał(a):
..
Mapka

Link jest do zdjęcia monitora, chyba nie wysokiej rozdzielczości.

Jest to jedno i to samo zdjecie, zarowno wklejone na MW jak i w linku ponizej zdjecia w moim poscie .
3316x1174 nie wiem dlaczego zdjecie po uploadzie stalo sie 640 x 227, skoro podlinkowane jest w wiekszej rozdzialce :-U *DONT_KNOW*
Nie oczekuje odpowiedzi, bo zaśmiecimy temat .
Nie zrobilem linku do mapy google bo na zdjecie ludzie zwrócą uwaga a w link nie kazdy bedzie wchodzil i ominie post
Obrazek
Dodalem jeszcze raz , ale teraz na kompie, a nie na telefonie i jest klikalne i czytelne (zdjęcie powyżej OTWORZY SIE W NOWYM OKNIE w dużym widoku ).
Dopytam jeszcze moze tak: Czy polecacie cos do zobaczenia na mojej trasie ?
Oksford
Bourton-on-the-Water
Cotswolds
Bibury
Bath
Crickhowell w tej okolicy nocleg poszukam (?),bo głównym celem jest Brecon Beacons National Park

Dziekuje za rekomendacje miejsc:)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 24-07-2021 00:57 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier39

Post #2 Ocena: 0

2021-08-12 15:54:01 (3 lata temu)

Kanonier39

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2021

To może ja z kolei podzielę się opinią na temat East Sussex, gdzie ostatnio byłem. Piękne miejsca na spacery (nie dla mnie niestety), kajakowanie... wszelkiego rodzaju sporty lub na zadumę i relaks.

Seven Sisters:

Obrazek

Beachy Head od zachodniej strony... :

Obrazek

Cuckmere River... :

Obrazek

Bodiam Castle...bo zawsze można coś znaleźć :-]

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier39 12-08-2021 15:56 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2021-08-12 16:01:14 (3 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Ładnie i ładny nowy avatar 🍻👍🏻
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2022-10-23 21:48:55 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Fajne Bodiam Castle , bylem kiedys , ogolnie lubie zamki w uk jak i jeździć po UK. Dzis pojechalismy do Bristolu. Fajna marina z licznymi atrakcjami jak podroz starym pociagiem na wegiel, łódki, SS Great Britain, pogoda nam dopisala , słoneczko bylo jak bylismy na moscie Clifton Bridge od 10 do 16 , pozniej pojechaliamy do hoyelu Hilton South, cisza , spokoj , gdzies na zad... , ale basen jest, jakuzi , sauny i spa. Za darmo oprocz Spa. Tylko drinki w barze drogie no ale to Hilton to zawsze drogo. Jutro nie wiem czy pojedziemy do Cardiff czy nad morze do Weston s Mare , spowrotem do hotelu a pojutrze do Bath i do domu

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2022-10-24 10:31:29 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

W Bath to kurcze ciężko z tymi parkingami i biletami na termy, ale dziś poniedziałek, to chyba nie będzie tyle ludu.

W Weston polecam trasę na Old Pier, taka inna, trochę wspinaczki, ja tam znwówzkiem bliźnieczym się wspinałam.
Ładny jest park w samym centrum z oczkiem wodnym i koncertami w antresoli - ale tylko w weekendy.
Pier sam w sobie to tylko strata kasy, kiedyś była za darmo, potem spłonął i odbudowali i teraz trzeba płacić - ale za co? maszyny do gry i parę ławek, ja tam się opalałam kiedyś.

W Bristolu to jest co robić. Teraz powystawiali dinozaury - widzieliście?
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2022-10-24 20:07:24 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Bristol mialem wczoraj , fajne miasto naprawde. Nie widzialem dinozaurów ale jechaliśmy starym pociagiem na węgiel.
Dzis nie pojechalismy do Weston a do Cardiff, nic tam ciekawego , zwiedzilismy "zamek" Cardiff ale naprawdę lipa w porownaniu do innych zamków ktore widzialem w UK. Centrum nic ciekawego,na Cardiff Bay juz nie pojechalismy bo deszcz padal to wrocilismy do hotelu na basen
Jutro pojedziemy do Bath i do domu na termy nie jestem jakos zainteresowany bo po pierwsze pouzywalem dzis jakuzi i sauny w hotelu a po drugie co ja z synem zrobie, 6 latek chyba nie za bardzo :) pozwiedzam troszke i zawijam bo kota w domu zostawiłem a on dzikus jak sam zostanie xd

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 24-10-2022 20:10 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #7 Ocena: 0

2022-10-24 22:59:40 (2 lata temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

A to ciekawe, zawsze myślałam, że Cardiff to takie ładne miasto.

W Bath w samym w sobie nie ma za dużo do zwiedzania, malutkie stare miasto te termy głównie i kilka starszych po romańskich budynków. Ale samo położenie jest bardzo atrakcyjne, na stromiznach, trochę takich stromizn można tez znaleźć z Weston.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2022-10-25 20:41:00 (2 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Jednak zwiedzilem te Roman Baths , male to ale ten "przewodnik" po polsku z słuchawki zainteresował i 6 latka. Fajne miasteczko, spokojne, mimo duzo ludzi w centrum

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-10-25 21:45:28 (2 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2022-10-25 20:41:00, Wielim napisał(a):
Jednak zwiedzilem te Roman Baths , male to ale ten "przewodnik" po polsku z słuchawki zainteresował i 6 latka. Fajne miasteczko, spokojne, mimo duzo ludzi w centrum

To teraz już takie udogodnienia mają.
Ja pamiętam kilkanaście lat temu wybraliśmy się do jakiejś katedry, gdzie byly przewodniki pisane. Przy kasie serviceman pyta w jakim języku. To mu odpowiadam, że po angielsku, a on podjarany usłyszawszy obcy akcent naciska, że mają też inne języki dostępne. To jaki podać? Polski. Yyyy nie mamy.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2022-12-27 16:09:14 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Peak District, Bamford Edge. Urokliwa miejscowka do umiarkowanej trudnosci trasy od kilku do kilkunastu km., zaleznie od kondycji i pogody.
Skalki, wrzosowiska i szansa na zimowa zurawine prosto z krzakow.
Sporo ciekawych ptakow do obserwacji, ladny widok na doline Hope.
Wczoraj wialo mocno, choc ryzykantow do nagrody Darwina i fotki na krawedzi skal nie brakowalo.
Darmowy parking na poboczu drogi tuz przy wejsciu na szlak, niewiele miejsc, warto przyjechac rano.

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 38 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 37 | 38 | 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,