MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Warte zobaczenia w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 36 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 ... 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

Str 36 z 41

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2021-06-15 15:50:34 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Nieco z przymrużeniem oka wrzucam Brytyjskie Terytorium Zamorskie, a więc Gibraltar dla spragnionych słońca i zwolnień z testów. Z tego co pamiętam na Gibraltar latamy bez restrykcji Covidowych, a jest pięknie.

Obrazek
na horyzoncie Maroko ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- a zdjęcia z listopada, a więc jak jest latem? *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-06-15 16:07:16 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-15 15:50:34, Kanonier30 napisał(a):
Nieco z przymrużeniem oka wrzucam Brytyjskie Terytorium Zamorskie, a więc Gibraltar dla spragnionych słońca i zwolnień z testów. Z tego co pamiętam na Gibraltar latamy bez restrykcji Covidowych, a jest pięknie.

- a zdjęcia z listopada, a więc jak jest latem? *THUMBS UP*

Ja tam byłem na przełomie lipca i sierpnia i nie polecam, za gorąco na dole zaduch nie dało się oddychać w gorze niby wiaterek ale wrażenie takie jakby palnikiem ktoś cię smagał, czuć bliskość Afryki :-8
Miejsce bardzo fajne ale raczej w listopadzie fajniejsze
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #3 Ocena: 0

2021-06-15 19:01:58 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

A ja na Sylwestra byłam - dokładnie tuż przed albo już w pandemi.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2021-06-16 23:52:46 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tym razem bedzie o czyms bardzo niestacjonarnym.

Pare lat temu obejrzalam sobie do kawy film o nietypowym transporcie i sie zafiksowalam :).
Wielka, stara lokomotywa parowa, ktorej bylo blizej do zakonczenia historii w postaci zyletek w Ameryce, zyskala nowe zycie.
Paru szalencow kupilo, po czesci odrestaurowalo, zapakowalo na statek i przywiozlo na stare smieci, do UK.
Caly swietny program z zabawa w bezpieczny transport zabytku.
Po dalszej renowacji lokomotywa ruszyla i toczy sie po torach nadal.

'BR 60103 FLYING SCOTSMAN (LNER 4472 & 103) was originally built in 1923 for the London and North East railway Company (LNER) in Doncaster Works (LNER Doncaster 'Plant' No. 1564) to the design of the chief mechanical engineer H. N. Gresley (later knighted).

BR 60103 FLYING SCOTSMAN operated on the East Coast Mainline hauling the London Kings Cross - York - Newcastle - Edinburgh express passenger trains, including the non-stop FLYING SCOTSMAN passenger train from London to Edinburgh.
In 1934 BR 60103 FLYING SCOTSMAN became the first steam locomotive to travel at an authenticated speed of 100 mph. BR 60103 FLYING SCOTSMAN was withdrawn from British Railways (BR) regular service in 1963 after travelling 2.07 million miles.
World tours of BR 60103 FLYING SCOTSMAN have included Canada, USA and Australia where another world record for a steam locomotive was set by travelling 422 miles without stopping. Since 1963 BR 60103 FLYING SCOTSMAN has had several owners and several restorations and overhauls.
Originally classified as an LNER A1 pacific, it was rebuilt in 1947 to emerge yet again from Doncaster Works (the famous 'Plant') as an LNER A3 Pacific.
BR 60103 FLYING SCOTSMAN is now part of the National Collection of preserved steam locomotives. After an extensive overhaul ending in 2015, 60103 FLYING SCOTSMAN is now beginning a series of runs and visits to heritage railways e.g. NYMR and York NRM and Shildon NRM in 2016.'

Poluje na spotkanie od paru lat, ale jakos sie nie zeszlo nam po drodze do tej pory.
Ale usmiechne sie o kciuki i dobra pogode, bo Latajacy Szkot ma w planach trase Londyn - York w najblizsza sobote *YAHOO*
Poki jeszcze jezdzi jako maszyna parowa, poki jeszcze nie przerobili na wozek akumulatorowy badz nie zamkneli na stale w muzeum za barierkami...

Obrazek

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2021-06-17 00:35:47 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cos podobnego u nas “bluebell railways”.

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #6 Ocena: 0

2021-06-17 01:34:07 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-06-16 23:52:46, karjo1 napisał(a):

Pare lat temu obejrzalam sobie do kawy film o nietypowym transporcie i sie zafiksowalam :).
Wielka, stara lokomotywa parowa, ktorej bylo blizej do zakonczenia historii w postaci zyletek w Ameryce, zyskala nowe zycie.
Obrazek

Jesli bedziesz w Wielkopolsce polecam naszą bane , parowóz :) Pamietam za dzieciaka, gdy przejeżdżał pod mostem ,stojąc na nim, znikaliśmy w oblokach pary :) O ciuchcie dbają pasjonaci jak i o tramwaje drewniane , bez drzwi itd czy autobusy z calego przeglądu histori transportu miejskiego .
Parowozownia

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #7 Ocena: 0

2021-06-17 06:32:43 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Koło Corby ten Szkockipan lata 😎 toć to szkockie miasto 😂
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-06-17 06:53:08 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-06-16 23:52:46, karjo1 napisał(a):

Paru szalencow kupilo, po czesci odrestaurowalo, zapakowalo na statek i przywiozlo na stare smieci, do UK.
Caly swietny program z zabawa w bezpieczny transport zabytku.
Po dalszej renowacji lokomotywa ruszyla i toczy sie po torach nadal.

takich linii w uk jest więcej, masz pomiędzy Whitby i Pickering
Obrazek

jezdzi co weekend link do kasy biletowej

na tej trasie każda stacja jest z innej epoki,
Obrazek
ja jechałem ta kolejka na Whitby Goth Weekend co jeszcze uatrakcyjniło jazdę bo pociąg był pełen takiego towarzystwa

Obrazek

sama jazda jak pobyt u pan księgowych w palarni
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2021-06-17 16:40:11 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Fajne zdjecia i ciekaowstki.
Sql kusisz na wloczege po stacjach kolejowych :).

Tras wycieczkowych i samych pociagow z lokomotywa parowa jest sporo i w UK i po swiecie, robia za niezle atrakcje.

Ale i tak polowanie na Szkota przede wszystkim.
Jak znam moje szczescie do niego, to pewnie poleci inna trasa, odwolaja badz cos innego wypadnie w ostatniej chwili.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2021-06-17 17:55:05 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Karjo, patrzyłam gdzie złapać najlepiej ten pociąg i nic mądrego nie wymyśliłam. Z tego co widzialam, to dużo ludzi robi zdjęcia na stacjach na trasie.

Znalazlam parę wiaduktów na stronach o trainspotting, ale żaden nie był na trasie pociągu. Jest jakiś wiadukt w samym Yorku, ale nie wiem gdzie ustawia sie do zdjęcia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 36 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 35 | 36 | 37 ... 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,