na horyzoncie Maroko ....

- a zdjęcia z listopada, a więc jak jest latem?

Str 36 z 41 |
|
---|---|
Kanonier30 | Post #1 Ocena: 0 2021-06-15 15:50:34 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Nieco z przymrużeniem oka wrzucam Brytyjskie Terytorium Zamorskie, a więc Gibraltar dla spragnionych słońca i zwolnień z testów. Z tego co pamiętam na Gibraltar latamy bez restrykcji Covidowych, a jest pięknie.
![]() na horyzoncie Maroko .... ![]() ![]() ![]() - a zdjęcia z listopada, a więc jak jest latem? ![]() |
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2021-06-15 16:07:16 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-06-15 15:50:34, Kanonier30 napisał(a): Nieco z przymrużeniem oka wrzucam Brytyjskie Terytorium Zamorskie, a więc Gibraltar dla spragnionych słońca i zwolnień z testów. Z tego co pamiętam na Gibraltar latamy bez restrykcji Covidowych, a jest pięknie. - a zdjęcia z listopada, a więc jak jest latem? ![]() Ja tam byłem na przełomie lipca i sierpnia i nie polecam, za gorąco na dole zaduch nie dało się oddychać w gorze niby wiaterek ale wrażenie takie jakby palnikiem ktoś cię smagał, czuć bliskość Afryki ![]() Miejsce bardzo fajne ale raczej w listopadzie fajniejsze moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: 0 2021-06-15 19:01:58 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
A ja na Sylwestra byłam - dokładnie tuż przed albo już w pandemi.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2021-06-16 23:52:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tym razem bedzie o czyms bardzo niestacjonarnym.
Pare lat temu obejrzalam sobie do kawy film o nietypowym transporcie i sie zafiksowalam ![]() Wielka, stara lokomotywa parowa, ktorej bylo blizej do zakonczenia historii w postaci zyletek w Ameryce, zyskala nowe zycie. Paru szalencow kupilo, po czesci odrestaurowalo, zapakowalo na statek i przywiozlo na stare smieci, do UK. Caly swietny program z zabawa w bezpieczny transport zabytku. Po dalszej renowacji lokomotywa ruszyla i toczy sie po torach nadal. 'BR 60103 FLYING SCOTSMAN (LNER 4472 & 103) was originally built in 1923 for the London and North East railway Company (LNER) in Doncaster Works (LNER Doncaster 'Plant' No. 1564) to the design of the chief mechanical engineer H. N. Gresley (later knighted). BR 60103 FLYING SCOTSMAN operated on the East Coast Mainline hauling the London Kings Cross - York - Newcastle - Edinburgh express passenger trains, including the non-stop FLYING SCOTSMAN passenger train from London to Edinburgh. In 1934 BR 60103 FLYING SCOTSMAN became the first steam locomotive to travel at an authenticated speed of 100 mph. BR 60103 FLYING SCOTSMAN was withdrawn from British Railways (BR) regular service in 1963 after travelling 2.07 million miles. World tours of BR 60103 FLYING SCOTSMAN have included Canada, USA and Australia where another world record for a steam locomotive was set by travelling 422 miles without stopping. Since 1963 BR 60103 FLYING SCOTSMAN has had several owners and several restorations and overhauls. Originally classified as an LNER A1 pacific, it was rebuilt in 1947 to emerge yet again from Doncaster Works (the famous 'Plant') as an LNER A3 Pacific. BR 60103 FLYING SCOTSMAN is now part of the National Collection of preserved steam locomotives. After an extensive overhaul ending in 2015, 60103 FLYING SCOTSMAN is now beginning a series of runs and visits to heritage railways e.g. NYMR and York NRM and Shildon NRM in 2016.' Poluje na spotkanie od paru lat, ale jakos sie nie zeszlo nam po drodze do tej pory. Ale usmiechne sie o kciuki i dobra pogode, bo Latajacy Szkot ma w planach trase Londyn - York w najblizsza sobote ![]() Poki jeszcze jezdzi jako maszyna parowa, poki jeszcze nie przerobili na wozek akumulatorowy badz nie zamkneli na stale w muzeum za barierkami... ![]() |
Maat17 | Post #5 Ocena: 0 2021-06-17 00:35:47 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cos podobnego u nas “bluebell railways”.
|
|
|
AbacusII | Post #6 Ocena: 0 2021-06-17 01:34:07 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-06-16 23:52:46, karjo1 napisał(a): Tym razem bedzie o czyms bardzo niestacjonarnym. Pare lat temu obejrzalam sobie do kawy film o nietypowym transporcie i sie zafiksowalam ![]() Wielka, stara lokomotywa parowa, ktorej bylo blizej do zakonczenia historii w postaci zyletek w Ameryce, zyskala nowe zycie. ![]() Jesli bedziesz w Wielkopolsce polecam naszą bane , parowóz ![]() ![]() Parowozownia |
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2021-06-17 06:32:43 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Koło Corby ten Szkockipan lata 😎 toć to szkockie miasto 😂
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-06-17 06:53:08 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-06-16 23:52:46, karjo1 napisał(a): Tym razem bedzie o czyms bardzo niestacjonarnym. Pare lat temu obejrzalam sobie do kawy film o nietypowym transporcie i sie zafiksowalam ![]() Wielka, stara lokomotywa parowa, ktorej bylo blizej do zakonczenia historii w postaci zyletek w Ameryce, zyskala nowe zycie. Paru szalencow kupilo, po czesci odrestaurowalo, zapakowalo na statek i przywiozlo na stare smieci, do UK. Caly swietny program z zabawa w bezpieczny transport zabytku. Po dalszej renowacji lokomotywa ruszyla i toczy sie po torach nadal. takich linii w uk jest więcej, masz pomiędzy Whitby i Pickering ![]() jezdzi co weekend link do kasy biletowej na tej trasie każda stacja jest z innej epoki, ja jechałem ta kolejka na Whitby Goth Weekend co jeszcze uatrakcyjniło jazdę bo pociąg był pełen takiego towarzystwa ![]() sama jazda jak pobyt u pan księgowych w palarni moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2021-06-17 16:40:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Fajne zdjecia i ciekaowstki.
Sql kusisz na wloczege po stacjach kolejowych ![]() Tras wycieczkowych i samych pociagow z lokomotywa parowa jest sporo i w UK i po swiecie, robia za niezle atrakcje. Ale i tak polowanie na Szkota przede wszystkim. Jak znam moje szczescie do niego, to pewnie poleci inna trasa, odwolaja badz cos innego wypadnie w ostatniej chwili. |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2021-06-17 17:55:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Karjo, patrzyłam gdzie złapać najlepiej ten pociąg i nic mądrego nie wymyśliłam. Z tego co widzialam, to dużo ludzi robi zdjęcia na stacjach na trasie.
Znalazlam parę wiaduktów na stronach o trainspotting, ale żaden nie był na trasie pociągu. Jest jakiś wiadukt w samym Yorku, ale nie wiem gdzie ustawia sie do zdjęcia. Carpe diem.
|