MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wczasy, co wybrac all inclusive czy ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

norma11

Post #1 Ocena: 0

2009-10-09 18:53:14 (16 lat temu)

norma11

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Krakn juz zauwazylam, ze po Tobie mozna sie spodziewac dobrych rad. Dziekuje bardzo. Mam jeszcze ochote na Gamibie ale jezeli ktos wczesniej wpadl na ten pomysl i juz tam byl to chetnie tez pociagne za jezyk. Zycze wszystkim forumowiczom wspanialego weekendu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-10-09 21:49:39 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

:) nie ma sprawy 4Fun ;-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

norma11

Post #3 Ocena: 0

2009-10-10 10:37:46 (16 lat temu)

norma11

Mężczyzna

Okay. Wiec dokad pleciec listopad-luty. Czyli gdzie, kiedy, i na jakich zasadach?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-10-10 11:44:24 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

jako że po naszej stronie globu zima, znaczy pora deszczów i chłodnych prądów, ustawiałbym się na zwiedzanie miast i ciekawostek architektonicznych, wielkim plusem jest to ze jest mało ludzi i nie dość że spokojnie zwiedzamy to mamy szanse na robienie ciekawych niezatłoczonych zdjęć.
Do tego ludzie miejscowi mniej nerwowi, bardziej wyluzowani.

-Można do 4 dni, wypad na Malte, wspaniałe budynki zwłaszcza północna czesc wyspy, swojskie dziurawe drogi i szaleni kierowcy :)
Poludniowa część to coś dla koneserów, można zobaczyć resztki świątyni starszej niż piramidy egipskie, niestety nie dotarłem tam, w sumie wyspę można zwiedzić w ciągu 3-4 dni intensywnego jeżdżenia i zwiedzania, na prawdę warto.
jest kilka zdjęć w mojej galerii

ibiza odpada, w zimie tam nie ma co robić

Hiszpania, trzeba się liczyć że będzie chłodno, ale zazwyczaj słonecznie, tak że niesamowity relaks dla oczu pastelowe krajobrazy wspaniale kontrastują z tym co widzimy na codzień.

można wpaśc do Barcelony na kilka dni, my kiedyś znaleźliśmy bilety w lutym do Valenji za 50 funtów od osoby, polecieliśmy na 2 noce :)
przyjemne miasteczko, jego główną atrakcją jest oceanarium, to właśnie wtedy powstało jedno z moich ulubionych zdjęć

nie mogę go odnaleźć :)

W sumie nie głupi pomysł to wypad do Monaco, ale uwaga, ceny na miejscu powalają ale 2-3 dni można zaszaleć i zobaczyć jak żyją najbogatsi ludzie europy i świata, bogactwo ale czuć na każdym kroku, ale estetyczne i nie tak nachalne jak w Dubaju.
pogoda również bardzo przyjemna, w pobliżu wysokie góry powodują że woda tak się skrapla a na dole jest bardzo ładnie i ciepło.
oczywiście powtórzę jeszcze raz, cały czas jesteśmy pod zwrotnikiem wiec nie ma szaleństwa, w nocy temperatura może spaść do kilku - kilkunastu stopni, a w dzień oscyluje około 16-25 w zależności od tego z kąd zawieje i czy zawieje :)

a jeżeli planujesz upalny wypad w zimie to raczej druga strona globu
I już zamilknę bo znowu mi powiedzą ze strzelam z grubej rury :D

Do góry stronyOffline

norma11

Post #5 Ocena: 0

2009-10-10 13:31:13 (16 lat temu)

norma11

Mężczyzna

Eeeeeeeee, Mow prosze Cie, mowisz ciekawie i z sensem. A teraz napisze o czm chcialabym uslyszec: Nie bylam na wakacjach w okresie, z koncem czerwca dostalismy domek z Council i cale lato mielismy co robic i jeszcze bedziemy mieli zajecia na kilka ladnych miesiecy. I tak chcialabym troszke pobyczyc sie w jeszcze jakim takim ciepelku, polazic troche, cos zobaczyc. Chcialabym naladowac troszke akumulatory po tym co za nami i przed tym co przed nami. Nie wiem czy mam ochote li tylko na zwiedzanie (to raczej jak juz maz bedzie mogl z nami tez pojechac i nie bedziemy tak zmeczeni jak teraz). Dziecko i ja potrzebujemy slonca i czasu tylko dla siebie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2009-10-10 18:54:44 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

a ile kasy jesteś wstanie przeznaczyć?
bo wiesz druga strona półkuli to już sam lot za 50 funia nie znajdziesz. Na kanary bilety zaczynają sie od 75-100 fontów bo to juz 3,5 godziny lotu

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2009-10-10 19:04:15 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-10-10 11:44:24, krakn napisał(a):
....Można do 4 dni, wypad na Malte, wspaniałe budynki zwłaszcza północna czesc wyspy, swojskie dziurawe drogi i szaleni kierowcy :) ...

Jako ze Malta to byla kolonia brytyjska (gdzie jezdzi sie lewa strona drogi) za to pod silnymi wplywami wloskimi (gdzie jest ruch prawostronny) - obywatele tego pieknego kraju poszli na kompromis, nie jezdza ani lewa ani prawa strona. Tam sie jezdzi po stronie, ktora akurat jest w cieniu...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-10-10 21:24:23 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

a ja miałem wrażenie że tam jak nic huczy we krwi ułańska fantazja, no cóż polacy walczyli i tam... wiec i tam nieco nie tylkkjo krwi zapewne skapło :)
A przy okazji w l&geocode=&mra=mi&mrsp=0&sz=18&sll=35.894934,14.490913&sspn=0.003251,0.006968&ie=UTF8&t=h&z=18" target="_blank">tym miejscu znaleźliśmy polaka który wypożycza samochody i skutery.
mieszka tam chyba ze 20 lat, sympatyczny gość ma żonę Maltanka.
Tak w ogóle to Maltanki... takie drobne zawsze dziewczęce z długimi włosami i oczami gdy w nie spojrzysz to .... 8-):-]

Dałem słowo honoru że nie będe jeździł niezgodnie z prawem bo nie mógł mnie obciążyć za mandaty gdyby przyszły po moim wyjeździe.

Więc jadę, 70 za mną sznur samochodów, widzę w lusterku ze wymachują rękami kręcą się ... ale nie mogli mnie wyprzedzić bo po środku drogi był krawężnik, w pewnym momencie dojeżdżamy do zatoczki dla autobusów i 2 samochody strzała w zatoczkę i mnie z lewej strony, ja na hamulce a tu temperatura w połączeniu z łysymi oponami i śliskim asfaltem ... po prostu na centymetry!
Potem widzieliśmy jak kobieta na ichniejszej autostradzie na łuku, na podwójnej ciągłej postanowiła zawrócić, i w bok samochodu wbił się motocyklista który przefruną przez samochód a motocykl był tak głęboko wbity ze się nie wywrócił!
Polska szlachta z Malty czy Malta z polskiej szlachty po dąbrowskim tak zostało czy co? :-]:-]

Do góry stronyOffline

alexuk

Post #9 Ocena: 0

2010-01-06 19:07:54 (15 lat temu)

alexuk

Mężczyzna

Z nami od: 27-01-2009

Witam wszystkich uczestnikow mojego tematu dzieki za podpowiedzi
chcialbym podzielic sie z wami informacjami jak bylo na Majorce
Hotel nazywal sie TRH del Jardin po przybyciu na miejscu wejsciu do pokoju i wyjscia na balkon zobaczylismy wspanialy widok na morze.
Mielismy 2 pokoje kuchnie łazienke i schowek gdzie byl kosz na smieci
W pokoju znajdowala sie sofa drugie lozko ktore trzeba bylo rozkladac do spania stol 4 krzesla telewizor.
Kuchnia byla wyposazona w kuchenke elektryczna lodowke i przybory do gotowania itp.
Drugi pokoj to sypialnia dwa lozka szafa komandor
mielismy wykupione HB i tu nas zaskoczylo poniewaz jedzenia bylo naprawde dobre i mozna bylo cos wybrac dla siebie czy dzieci
pogode mielismy zmienna ale ogolnie biorac bylo cieplo jak na te pore roku
jedynym mankamentem bylo to ze zapomnialem wziasc ze soba prawa jazdy i musielismy jezdzic autobusem ale tez bylo fajnie
ogolnie biorac wczasy byly udane dla calej rodziny naprawde z calego serca moge polecic ten hotel
dodam pare fotek milego ogladania
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/128e588c73c132cf.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d403be347c7d862f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05715b2a83441acd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9042659b7b5d3b37.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d4e19b9718853e8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0608d27d11e06cb1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/973c7cb5ce723533.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53b10496f3d8f515.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e3f9fba7cce17ed.html
:-):-):-):-):-):-):-):-) pozdrawiam

Do góry stronyOffline

monika1980

Post #10 Ocena: 0

2010-01-08 21:48:54 (15 lat temu)

monika1980

Kobieta

Z nami od: 08-01-2010

Opcje all inclusive zdecydowanie polecam w egzotycznych krajach. Mialam nieprzyjemna przygode z jedzeniem w restauracji w Congo wiec od teraz stoluje sie w hotelach.

Monika

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,