Str 2 z 9 |
|
---|---|
michal1985 | Post #1 Ocena: 0 2009-01-01 23:24:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-08-2008 Skąd: Nottingham |
Wiesz czemu?To Ci napisze ale naprawde bez urazy.Wiesz jak to wyglada,odkladasz kase ciezko na auto tyrasz,to rozumiem nikt tu lekko niema.Tylko po co kupujesz takie auto jak piszesz ze 400 funtow na opony to wydatek.Co bedzie jak przyjdzie wymienic zawieszenie(amortyzatory)itp.To za darmo nie jest,zwlaszcza w takim aucie a mechanik tez Cie pogoni,zreszta taki wiek auta to tylko serwis bo szkoda robic brudy w ksiazce serwisowej.zobaczysz ile serwis liczy sobie za glupie drobnostki.Auto kupuje sie takie by bylo Cie stac na jego utrzymanie.I nie jest to chamskie z Mojej strony tylko mnie Twoj post troszke rozbawil.Pozdrawiam
|
radziu_1974 | Post #2 Ocena: 0 2009-01-01 23:33:27 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
Cytat: 2009-01-01 21:08:40, michal1985 napisał(a): Bez urazy ale masz Volkswagena Sharana z 2005 roku a nie stac Cie na opony zimowe do niego ![]() ![]() Ps.Czytam Twoj podpis i teraz mam dopiero beke bo sie lekko wyglupilas ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>michal1985</i> 01-01-2009 21:17 ] wiesz kolego Michal... To jest forum i ktos pyta o rade, pomoc, a ty zaraz atakujesz kobiete... Coraz czesciej widze, ze te fora przybieraja inna forme. Tyle miety i zlosliwosci w niektorych, ze az przykro. Fajnie ze ciebie z pewnoscia stac, ale nie kazdy jest taki naszprycowany kasa jak ty. Skoro pyta sie to i mozesz wniesc`cos ciekawego, to powiedz, ale jesli masz ja ponizac wysmiewac i upokarzac w inny sposob, to lepiej daruj sobie slow krytyki. Z drugiej strony doskonale ja rozumiem, bo tutaj ani nie mamy obowiazku jezdzic na zimowka, ani tez sa nam nie potrzebne i nie poreczne. Po pierwsze sprawdzaja sie tak naprawde przede wszystkim na sniegu, a tu sniegu nie ma, a po drugie maja gorsza przyczepnosc po deszczu a nie da sie ukryc, ze glownym naszym utrapieniem pogodowym w UK jest wlasnie deszcz, gdzie auto na zimowka w ulewie -doslownie tanczy. Jezeli teraz ktos jedzie do Polski i ma wydac 300-500 fuli tylko na jednorazowy zakup, gdzie po tygodniu sciagnie opony i rzuci w kat, to naprawde mija sie z celem. Stad pewnie logiczne pytanie o obowiazek, bo jesli nie bedzie innego wyjscia, to poprostu trzeba je kupic. Sam mam taki dylemat, tyle tylko ze nie zalezy to ode mnie. Jezeli nie bedzie sniegu, to nie musze jezdzic na zimowka i praktycznie nie powinienem dostac mandatu, jesli natomiast bedzie snieg, to ryzykuje mandatem, moga tez odholowac auto, lub przymusic, bym wezwal np ADAC, ktore wymieni mi opony- oczywiscie odplatnie. Taki wlasnie przypadek mial calkiem niedawno moj kolega i kosztowalo go wszystko prawie 1000 euro. Pozdrawiam... ![]() ![]() ![]() |
michal1985 | Post #3 Ocena: 0 2009-01-01 23:47:23 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-01-01 23:33:27, radziu_1974 napisał(a): Cytat: 2009-01-01 21:08:40, michal1985 napisał(a): Bez urazy ale masz Volkswagena Sharana z 2005 roku a nie stac Cie na opony zimowe do niego ![]() ![]() Ps.Czytam Twoj podpis i teraz mam dopiero beke bo sie lekko wyglupilas ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>michal1985</i> 01-01-2009 21:17 ] wiesz kolego Michal... To jest forum i ktos pyta o rade, pomoc, a ty zaraz atakujesz kobiete... Coraz czesciej widze, ze te fora przybieraja inna forme. Tyle miety i zlosliwosci w niektorych, ze az przykro. Fajnie ze ciebie z pewnoscia stac, ale nie kazdy jest taki naszprycowany kasa jak ty. Skoro pyta sie to i mozesz wniesc`cos ciekawego, to powiedz, ale jesli masz ja ponizac wysmiewac i upokarzac w inny sposob, to lepiej daruj sobie slow krytyki. Z drugiej strony doskonale ja rozumiem, bo tutaj ani nie mamy obowiazku jezdzic na zimowka, ani tez sa nam nie potrzebne i nie poreczne. Po pierwsze sprawdzaja sie tak naprawde przede wszystkim na sniegu, a tu sniegu nie ma, a po drugie maja gorsza przyczepnosc po deszczu a nie da sie ukryc, ze glownym naszym utrapieniem pogodowym w UK jest wlasnie deszcz, gdzie auto na zimowka w ulewie -doslownie tanczy. Jezeli teraz ktos jedzie do Polski i ma wydac 300-500 fuli tylko na jednorazowy zakup, gdzie po tygodniu sciagnie opony i rzuci w kat, to naprawde mija sie z celem. Stad pewnie logiczne pytanie o obowiazek, bo jesli nie bedzie innego wyjscia, to poprostu trzeba je kupic. Sam mam taki dylemat, tyle tylko ze nie zalezy to ode mnie. Jezeli nie bedzie sniegu, to nie musze jezdzic na zimowka i praktycznie nie powinienem dostac mandatu, jesli natomiast bedzie snieg, to ryzykuje mandatem, moga tez odholowac auto, lub przymusic, bym wezwal np ADAC, ktore wymieni mi opony- oczywiscie odplatnie. Taki wlasnie przypadek mial calkiem niedawno moj kolega i kosztowalo go wszystko prawie 1000 euro. Pozdrawiam... ![]() ![]() ![]() Kolego nikogo tu nie obrazam.Wyrazilem swoja opinie ze mimo iz to wydatek na jeden raz to lepiej miec te opony niz ich nie miec,zwlaszcza ze kolezanka planuje wyjazd do Polski.Przeciez nie napisala ze za rok nie pojedzie,wiec to juz nie bedzie jednorazowy wydatek.Tak jak pisala szuka na Ebayu i dobrze robi,lepiej miec te uzywki bo takie znalazla bo sadze ze beda w dobrym stanie i duzo tansze niz nowki.Kolejna sprawa to taka ze nie jestem taki kasiasty jak sadzisz.Dlatego nie mam takiego samochodu bo mnie nie jest stac na utrzymanie takiego auta.Prosta sprawa po co mi cos na co mnie nie stac.Kupic zawsze jest latwo tak samo sprzedac.A utrzymac auto trzeba,pisze tu o ubezpieczeniu a tanie tu nie sa jak wszyscy wiemy i o naprawach.Czesci sa latwe ale ceny mechanikow porazaja.I nie upokarzam kolezanki myslisz blednie.Jezeli poczula sie urazona to przepraszam nie bylo to celem moich postow. |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2009-01-01 23:51:42 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2009-01-01 22:51:33, michal1985 napisał(a): Druga sprawa Niemiec jak Cie zatrzyma pisze tu o policji to na nic Twoja gadka o Konwencji Wiedenskiej.Kolejny przyklad w Uk nie masz obowiazku posiadania gasnicy w aucie(to napewno)nie wiem jak jest z apteczka.We Francji na dzien dobry manadat za brak gasnicy wrazie kontroli.To samo tyczy sie dlugosci nozyczek ktore posiadasz(powinienes)w apteczce w Niemczech musza miec jaks tam dlugosc bodajze 14 cm,ale pewny nie jestem.Jak zle trafisz to mozna sie zdziwic za co i jakiej wysokosci manadat mozesz dostac.Taki bonusik do wycieczki ![]() Nie wiem jak z innymi ale to o nożyczkach było w polskiej tv i oczywiście okazało się bzdurą, jakiś tam może nadgorliwy glina dał jakiś mandat, potem były przeprosiny z ministerstwa jakiegoś tam landu. Więc bez paniki proszę. Poa tym Ł400 to może dla ciebie śmieszne pieniądze, bo dla mnie i wielu innych nie. A swój samochód 'za 5 kółek' kupiłem na raty tu [ Ostatnio edytowany przez: vitek 01-01-2009 23:59 ] The Mythbuster
|
anneczka | Post #5 Ocena: 0 2009-01-01 23:57:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Panowie spokojnie, nie płacze ze mnie nie stac ani tez nie chwale sie ze jestem bogata, kupujac auto doskonale wiedzialam z czym to sie wiąże, i powiem szczerze ze człowiek chce sobie zycie ułatwiac i wolałabym wydawac pieniadze rozsądnie dlatego tez zadaje pytania i oczekuje rad a nie negowania, bo decyzji jeszcze żadnej nie podjełam. a chyba kazdy przyzna mi racje ze nie warto wyrzucac pieniedzy w błoto albo z drugiej strony, nie mozna byc przesadnie oszczednym gdy naprawde coś jest potrzebne, dlatego radze sie was a nie przychodze tu z twierdzaniami ze zrobie tak czy siak...pozdrawiam
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
|
|
michal1985 | Post #6 Ocena: 0 2009-01-01 23:58:21 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-01-01 23:51:42, vitek napisał(a): Cytat: 2009-01-01 22:51:33, michal1985 napisał(a): Druga sprawa Niemiec jak Cie zatrzyma pisze tu o policji to na nic Twoja gadka o Konwencji Wiedenskiej.Kolejny przyklad w Uk nie masz obowiazku posiadania gasnicy w aucie(to napewno)nie wiem jak jest z apteczka.We Francji na dzien dobry manadat za brak gasnicy wrazie kontroli.To samo tyczy sie dlugosci nozyczek ktore posiadasz(powinienes)w apteczce w Niemczech musza miec jaks tam dlugosc bodajze 14 cm,ale pewny nie jestem.Jak zle trafisz to mozna sie zdziwic za co i jakiej wysokosci manadat mozesz dostac.Taki bonusik do wycieczki ![]() Nie wiem jak z innymi ale to o nożyczkach było w polskiej tv i oczywiście okazało się bzdurą, jakiś tam może nadgorliwy glina dał jakiś mandat, potem były przeprosiny z ministerstwa jakiegoś tam landu. Więc bez paniki proszę. Poa tym Ł400 to może dla ciebie śmieszne pieniądze, bo dla mnie i wielu innych nie. A swój samochód 'za 5 kółek' kupiłem na raty Nie wiem czy bylo w Tv Ja to wyczytalem gdzies w necie.Tak jak w poscie wyzej napisalem mnie na auto za 5 kolek nie stac,ale jak ma ryzykowac swoim zyciem jak i osob podrozujacych ze mna lub uczestnikow na drodze to wole kupic uzywki opony niz pozniej plakac nad rozlanym mlekiem.Przypominam tylko ze opony zimowe swoje wlasnoscni jezdne spelniaja juz przy sredniej temp.ponizej 7 stopni i dzialaja zdecydowanie lepiej niz opony letnie.Pozdrawiam ![]() |
michal1985 | Post #7 Ocena: 0 2009-01-02 00:05:40 (16 lat temu) |
Anneczka
Kup te uzywane opony. ![]() ![]() ![]() |
SiwyZmc | Post #8 Ocena: 0 2009-01-02 07:57:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
hehehe opony zimowe powinno sie uzywac od temp ponizej +4 stopnie. To nie tylko na snieg i mroz a rowniez na suche drogi ponizej w/w temp. Sprawdz a pozniej pisz
![]() |
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2009-01-02 08:08:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Dla wlasnego bezpieczenstwa kup te zimowki....my wydalismy 270 f plus przekladka,ale mielismy komfort jazdy do Polski i relaksujaca mysl,ze zawsze to jeden krok wiecej do utrzymania bezpieczenstwa....kupowalismy uzywane z ebayu i mialy 6 mm ,wiec poszukaj i napewno znajdziesz cos dobrego....poza tym w Polsce zaczyna sie robic bialo i podobno na dluzej,wiec oponki sie przydadza....sam fakt,ze sa mrozy i oblodzenia a zimowki lepiej sie trzymaja.....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
michal1985 | Post #10 Ocena: 0 2009-01-02 08:55:11 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-01-02 07:57:40, SiwyZmc napisał(a): hehehe opony zimowe powinno sie uzywac od temp ponizej +4 stopnie. To nie tylko na snieg i mroz a rowniez na suche drogi ponizej w/w temp. Sprawdz a pozniej pisz ![]() Moze i cztery ![]() ![]() ![]() |