MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiza do USA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 10 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2014-04-04 12:38:44 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2014-04-02 17:01:00, -falkon- napisał(a):
Przepraszam za odkopanie tematu.

Czy ktos orientuje sie jak wyglada sytuacja:
1. Na stale mieszkam w UK
2. Staram sie o wize biznesowa
2. Na stronie <a href="https://ceac.state.gov/genniv/" target="_blank" target="_new">https://ceac.state.gov/genniv/</a> jedyne miejsce ktore moge wpisac jako ubiegajace sie o wize to Warszawa/Krakow?

Czy mozna umowic sie na cale formalnosci w amsadadzie US w Londynie?
Jak to zrobic?

Dzieki

mozesz sie starac o wize w kazdej ambasadzie USA na calym świecie. .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martkad666

Post #2 Ocena: 0

2014-04-07 12:32:39 (11 lat temu)

martkad666

Konto usunięte

Cytat:

2014-03-27 16:21:39, martkad666 napisał(a):
Ja staralam sie o wize w 2012, mielismy zaplanowana z chlopakiem wycieczke do LA i Vegas na 2 tygodnie.

Niestety nie udalo sie, pomimo tego, ze mialam ze soba potwierdzenia lotow, rezerwacje hoteli, wykupione ubezpieczenie na czas wakacji, wynajem samochodu itp. Moj chlopak jest Anglikiem dlatego tylko ja potrzebowalam wize. No i niestety jej nie dostalam, bo nie mialam wystarczajaco duzo powiazan socjalnych i ekonomicznych poza US... (dodam, ze wtedy moj staz w UK to 6 lat a obecnie jest 8, obvs ;))

Tydzien temu zdecydowalam, ze sprobuje jeszcze raz. Wypelnilam formularz, zaplacilam "haracz" :-] i w przyszly piatek jade na interwju do ambasady w Londynie. Dam znac jak poszlo i o co mnie pytali :)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>martkad666</i> 27-03-2014 16:23 ]

TAK WIEC... Dostalam wize turystyczna na 10 lat *YAHOO*

Wizyta trwala 3 godziny. Pierwsze stadium juz w srodku budynku to czekanie, az wywolaja dany numerek. Pani zeskanowala mi wszyustkie palce, nie zadawala zadnych pytan, zabrala paszport i tyle.

Po dwoch godzinach zostalam wywolana do nastepnego okienka, gdzie mila pani przeprowadzila ze mna rozmowe i zadala nastepujace pytania:

1. po co jade do usa
2. czy kiedykolwiek bylam
3. na jak dlugo chcialabym jechac
4. ile czasu mieszkam w uk
5. jaka mam prace
6. z kim jade
7. gdzie pracuje moj facet
8. czy wynajmuje/mam wykupione mieszkanie na wlasnosc

Nie poproszono mnie o zadne papiery, biletow nie mialam zabukowanych... Warto bylo sprobowac jeszcze raz *THUMBS UP*

Na koniec dowiedzialam sie, ze wiza bedzie wystawiona a paszport bedzie dostarczony do 7 dni roboczych.

Do góry stronyOffline

marcinwoj

Post #3 Ocena: +1

2014-04-24 16:12:35 (11 lat temu)

marcinwoj

Mężczyzna

Z nami od: 24-04-2014

Hej!Przeczytalem wiele postow z tego forum,ktore nakierowaly mnie na sposob rozmowy na US visa interview.Czuje sie w obowiazku opisac swoje doswiadczenie majac nadzieje,ze to komus pomoze lub natchnie pozytywna energia,nadzieja podczas stresujacego procesu starania sie o wize.

Pierwszy etap to wizyta na stronie ambasady w Londynie(w moim przypadku).Pozniej zdjecie,aplikacja ,oplaty,wybor terminu wizyty.

Interview.
Sroda 23.04. godz 10.30.Wysiadlem z pociagu na Victoria Station i z okazji slicznej pogody przespacerowalem sie do ambasady-20 minut meskiego marszu ;)
Przybylem ok 9.40.Czas spedzony na zewnatrz 15-20 minut.Wpuszczaja z telefonami i plecakami bez problemow.Nie mialem zadnych kluczy...
Pierwsze interview (pytanie o cel wizyty i pobranie odciskow) po okolo godzinie.Drugie po kolejnych 30-40 minutach.
Pytanie : cel wizyty.Odpowiedz:holiday i odwiedziny u rodziny.Od razu dodalem ,ze ostatnio rodzina byla u mnie 5 lat temu kiedy to kupilem na wlasnosc mieszkanie w ktorym mieszkam z dziewczyna i dziecmi.
Pytanie : praca . Odpowiedzialem co robie dodajac ,ze to moje glowne zajecie od ponad 8 lat w kraju i miescie w ktorym zyje od 10(w UK oczywiscie).
Pytanie : czemu wybieram sie bez dziewczyny ? Odpowiedz:ktos musi zostac w domu z dorastajacymi dziecmi.
I tyle.
Kolejne slowa to : milego pobytu w USA.Paszport bedzie za 3 do 5 dni roboczych.
Kilka minut przed 12.00 bylem na zewnatrz.
Mialem ze soba list z pracy ,ostatni payslip,mortgage statement,bank accounts statements,credit cards statements,ale pania te dokumenty w ogole nie obchodzily.
Mysle,ze tu chodzi o pewnosc siebie,spojnosc i konkrety w udzielaniu odpowiedzi.
Wiele lat temu staralem sie o wize w warszawskiej ambasadzie-wniosek odrzucony :"jedziesz pracowac".Wspomnialem o tym w aplikacji-nie zaszkodzilo i obeszlo sie bez klamstwa.

Powodzenia!!!

[ Ostatnio edytowany przez: marcinwoj 24-04-2014 16:17 ]

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2014-04-24 16:27:14 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Zgadza się. Pewność siebie.
Mnie panienka w tym pierwszym okienku zapytała czy mam "jakieś inne dowody, że nie będę chciał tam zostać". Zapytałem jej, czy jest poważna i czy czyta gazety. Nie wiedziała o co mi chodzi to jej wyjaśniłem, że obecna sytuacja społeczno-ekonomiczna jest moim dowodem. U nich jest kryzys i po cholerę tam zostawać. Szczęka jej opadła i mnie przesłała do tej drugiej baby... która się zdziwiła z kolei po co ja siedzę w UK - i dała wizę.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dzoana87

Post #5 Ocena: 0

2014-04-29 17:29:42 (11 lat temu)

Dzoana87

Kobieta

Z nami od: 29-04-2014

Dzięki tym forum znalazłam wiele cennych wskazówek dotyczących wizy do USA, dlatego chciałam podzielić się moimi osobistymi przeżyciami.
Staranie o wize zaczęłam wraz z mężem od wypełnienia formularza DS-160 który znajdziecie na stronie ambasady. Następnie trzeba utworzyć konto na stronie USVISA-INFO.COM, dokonać wpłaty za wize(100 funtów na osobę+ kurier, który dostarczy paszport ok.30 na/os lub wybrać opcje odbioru osobistego), wybrać date i godzine spotkania(my czekaliśmy na najbliższą date 10 dni roboczych). Na spotkanie należy zabrać: paszport, potwierdzenie formularza DS-160(drukujemy po wypełnieniu i wysłaniu aplikacji online), nonimmigrant wiza application form(z kodem kreskowym, który drukujemy na USVIZA-INFO.COM), zdjęcie 5cmx5cm oraz dowód wpłaty za wize(jednak tych dwóch ostatnich w naszym przypadku nikt nie pytał, ale warto mieć przy sobie).
Nasze spotkanie odbyło sie 29.04 o godz.9:30. Ponieważ miekszamy poza londynem wybraliśmy się autem ok.1h drogi. Pech chciał,że był strajk metra podróż zajęła nam 3h!!! ostatnie 10km jechaliśmy 2h masakra, ledwo zdążyliśmy.Byliśmy o 9:10 pod ambasadą. Parking podziemny znależliśmy na Park Lane w Hilton Hotel(10 funtów za h, 5min do ambasady). Przed ambasadą były dwie kolejki.Ludzi było bardzo dużo. W pierwszej sprawdzali paszport i potwierdzenie formularza DS-160 oraz godzine spotkania. W drugiej kolejce przechodziło się przez security. Mieliśmy tel komórkowe,klucze do auta,torebke ktoś miał też tablet wszystko bez problemu można wnieść do ambasady oprócz laptopa(słyszałam jak jedna z pań mówiła). W środku czekaliśmy na swoją kolej z numerkiem, który dostaliśmy przy wejściu. Numery są wyświetlane nie po kolei, trzeba pilnować. Czekaliśmy ok.15min, podeszliśmy do okienka,pani zapytała po co jedziemy do usa i pobrała odciski palców. Wróciliśmy na miejsce dalej oczekując na nasz numer. Trwało to może kolejne 20min, pani w innym okienku zapytała po co jedziemy, jak długo jesteśmy małżeństwem, czy mamy dzieci, gdzie pracujemy i jak długo mieszkamy w uk. Trwało to może 5min, następnie powiedziała have a nice trip in USA! O 11:00 wyszliśmy z ambasady, także bardzo szybko i sprawnie wszystko poszło pomijając podróż:) życze powodzenia!

Do góry stronyOffline

Dzoana87

Post #6 Ocena: 0

2014-04-29 17:35:58 (11 lat temu)

Dzoana87

Kobieta

Z nami od: 29-04-2014

Dodam jeszcze,że nie poproszono nas o żadne papiery potwierdzające związek z uk np. kontrakt z pracy, potwierdzenie kupna domu itp. ale mieliśmy wszystko ze sobą.

Do góry stronyOffline

JJusti

Post #7 Ocena: 0

2014-06-27 14:13:07 (11 lat temu)

JJusti

Kobieta

Z nami od: 27-06-2014

Orientuje sie ktos moze ile czasu zajmuje oczekiwanie na spotkanie w Warszawie a potem na wize a ile w Londynie? Staram sie zorientowac gdzie jest szybciej, bo chcialabym jechac na konferencje pod koniec sierpnia a slyszalam ze w Londynie teraz jakies strasznie dlugie terminy podaja.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2014-06-27 16:41:52 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Z tego co slyszalem to terminy w Polsce nie sa teraz, pomimo sezonu dosc dlugie. Mozna sie nawet wstrzelic w termin kilkudniowu przy odrobinie fartu. Jak w Londku, nie wiem. Polecam forum www.usa.info.pl

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #9 Ocena: 0

2014-07-07 14:27:06 (11 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

Dzisiaj rozdawali promeski jak swieze buleczki :-]

Interview skladalo sie z trzech pytan gdzie jade kiedy jade i jak dlugo jestem w anglii Las Vegas szukuj sie na me przybycie :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

malinowka

Post #10 Ocena: 0

2014-07-07 14:29:12 (11 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Cytat:

2014-07-07 14:27:06, observer_haters napisał(a):
Dzisiaj rozdawali promeski jak swieze buleczki :-]

Interview skladalo sie z trzech pytan gdzie jade kiedy jade i jak dlugo jestem w anglii Las Vegas szukuj sie na me przybycie :-]

a właśnie miałam zapytać, dokąd następnym razem:-)
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,