MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiza do USA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 5 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

chinczyk

Post #1 Ocena: 0

2009-05-29 12:41:33 (16 lat temu)

chinczyk

Mężczyzna

Z nami od: 09-07-2008

Cytat:

2009-05-29 12:03:43, cygan421 napisał(a):
witam!! Wczoraj własni dostałem wize starałem sie w londynie. Poszło tak latwo ze az byłem zdzwiniony, teraz spokojnie czekam na kuriera i w sierpniu new york!!! Pozdrowionka i dziekuje za pomoc wszystkim na forum

lucky u ;-)
yyy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

galanom

Post #2 Ocena: 0

2011-01-03 20:40:16 (14 lat temu)

galanom

Mężczyzna

Z nami od: 03-01-2011

Witam,
Wlasnie wypelnilem dluga forme na stronie ambasady usa w londynie, pierwszy krok za mna.Mam do Was pytanie jakie dokladnie dokumenty beda mi potrzebne (ktore na pewno a ktore tylko ewentualnie) Czemu od nas tam oczekuja? Slyszalem o koncie listach od pracodawcow od landlorda, co wg. Was jeszcze jest potrzebna badz moze sie przydac?
Czy fakt ze niemam zadnych kredytow ani wlasngo domu oslabia znacznie moja pozycje? Jestem w UK juz ponad 7 lat legalnie pracujac placac podatki co moge udokumentowac, glosuja w tutejszych wyborach itp Jak jeszcze mozna wykazac ze wyjazd do USA jest tylko forma relaxu a nie checia pozostania tam na stale?
Prosilbym tych wszystkich ktorzy maja juz za soba starania sie o wize o pomoc jak i tych ktorzy sa w podobnej fazie starania sie o nia:) Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

amazingviolet

Post #3 Ocena: 0

2011-01-03 20:52:26 (14 lat temu)

amazingviolet

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 29-09-2009

Jesteś tu siedem lat.
Nie potrafisz zadzwonić do ambasady i w ichnim języku dogadać się czego będą oczekiwać?
Z twoim stażem powinieneś mieć paszport brytyjski i w ogóle nie myśleć teraz o wizie.
Gdybyś myślał, prowincjuszu z polszy.......

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2011-01-03 21:05:55 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-03 20:52:26, amazingviolet napisał(a):
Jesteś tu siedem lat.
Nie potrafisz zadzwonić do ambasady i w ichnim języku dogadać się czego będą oczekiwać?
Z twoim stażem powinieneś mieć paszport brytyjski i w ogóle nie myśleć teraz o wizie.
Gdybyś myślał, prowincjuszu z polszy.......

Czyzby pelnia byla, sadzac po tonie odpowiedzi.....

Czy powinien, czy nie miec paszportu brytyjskiego, to nie jest twoja sprawa, jak ktos nie potrzebuje, nie stara sie, znam ludzi trzy razy dluzej mieszkajacych w UK i nie maja ochoty, ani potrzeby starac sie, a juz napewno nie maja obowiazku tego robic. Dziwne, ze nawet nie sa z prowincji w Polsce.....

Do autora pytania: przedstawic musisz sie postarac dokumenty, ktore potwierdza ze twoj powrot do UK jest bardziej wazny niz nielegalne przedluzanie pobytu w USA.

Jak nie posiadasz nieruchomosci/domu, to zapewne masz prace, wiec postaraj sie o potwierdzenie tego faktu, zeby zaswiadczenie potwierdzalo twoje zamiary powrotu do tej pracy. Wynajecie mieszkania, kontrakt nie bedzie najwiekszym atutem, ale zapewne nie zaszkodzi.

Potwierdzenie stanu konta tez sie przyda (jak na tym koncie sa fundusze oczywiscie).

Trudno powiedziec jak dokladnie beda przegladac, moj brat byl niedawno i prawie nic nie pytali, a mial tych dokumentow sporo, ale akurat nie byli zbytnio zainteresowani.
Ada

Do góry stronyOffline

lalusia

Post #5 Ocena: 0

2011-01-03 21:15:41 (14 lat temu)

lalusia

Kobieta

Z nami od: 28-02-2006

Witam wszystkich!!! Ja mam troszke inne doswiadczenia w zdobywaniu wizy .Najpierw staralam sie w Polsce okolo 13 lat temu dostalam tylko na rok dla siebie i mojego dziecka bylam szesc tygodni u rodzicow i wrocilam. Do anglii przyjechalam w 2001 roku ,w 2003 staralam sie tu o wize z moim partnerem odmowa za dwa lata znow probowalam bo moj ojciec ciezko sie rozchorowal znow odmowa pomimo papierow pani konsul powiedziala ze czemu nie pojade do polski sie postarac wiec wkurzylam sie nie czekalam pol roku JAK powinno po miesiacu pojechalam do polski i bez problemow dostalam na 10 lat .:)
Lalusia

Do góry stronyOffline

malinaf

Post #6 Ocena: 0

2011-07-06 14:32:51 (14 lat temu)

malinaf

Kobieta

Z nami od: 06-07-2011

OBALANIE MITOW

Ubiegalam sie o wize pierwszy raz i chcialam sie dowiedziec jak to wyglada. Korzystalam z tego forum – I chcialam sie podzielic najswiezszymi wrazeniami, by mi podobnie stresowali sie troche mniej. Moja sytuacja dosc prosta – po prostu podroz w odwiedziny, bez rodziny, standardowa wiza turystyczna.

Proces jest mniej bolesny niz mi sie wydawalo
1. Wniosek – zdjecie zamiescic obrobione przez program dostepny na stronie ambasady – mowa o tym na poprzednich stronach watku- przydalo sie za co dziekuje.
2. Jesli zdjecie wejdzie niedobre, w ambasadzie juz jest automat – TANSZY NIZ ZAKLADY FOTO – bo tylko £5, wiec nie warto robic zdjec na wszelki wypadek,. Ja mialam zapasowe I stracilam troche kasy, ale to niewazne, bo wiza jest. Nie ma do niego zadnych kolejek I wystarczy wam czasu, bo sie dlugo czeka na wywoalanie.
3. Za podanie mozna zaplacic przed ostatecznym zlozeniem aplikacji, ktora mozna dokonczyc po rozmowie telefonicznej, wystarczy tylko miec jej reference number, ktory sie generuje w momencie, gdy w ogole zaczynacie ja uzupelniac – to dla tych, ktorym zalezy na czasie I chca sie umowic asap.
4. Staff w ambasadzie jest bardzo mily, na wywoalnie numerka (dwukrotne – raz by zlozyc papiery passport I odciski, 2 raz juz na raozmowe) czeka sie dlugo, jest to zupelnie przypadkowe – ja weszlam o 9.30, wyszlam o 12.
5. Sama rozmowa z urzednikiem przebiegla bardzo szybko, nie pytano mnie o zadne dodatkowe dokumenty tzw supporting materials, mimo ze mialam zaswiadczenie z pracy, bank statements. Payslisp – nikt nawet tego nie wzial do reki
6. Rezerwacja lotu – nikt o to nie pyta I nie trzeba nawet o tym wspominac.
7. Pytania podczas rozmowy – jak dlugo jestes w uk, gdzie pracujesz, co tam robisz, jak dlugo pracujesz, kto placi za podroz, na ile jedziesz – zalezy im na czasie wiec trwa to megakrotko – prawie jak w teleturnieju 1 z 10 – krotka pilka bez ceregieli.
8. Ubrac sie casual! To nie job interwiew
9. Elektronike zostawic w domu – a wiec telefony, laptopy, kindle, foby od kluczy – inaczej trzeba je zostawic w pobliskim BOOTSie ( LOndyn Oxford Street) a to zabiera tylko czas.
10. Cena kuriera za dostarczenie paszportu to 15f akceptuja wizy I inne karty, oraz gotowke.

California waiting!
Powodzenia 

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-07-06 14:41:39 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Staticette

Post #8 Ocena: 0

2011-07-06 15:10:33 (14 lat temu)

Staticette

Kobieta

Z nami od: 07-02-2009

Na temat wizy, moj ojciec poprosil o wize na 1 miesiac i dostal na 10 lat. Troche mnie rozsmieszylo. :-]
leukemia . pl

Do góry stronyOffline

Strona WWW

khushdil

Post #9 Ocena: 0

2011-08-14 22:28:07 (14 lat temu)

khushdil

Kobieta

Z nami od: 14-08-2011

,Mam pytanie.Chce starac sie o wize,ale mam kilka pytan i moze ktos mi odpowie.
Chce leciec w Listopadzie na 3 tygodnie.Mam znajomego ktopry zaproponowal mi abym do niego przyleciala.Czy pisac mam ze lece do znajomego(on ma Green Card,juz zlozyl papiery na obywatelstwo)?Nie chce od niego zaproszenia bo mysle ze moje dochody jako self employed,ze mieszkam w Angli 5 lat,posiadam niebieska ksiazeczke:-),mam dosc spore oszczednosci na koncie,mieszkam sama wiec wszystkie rachunki sa na mnie,wlasne mieszkanie w Poslce,no i minimum 3-4 razy w roku latam w celach turystycznych do roznych zakatkow swiata-wystarcza.
Tylko nie wiem czy pisac ze jade do niego,tzn u niego chce sie zatrzymac,ale mamy w planach tez cruise po Caraibach 7 dniowy,a zamiarzem byc 3 tygodnie?
I nastepna sprawa.
Co do zdjecia to chce sobie zrobic sama i obrobic tak aby bylo jak oni chca.Ale nie rozumiem czy potem mam tp zdjecie wydrukowac,czy jak bede drukowac wniosek to tam tez to zdjecie sie wydrukuje?Aha i czy mam zmmienic papier do zdjecia na taki jak do zdjec?Bo ja juz nic nie wiem:-)
Aha i czy ktos wie GDZIE kolo ambasady w Londynie mozna zostawic komorke,czy jest jakis platny schowek.bo jade sama do Londynu a mam 5 godzin drogi autobusem i raczej bedzie mi telefon potrzebny bo to roznie bywa.
Dziekuje za odpowiedzi.:-):-)

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2011-08-15 00:13:22 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

zaproszzenie ani rozne swistki potwierdzajace bajeczne dochody i posiadanie wieloakrowych posiadlosci nie sa wymagane i jest bardzo malo prawdopodobne ze ktos zechce je ogladac. Konsul wydajac, lub nie PROMESE (nie wizę) kieruje sie wylacznie wlasnym widzimisie. Wizy udziela i okresla dozwolony czas pobytu (do 6 -mcy) oficer imigracyjny na przejsciu granicznym w USA, to jest port lotniczy lub granica ladowa z Kanada lub Meksykiem. On rowniez kieruje sie wylacznie wlasnym widzimisie i pozwoli na wjazd do tego (k)raju lub nie i nikt nie zmieni jego decyzji, nawet sad.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,