MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiza do USA

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 12 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Netta6

Post #1 Ocena: 0

2015-02-04 14:55:52 (10 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2015-02-04 10:16:54, mscicielka12 napisał(a):
Cytat:

2015-02-03 22:51:24, Netta6 napisał(a):
Cytat:

2015-02-03 14:07:02, andyopole napisał(a):
Nigdy nie kupuj żadnych biletów dopóty, dopoki nie masz wizy! !!! Nawet jeśli planujesz wyjazd za dwa lata wizr można załatwiać już teraz.

Jeśli nie jesteś w UK uzależniona od systemu pomocy społecznej to nie powinniście mieć problemu z otrzymaniem wizy

Nie ma to najmniejszego znaczenia ... Juz w aplikacji wpisalam ze pobieram zasilki i nie pracuje. Poza tym to nie jest WIZA tylko tzw " promesa wizowa" . Wize otrzymasz (lub nie ) od urzednika na przejsciu granicznym i on zdecyduje na jak dlugo zostanie osoba wpuszczona do USA i to wtedy jest wiza..

Jak zwał tak zwał ale żeby wylądować na amerykańskiej ziemi trzeba niestety przejść pozytywnie wizytę w amerykańskiej ambasadzie.

Jeśli według Ciebie jest to nie istotne to jak wytłumaczysz fakt, że osobie z mojego miasta odmówiono wizy? Pani w okienku oświadczyła mu, że ma wrócić za rok, bo być może wtedy jego sytuacja ekonomiczna w tym kraju ulegnie zmianie. Gość chciał pojechać na miesiąc w odwiedziny do ojca. Nie interesował ich fakt, że w UK zostawia żonę z trójką dzieci chodzących do szkoły. No chyba, że tak jak już wcześniej pisałam, zły humor urzędnika zadecydował i padło akurat na niego. Tego już się jednak nie dowiemy. Na decyzję ma pewnie również wpływ to, jak długo żyjemy na zasiłkach i na jakich. Ja pisałam o osobach uzależnionych od pomocy państwa a nie o osobie której podwinęła się noga i od niedawna pobiera Housing benefit.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2015-02-04 17:40:39 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #3 Ocena: 0

2015-02-05 11:07:58 (10 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Richmond - dziekuje za odpowiedz :)

A jeszcze jedno pytanko... Czy ta opłata za promese dla dzieci jest w takiej samej wysokosci jak i dla dorosłych? Rozumiem, że jesli odmówia wizy to ta kwota jest nie do zwrotu? :)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

goldim

Post #4 Ocena: 0

2015-05-23 22:22:33 (10 lat temu)

goldim

Kobieta

Z nami od: 23-05-2015

Czesc wszystkim. Wczoraj 22.05.2015 mialam interview w ambasadzie w Londynie i sie udalo :) w sumie spedzilam tam 3,5 godziny. Opisze jak to dokladnie wygladalo. Po dotarciu na miejsce czekalam jakies 15 minut w kolejce przed ambasada do security checku, wygladalo to dokladnie tak samo jak na lotnisku. Nastepnie przeszlam do srodka budynku gdzie Pani w recepcji dala mi numerek - 523 - udalam sie do pokoju (poczekalni) w ktorej na moje oko bylo ok 200-300 osob a numerkiem aktualnie wzywanym byl 207 wiec pomyslalam sobie super - jakies 300 osob przede mna! I faktycznie tak bylo. Poczekalnia jest dosc duza, dlugosc sali ok 100 metrow ale na szczescie jest duzo krzesel (ulozone jak na lotnisku) wszystkie obrocone w strone ekranu na ktorym co chwile wyskakuje numerek ktory jest wzywany do poszczegolnego okienka. Okienek jak w urzedzie jest 25 z tym ze nie wszystkie byly akurat obslugiwane.
Jest sie wzywanym 2 razy. Pierwszy raz moj numerek zostal wywolany po ok godzinie oczekiwania. Przy okienku Pani kazala zostawic paszport i potwierdzenie D-160 oraz zostawic oddciski palcow - zero pytan na tym etapie. Nastepnie kazano mi wrocic do poczekalni i dalej czekac az moj numerek bedzie ponownie wywolany. Czas oczekiwania ok 1.5 godziny - zadano mi nastepnujace pytania:
- Jaki jest cel mojej wizyty i w jakim terminie planuje jechac do USA
- Czy jade sama czy z kims i gdzie sie zatrzymam (jade sama)
- Co robi kolezanka do ktorej jade (jade do znajomej w Nowym Jorku)
- Jak dlugo mieszkam w UK i czy mam tu rodzine (jestem tu 5,5 lat i nie mam rodziny)
- Gdzie pracuje
- Gdzie jeszcze jezdzilam na wakacje ( tu sie troche zawiesilam bo zapomnialam gdzie w ogole jezdzilam i Pani sie troche smiala ze mnie, po chwili mi sie przypomnialy 3 kraje w ktorych bylam wiec tylko te 3 wymienilam i dodalam ze nigdy nie bylam w US i bardzio chcialam zobaczyc Nowy Jork)
Po odpowiedzi na ostatnie pytanie uslyszalam 'Your visa has been approved' i do 7 dni przysla moj paszport z wiza.
Bylam bardzo zestresowana przed ta rozmowa ale nie bylo powodu! Pani byla mila, mysle ze to jest kwestia pewnosci siebie i po prostu bycia sympatycznym, moze powiedziec cos smiesznego podczas odpowiedzi na pytania dla rozluznienia atmosfery. Mialam ze soba pelno dokumentow (zaswiadczenie z pracy, payslipy, umowe kredytowa potwierdzajaca dopiero co zakupione auto, itd) Pani nie zapytala o zadne dokumenty, wiec absolutnie nie polecam kupowac wycieczek i biletow przed dostaniem wizy bo oni nie prosza o te dokumenty!
Zycze powodzenia tym ktorzy dopiero maja to przed soba, nie ma sie czym stresowac. Jezeli faktycznie jedziecie tylko na wakacje i nie planujecie tam zostac to poprostu odpowiadajcie na wszystkie pytania szczerze i z usmiechem a bedzie dobrze ;)
Pozdrawiam,
Magda

[ Ostatnio edytowany przez: goldim 23-05-2015 22:36 ]

Do góry stronyOffline

franio11

Post #5 Ocena: 0

2015-05-24 11:54:31 (10 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

no i już wiadomo dlaczego warto zainwestować w Brytyjski paszport, czyli obywatelstwo. (brak konieczności wizy do usa) -Chyba że się mylę.

Powiedzcie, lepiej sie starać w polskim konsulacie usa o wize do usa, czy w konsulacie usa w uk? Z tego co piszecie wcale nie trzeba jechac do PL na spotkanie..?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-05-24 12:10:55 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sparky1

Post #7 Ocena: 0

2015-05-24 12:48:57 (10 lat temu)

sparky1

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2015-05-24 11:54:31, franio11 napisał(a):
no i już wiadomo dlaczego warto zainwestować w Brytyjski paszport, czyli obywatelstwo. (brak konieczności wizy do usa) -Chyba że się mylę.

Powiedzcie, lepiej sie starać w polskim konsulacie usa o wize do usa, czy w konsulacie usa w uk? Z tego co piszecie wcale nie trzeba jechac do PL na spotkanie..?

Niestety ale sie mylisz kolego...
Obywatele uk tez musza sie starac o wize do usa.
:-)

Do góry stronyOffline

franio11

Post #8 Ocena: 0

2015-05-24 14:16:22 (10 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

hej,
Dzieki za odpowiedzi.

A gdzie łatwiej dostac wize w konsulacie USA w UK czy PL. Z tego co piszecie to w UK łatwiej. Zwłaszcza jak sie powie ze jedzie tylko na wakacje.

Do góry stronyOffline

Bremen

Post #9 Ocena: 0

2015-05-24 16:50:02 (10 lat temu)

Bremen

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2004

Cytat:

2015-05-24 12:48:57, sparky1 napisał(a):
Cytat:

2015-05-24 11:54:31, franio11 napisał(a):

Niestety ale sie mylisz kolego...
Obywatele uk tez musza sie starac o wize do usa.
:-)

A powiedz mi na jakiej podstawie:-o

Musisz tylko zglosic najpozniej 72 godziny przed odlotem do ESTA czyli electronicznego system autoryzacji podrozy , no chyba ze byles karany itp to wtedy to tak .

[ Ostatnio edytowany przez: Bremen 24-05-2015 16:50 ]

bremen

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-05-24 17:49:28 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,