MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Najpiekniejsze plaże UK :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2008-06-03 13:26:08 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jeżeli chodzi o chiszpanie, to jak to chiszpania podstawa to ciepła bardzo ciepła woda, piękne piaszczyste plaże,
Praktycznie gdzie byscie nie pojechali to zawsze znajdzie się coś fajnego do zwiedzania, jak ktoś lubi to miasta i twierdze z przed tysięcy lat, oraz owoczesne budowle :-]
Np:
Valencja, poza szeroką plażą mamy do zwiedzania ciekawe miasto, poza tym wspaniałe oceanarium i muzeum techniki, ale dużo skromniejsze niż w londynie, jednak warto zobaczyć.

Malaga, Bardzo ciekawe stare niezbyt duże miasto, z klimatycznymi zakątkami, jest co robić w nocy, zresztą tak jak to południowcy maja w zwyczaju sklepy otwierają o 19 tej i czyne sa do północy.

Sol Andalusja, no cóż tu już trochę oddalamy się od morza, ale najwspanialsze są poranki i wieczory dla amatorów fotografii, gra pastelowych świateł pastelowych wzgórz coś pięknego.
My mieliśmy nocleg w wspaniałym i w sumie tanim kurorcie, minusem było jedzenie, gdyż okazało się ze właściciel był anglikiem :/ było to miejsce dla ludzi którzy chcą odciąć się od świata i poddać się rehabilitacji, leżeniu w błocie zabiegom kosmetycznym, czy też ma bzika na siłownie, niestety dość daleko od morza i jedyna rada to wynajęcie samochodu, zaledwie 25 euro za dobe, samochód z klimą, nówka.
Woda niestety z jakiś przyczyn szybko staje się nieprzeźroczysta.

Jeżeli ktoś wybiera się by ponurkować i popływać w krystalicznie czystej wodzie to polecam jednak wysepki, takie jak Ibiza, Malta.

Ibize otacza wyjątkowo czysta, gorąca woda, spotyka się i piaszczyste plaże ale i kamieniste, jednak wejście do wody nie sprawia problemu.
i Tak ibiza choć niewielka wysepka którą praktycznie można całą odwiedzić i zwiedzić w jeden dzień jest podzielona na kawałki, i tak tam gdzie lądujemy czyli na południu wyspy to jedna wielka imprezownia, na południe od lotniska za San francesc znajdziemy również stare solarnie, park narodowy oraz ... plaże golasów, znaczy bez majtek, bo bez staników to prawie wszystkie panie chodzą :-]
Jak kjtoś lubi umiarkowaną ilość imprezowni t polecam udać się na północ wyspy, Miasto Sant antoni, dużo anglików, ale wspaniała piaszczysta plaża i czyste morze, gdy mamy czas i wynajęty samochód warto ruszyć do okoła wyspy...
Mógłbym długo opowiadać o tej wyspie, w skrucie dodam że wschodnie wybrzeże jest opanowanie przez niemców, bardziej dziko, i spokojnie, dobre miejsce dla rodzin z dzieckiem,

podobnie jest południowym wschodzie, rodzinnie wiejsko, tu spotkałem polaków prowadzących knajpki i "budki" a nawet samochody z polską rejstracją, środkowa cześć wyspy jest dzika,
[/URL]
jest jeszcze na zachodzie wyspy znajdziemy też ukrytą bardzo starą wioskę rybacką, ale zrobioną tak że wszystkich pozytywnie zachwyca i szokuje.... ale to już tajemnica :D kto pojedzie ten zobaczy i NIE POŻAŁUJE
ja zakochałem się w ibizie i jedynie co z nią konkuruje to szwajcara.
I jeszcze jedno, warto w hiszpani brać hotel z pełnym wyżywieniem, jedzenie jest pyszne a stoły suto zastawione (szwecki stół) praktycznie wystarczy z każdego dania czy przysmaku wziąćs odrobinkę by najeść się na cały dzień, a i tak zostanie kilka smakołyków których nie będziemy w stanie spróbować :))) o obiedzie przypominasz sobie gdy już kończy się południowy serwis hehe
Przynajmniej u nas tak było, a jesteśmy smakoszami i żarłokami hehe
Zresztą południowe kraje europy są bardzo bogate w aromatyczne dania, i warto jest zamawiać małe ale wiele różnych dań :)

W hiszpani oczywiście nie wolno zapomnieć o winie! sprzedają za grosze bardzo dobre młode wino, o tysiącu aromatów i bukietów, podawane często jest w litrowych karafkach za kilka euro, a bywa że dostaniemy gratis, zależy gdzie trafimy i ile i co zamówimy.
hm, ja już się nie moge doczekać następnego wyjazdu w pod koniec lipca, i już mnie korci zrobienie tygodniowego wypadu samochodem :-] podróże to wspaniała sprawa :-]

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 03-06-2008 14:28 ]

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2008-06-03 15:42:13 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

H, H, H - Hiszpania.

;-)

sorki ale na gorze CH a na dole H - zglupialem... przyznaje sie bez bicia...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-06-03 15:48:39 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-06-03 15:42:13, marcinb napisał(a):
H, H, H - Hiszpania.

;-)

sorki ale na gorze CH a na dole H - zgłupiałem... przyznaje sie bez bicia...

nie martw się, nie smuć, chodziło mi wszak o Spain :-P8-):-], nie będe poprawiał,za brzydka pogoda :-]

A tak przy okazji na temat anglii, raczej na wycieczki w weekend niż na dłuższy odpoczynek,
Poza Brighton gdzie w sumie nie ma nic, fajnie jest odwiedzić
miasteczka bardziej na wschód
ładne klify i dość ciekawe miejsce na niedzielne spacery w słońcu czy tak jak teraz niby ciepło ale bez słońca
to Eastburn, trochę wapiennych klifów, z pięknymi kwiatami w sumie 3 kilometrowy spacer przez plaże, samo miasteczko dość ładne, ale swoje najlepsze lata miało w latach 50tych i to właśnie młodzież tamtych lat jest spotykana w tym mieście, mimo braku hurtu sexi lasek uważam że bardzo miło było odwiedzić to miejsce,
drugie miasteczko jest jeszcze bardziej na wschód, HASTINGS dużo miejsca do dreptania i oglądania, ciekawa wioska rybacka i ryby prosto z morza na gorącej bułeczce do tego kilka wzgórz i zamek, oraz atrakcje typu gokardy kolejka wąskotorowa.

Aha!
Co do Brighton, jeździ tam po plaży tramwaj wąskotorowy.
I ktoś powie no to co?
Ano to że to jest pierwszy i najstarszy tramwaj na świecie :)

[ Ostatnio edytowany przez: krakn 03-06-2008 16:20 ]

Do góry stronyOffline

aisab

Post #4 Ocena: 0

2008-06-03 20:41:36 (17 lat temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

wracajac do plaz w UK to podoba mi sie miejsce gdzie mieszkam, czyli Newquay w Kornwalii. Mala miejscowosc,duzo turystow w sezonie,ladne plaze,wiele imprez. Polecam:-)
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-06-03 21:29:14 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-06-03 20:41:36, aisab napisał(a):
wracajac do plaz w UK to podoba mi sie miejsce gdzie mieszkam, czyli Newquay w Kornwalii. Mala miejscowosc,duzo turystow w sezonie,ladne plaze,wiele imprez. Polecam:-)

No tak Kornwalia.... od kilku lat mam ochotę zrobić rundkę wzdłuż wybrzeża, Plan mam by zacząć od Bristolu, i dalej na zachód aż po ST levan, potem do domu wzdłuż południowego wybrzeża trzymając się brzegu do Portland, generalnie trasa ta po autostradach to 1000 km, ale w rzeczywistości na pewno dojdzie jeszcze około 1000 na zaułki zresztą ja lubie jeździć po dziurach :),
jeszcze pare lat temu już bym pakował manatki
8-)

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #6 Ocena: 0

2008-06-03 22:40:18 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

wlasnie leci program o Sandbanks na ITV1:-D
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #7 Ocena: 0

2008-06-04 13:27:12 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #8 Ocena: 0

2008-06-04 13:47:05 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

A ja proponuje www.goodbeachguide.co.uk i zobaczcie co ma cie kolo siebie.Jestesmy na wyspie ,plaze dookola:-]
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kosmetyczka

Post #9 Ocena: 0

2008-06-05 11:48:49 (17 lat temu)

kosmetyczka

Kobieta

Z nami od: 15-05-2006

Bournemouth i Poole jezdze tam co tydzien :) Naj.. bogatsze miejsca w Anglii jak i podobno na swiecie .. Ale szczerze mowiac rewelacji to tam dla mnie nie ma ;/ Nie ma to jak Carabiean,Antigua :) ..cudownie Wkleiłabym zdjecia ale nie wiem jak :)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kosmetyczka

Post #10 Ocena: 0

2008-06-05 11:50:09 (17 lat temu)

kosmetyczka

Kobieta

Z nami od: 15-05-2006

Bournemouth i Poole jezdze tam co tydzien :) Naj.. bogatsze miejsca w Anglii jak i podobno na swiecie .. Ale szczerze mowiac rewelacji to tam dla mnie nie ma ;/ Nie ma to jak Carabiean,Antigua :) ..cudownie Wkleiłabym zdjecia ale nie wiem jak :)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,