Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Podróże » Zakup rowerka

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Podróże" opiekują się: krunschwitz, Redakcja

Strona główna » Podróże » Zakup rowerka

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
vasqezo

Post #1

2008-04-20 20:56:39 (3 miesiące temu)

vasqezo

Z nami od: 29-04-2007

Witam i pozdrawiam Wszystkich!
Ja już zakupiłem sobie rowerek i jak tylko się ociepli to mam zamiar ruszyć w teren. W związku z tym, iż kilka razy widziałem jak policja kontroluje rowerzystów, a rowerzysta stoi grzecznie ze spuszczoną głową i tylko przytakuje policjantowi, pojawiło się w mojej głowie pytanie: co jest powodem tych kontroli? Czy ktoś mógłby mi przybliżyć temat jakie są tutaj przepisy dotyczące poruszania się rowerem, zebym niepotrzebnie nie załapał jakiegoś mandatu, tym bardziej, że mam zamiar poruszać się w towarzystwie moich dzieci 9 i 11 lat. Jedni jeżdżą w kaskach, drudzy bez kasków. Inni znowu w kamizelkach albo bez nich. Jedni ulicą,drudzy ścieżką a trzeci po chodniku, a ja patrze i nie wiem o co chodzi! Pozdrawiam!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ironiqus

Post #2

2008-04-20 23:07:13 (3 miesiące temu)

ironiqus

Mężczyzna

Z nami od: 30-10-2007

Podstawa roweru jest rama, kup najtnszy model z nie wazne jakiej firmy, jednak taki, na ktorym sie czujesz wygodnie. Akcesoria i tak sie zuzywaja, reszte i tak w czasie eksploatacji bedziesz musial wymienic. Przy wyborze roweru, jest podobnie jak z wyborem komputera - w zaleznosci do czego ma sluzyc, taka opcje sobie wybierasz. Najwazniejsza jest geometria ramy, bo dla przyjemnosci jezdzisz, a nie dla niewygody. Reszta zalezy juz od Twojego portfela. Nie chce sie rozpisywac na ten temat, poniewaz dla mnie to temat rzeka ;)
Zadaj lepiej pytania bardziej konkretne. Jestem wlasnie na etapie budowania rowerku od podstaw, bardziej to jest pomysl spowodowany tym, ze brakuje mi tutaj roweru, niz potrzeba. Kiedys jezdzilem ponad/ okolo 2kkm miesiecznie, a samochod stal i rdzewial ;)

Anwjnżavrwfmr j żlpvh gb: qboel uhzbe v pmlfgr znwgxv - erfmgn gb pu. ;)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

roztocz

Post #3

2008-04-21 07:53:03 (3 miesiące temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

ja tez ma Giant'a juz pare ladnych lat i dopiero przedwczoraj dokonalem w nim pierwszej wiekszej naprawy (wymienilem tylne kolo), rowery tej marki sa naprawde dobre.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem ... wygra doświadczeniem

Do góry stronyOnline

konto usunięte

Post #4

2008-05-05 11:43:41 (2 miesiące temu)

konto usunięte

Z nami od: 01-01-1970

Sorry za offtopic, ale moze ktos skorzysta.

Moj lokalny sklep cyclelife oferuje rabat Ł30 na nowy rower, jesli odda sie stary do recyklingu.

Stary rower zostanie wyremontowany i pojedzie do Afryki.

Moim zdaniem, bardzo pozytywna inicjatywa!

Szczegóły:
http://www.re-cycle.org/
http://www.cyclelife.com/default.aspx?g=posts&t=56

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony