MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zakup rowerka

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

_Steve_

Post #1 Ocena: 0

2008-02-02 14:26 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Poniewaz cierpie na nadmiar wolnego czasu w weekendy, chodzi mi po glowie zakup roweru. Troche jezdzilem w Polsce, wiec wiem, co to znaczy 'dobry' rower i ile on kosztuje. Takieg tez na poczatku szukalem. Ale pozniej sie odezwala ekonomiczna zylka :-] i doszedlem do wniosku, ze chyba szkoda mi wydawac na przyklad 500 funtow na rower, tylko po to, zeby pojezdzic nim w weekend.

No i teraz pytanie do milosnikow. Bylm np w Halfordsie. Do 200 mozna cos wybrac. Patrzylem na takie ni to szosowe, ni to gorskie. Takie trekingowe czy cos ten desen. Myslicie, ze za takie pieniadze da sie w miare rower zakupic? Moze jakis sklep w okolicach Heathrow polecicie? A moze po prostu zainwestowac i kupic cos lepszego?

Jak myslicie :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Jaacek

Post #2 Ocena: 0

2008-02-03 10:15:18 (17 lat temu)

Jaacek

Mężczyzna

Z nami od: 14-08-2006

Mysle ze rower za ok.200 funtow to nie jest najlepszy pomysl.Lepiej zainwestowac troche wiecej kasy i kupic cos lepszego.Predzej czy pozniej to co teraz zaoszczedzisz wydasz potem na naprawe a jesli dolozysz jakies 100-150 funtow mozesz juz kupic cos co posluzy Ci przez kilka lat.Jak to mowia na tanie rzeczy nas nie stac.
Ja jezdze Giant'em.Przejsciowka ni to gorski ni szosowy,ale daje rade na drogach i w parku tez jest ok.Dalem za niego 300 funtow.Mam go od 4 lat i nic oprocz wymiany klockow nie musialem przy nim robic,a uzywam go bardzo czesto.
Niestety nie znam zadnego sklepu w tamtych okolicach.Znam dobry sklep w okolicach Putney.Znaja sie na sprzecie i potrafia doradzic,a w duzych firmowych sklepach typu Halfords roznie z tym bywa.Czasem staff nie po co tam jest i nic sie nie mozna dowiedziec.
Udanego wyboru.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

_Steve_

Post #3 Ocena: 0

2008-02-03 10:23:41 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Hmm. Znalazlem na przyklad takie cos http://www.giant-bicycles.com/en-GB/bikes/lifestyle/1423/28871/

W sumie najslabszy z CRS. Wyzsze modele maja ta sama rame, ale lepszy osprzet.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kati-kat

Post #4 Ocena: 0

2008-02-03 17:04:17 (17 lat temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

i oto jestem, nawet a taki temat sie moge wypowiedziec ;)

moja lepsza polowa pracuje w sklepie rowerowym i ma delikatnie mowiac bzika na tym punkcie.
powiedzial,ze za okolo 225 mozesz sobie zapodac co takiego

a tu opis ;)

rint" target="_blank">www.mailordercycles.co.uk/products.php?plid=m1b41s20p5849&mode=print

tu jest cena 270 ale cycle king ma teraz jakas promocje i jest 225.

[ Ostatnio edytowany przez: kati-kat 03-02-2008 17:05 ]

always look forward.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

_Steve_

Post #5 Ocena: 0

2008-02-03 17:14:44 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Dzieki za odzew.
A Ten Viking to rozumiem ze jakis godny polecenia sprzet? bo ja to nie znam :-? Ginat, Trek, Kona i takie tam to slyszalem :-P

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kati-kat

Post #6 Ocena: 0

2008-02-03 17:16:55 (17 lat temu)

kati-kat

Kobieta

Z nami od: 19-09-2007

moj facet robi w sklepie rowerowym i jak mowie ma bzika wiec ...kupy jakiejs by nie kupil a powiedzial,ze jakby nie mial tego co sobie wlasnie zbudowal to by sobie to kupil,wiec nie moze byc zle ;)
always look forward.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

_Steve_

Post #7 Ocena: 0

2008-02-03 17:19:47 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

:-] tak sie glupio zapytalem :-]

No nic, trzeba bedzie sie wybrac do Cycle Kinga na przeszpiegi :-]

Dzieki

Do góry stronyOffline

Strona WWW

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-02-03 17:41:28 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Co ja Ci moge doradzic, to moze, zebys nawet nie patrzal na rowery z amortyzatorami. Jak tani rower to lipny amor i kilka razy pochodzi, pozniej nie bedzie chcial odskoczyc itp :-? Normalne amory to tyle co caly rower, wiec....

Wazne, zeby rower byl w miare lekki, czyli rama. To jest chyba najwazniejsza czesc w rowerze. W razie czego wszystko inne bez problemu mozna wymienic (np kola, opony, pedaly, siodelko), a jak sie nieco znasz, czy wiesz kto jest specem to ci powymienia cala reszte.

Teraz chyba najpopularniejsze sa takie mieszanki szosowo-gorskie. Nie, ze typowy goral (z szerokimi oponami) czy tez scigalka tylko na asfalt. Na takim wygodnie i latwo jest zarowno gdzies po lesie jak i po wszystkich innych drogach.

Aha, no i pamietaj o dobrym lancuchu/zapieciu (lub nigdy nie zostawiaj roweru niepilnowanego, przyzwyczajenie z Polski), nieduza pompka (z zapieciem do ramy), mala torebka (podsiodlowa czy tez trojkat miedzy ramami) do ktorej wrzuc jakies najpotrzebniejsze rowerowe narzedzia oraz detke. Oczywiscie bidon (lepiej wiekszy niz mniejszy), no i w UK polecam rowniez kask!

Powodzenia! :-)

[ Ostatnio edytowany przez: bloby00 04-02-2008 11:27 ]

Do góry stronyOffline

wel-der

Post #9 Ocena: 0

2008-02-03 22:55:22 (17 lat temu)

wel-der

Mężczyzna

Z nami od: 03-02-2008

Pytanie za 100 pkt.
Jak zmiescis bidet na rowerze???

Rozumiem przejezyczenie chodzilo o taka butelke czyli bidon.
Pozdrawiam:-):-?

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #10 Ocena: 0

2008-02-04 11:31:06 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Ha, ha, ha, ale sie usmialem sam z siebie. Dzieki za info, juz poprawilem :-]

P.S. Przypomnialo mi sie aka toaletowych urzadzen takie fajne zdjecie (ale nie wiem gdzie, wiec linku nie dam) na ktorym bylo to co najwazniejsze dla gracza (takie jakby work(play)station). Oczywiscie byly tam na biurku przerozne rzeczy, wlacznie z mikrowela, jedzeniem itp. Najlepsze jednak bylo, ze taki osobnik siedzial by na.... no wlasnie, na kibelku :-]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,