Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Podróże » Wycieczki rowerowe

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Podróże" opiekują się: krunschwitz, Redakcja

Strona główna » Podróże » Wycieczki rowerowe

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 3)
Jaacek

Post #1

2008-02-02 13:11 (5 miesięcy temu)

Jaacek

Mężczyzna

Z nami od: 14-08-2006

Witam wszystkich milosnikow rowerow
Chcialbym Was zapytac czy znacie jakies ciekawe miejsca za Londynem(na poludnie od miasta)do wypadow rowerowych.Niestety wszystkie ciekawe parki w Londynie sa w weekendy bardzo "zapchane"i czlowiek traci przyjemnosc z jazdy kiedy musi przedzierac sie przez tlumy ludzi.
Moze ktos ma ochote na wspolne wyjazdy rowerowe za miasto.Mieszkam w pol-zach(SW15) Londynie.Mam dosc duzy samochod do ktorego mozna zapakowac 3,4 rowery wiec jesli ktos ma ochote mozemy zorganizowac jakis wypad za miasto.Pozdrawiam
Jacek
Ps.Czy mysleliscie kiedy o wycieczce rowerem do Polski,czy tylko ja mam takie p....e pomysly?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

rsobczuk

Post #2

2008-04-24 17:00:40 (2 miesiące temu)

rsobczuk

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2007

Piszę się bardzo chętnie. Mieszkam na Thamesmead. Niestety nie znam jeszcze fajnych miejsc poza Londynem do takiej fajnej jazdy jak np po Puszczy Kampinowskiej lub Lesie Kabackim w Warszawie. Jeżeli już masz jakieś pomysły, to możemy wkrótce się spiknąć... Może być nas więcej... ja mogę razem ze mną zabrać jeszcze jednego manniaka rowerowego :)
Rafal Sobczuk

Do góry stronyOffline

Numer ICQNumer AIMNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

konto usunięte

Post #3

2008-05-05 09:29:32 (2 miesiące temu)

konto usunięte

Z nami od: 01-01-1970

Ja polecam wsiasc w pociag albo auteczko i wyjechac calkiem za miasto!

Pyszne trasy rowerowe sa na przyklad w Kent.

Wczoraj zainaugurowalismy sezon rowerowy trasa Crab and Winkle Way z Canterbury do nadmorskiej miejscowosci Whitestable. Trasa jest super; zielona, z dala od cywilizacji. Niestety bardzo krotka, wiec szybko sie znudzi i trzeba bedzie poszukac kolejnej...

Tutaj jest mapka.

A tu informacja na temat tras rowerowych w Kent.

A ktorendy Wy jezdzicie? Czy znacie jakies godne polecenia trasy rowerowe w UK? Mowie o CALYM UK :)

Pozdrawiam,
Gosia

[ Ostatnio edytowany przez: fotosia 05-05-2008 09:50 ]

Do góry stronyOffline

rsobczuk

Post #4

2008-05-12 17:09:58 (2 miesiące temu)

rsobczuk

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2007

Ostatnio wybraliśmy się samochodem do Folkestone na południowy wschód nad samym morzem. Wyjazd był bez rowerów z opcją `obcykania` ;) terenu i następnym razem jedziemy z rowerkami. Polecam zostawić samochód w Folkestone - jak przyjedzie się około 10.00 rano to miejsce można sobie zająć jakie się chce na parkingu. Koszt postoju to 5.60 za 10 godzin i polecam wybrać się w kierunku zachodnim w stronę Dymchurch i jeszcze kawałek dalej. Jest mozliwość jazdy na rowerze wzdłóż plaży - jest wybetonowane podłoże. Fajne widoki - gorąco polecam. Dla leniwych można się zatrzymać i udać się do wody w celu ochłodzenia się. Plaża piaszczysta (w Dymchurch) i fajna ciepła woda jak jest przypływ. Super miejsce.
Jak zbadam teren z pozycji roweru (nie pieszego lub kierowcy) to napiszę więcej.
Na przyszłość jeżeli znajdziemy coś więcej w UK dam oczywiście znać.

A tak na marginesie Fotosia... mieszkasz w Canterbury? Byłem tam ostatnio. Potem pojechaliśmy sobie do Herne Bay, ale same kamienie na plaży :)
Pozdrawiam
Rafał

[ Ostatnio edytowany przez: rsobczuk 12-05-2008 17:10 ]

Rafal Sobczuk

Do góry stronyOffline

Numer ICQNumer AIMNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu