Nie da się jeść na zapas - to wszystko tylko wpływ wizerunku na psychikę - widzisz mega bułę - fajnie, najem się tym, a na lunch dostajesz sygnał o następną

nie musisz się o nich martwic około godziny 13 oni wszyscy stoją w kolejce po fish and chips
Str 9 z 10 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2020-10-02 13:14:49 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: Nie da się jeść na zapas - to wszystko tylko wpływ wizerunku na psychikę - widzisz mega bułę - fajnie, najem się tym, a na lunch dostajesz sygnał o następną ![]() nie musisz się o nich martwic około godziny 13 oni wszyscy stoją w kolejce po fish and chips moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2020-10-02 13:18:47 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-10-02 12:08:02, andypolo napisał(a): Taka bułka może być tylko z frytkami. Lokalni to lubią. Ja raz na jakiś czas muszę zjeść taką bułkę z bekonem i jajkiem sadzonym. Żółtko musi się rozlewać po palcach. Pyszności. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>andypolo</i> 02-10-2020 12:08 ] frytki to na bogato u mnie jada się Scraps moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
Jurny_Jurek | Post #3 Ocena: 0 2020-10-02 14:30:15 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2020-10-02 08:04:22, sqlserver napisał(a): Cytat: A co to jest buttie? Ktos zapytal o buttie na LinkedIn i dostal kilkaset komentarzy, Brytyjczycy sie rozpisali jak bardzo lubia. Moj mi tlumaczy ze to po prostu kanapka zrobiona z bulki. w Yorkshire to nie jest tylko kanapka, to styl życia i kalorie wystarczające na cały dzień, teraz u mnie kładą światłowody w całej miejscowości i o 9 godzinie pod barami z tylko bułką stoją kolejki po 40 osób ![]() My w pracy czasem zamawiamy śniadanie na dowóz, prócz takich bułek jest jeszcze bagietka, 1/2 stick nafaszerowany tym dawał uczucie sytości na 12h aż się przysypiało po tym gdy ze 1500kalorii organizm zaczal przerabiać ![]() I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2020-10-02 15:40:48 (5 lat temu) |
Ja w odległych czasach jak jeszcze pracowałem w biurze to miałem taka kanapkę na koszt firmy co piątek, taki owocowy piątek w Yorkshire
Już nie raz się upominałem ze praca zdalna praca zdalną ale zwyczaje w uk to rzecz święta, ale podobno logistycznie im to ciężko ogarnąć moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
PannaZMokraGlow | Post #5 Ocena: 0 2020-10-02 17:12:22 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Fajne sa takie drobne prezenty od firmy.
My w tamtej firmie z urodzinowymi butties mielismy raz w roku wyjscie/wyjazd na koszt firmy. ![]() |
|
|
karjo1 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-03 17:10:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jak to szlo przy takiej pogodzie?
Cats and dogs? “Cats and dogs” may come from the Greek expression cata doxa, which means “contrary to experience or belief.” If it is raining cats and dogs, it is raining unusually or unbelievably hard. ... A false theory stated that cats and dogs used to cuddle into thatch roofs during storms and then be washed out during heavy rains. ![]() |
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2020-10-03 17:29:42 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 17:10:50, karjo1 napisał(a): Jak to szlo przy takiej pogodzie? Cats and dogs? “Cats and dogs” may come from the Greek expression cata doxa, which means “contrary to experience or belief.” If it is raining cats and dogs, it is raining unusually or unbelievably hard. ... A false theory stated that cats and dogs used to cuddle into thatch roofs during storms and then be washed out during heavy rains. ![]() Zawsze ten zwrot przypomina mi moja lektorke angielskiego jeszcze w Polsce na studiach. Angielka, miala na imie Anne i przed przyjazdem do Polski uczyla w jakims kraju arabskim. Kiedys zapytala nas czy mamy jakies ulubione angielskie idiomy. Ktos wymienil cats and dogs, a Anne wykrzyknela: "Skad to znacie? Tak zawsze mowili moi arabscy studenci! Nigdy wczesniej tego nie slyszalam." 😎 Dziwne, co? 🌧🌧🌧 |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-10-03 17:43:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Takich ciekawych zwrotow uzywaja Anglicy tzw. starej daty, z troche innym wyksztalceniem niz obecne szkoly panstwowe.
|
Turefu | Post #9 Ocena: 0 2020-10-03 18:11:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
"How do you do?" Jak dotad spotkalam jedna osobe, ktora regularnie uzywala tego zwrotu. Chlopak, z ktorym pracowalam pare lat temu. Zartowano sobie z jego slownictwa, "ale on jest z 'posh family'".
|
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2020-10-03 18:11:27 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-10-03 17:43:34, karjo1 napisał(a): Takich ciekawych zwrotow uzywaja Anglicy tzw. starej daty, z troche innym wyksztalceniem niz obecne szkoly panstwowe. Szczerze mowiac ja znam tylko ze slownika. A starej daty Anglikow znam takich ktorzy mowia ladnie. Z moich ulubionych codziennych zwrotow: "frankly" zamiast "to be honest", "but equally" zamiast "on the other hand", lub "such a decent thing to do." |