Str 7 z 8 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2021-12-03 20:28:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No wlasnie @autor, wydaj papierowa wersje, fajny pomysl na prezent: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-12-04 18:57:31 (3 lata temu) |
Tez mysalam, moze Efka wydala ksiazke kucharska w wersji papierowej (to by chyba dla siory bylo latwiej strawne niz poezja) no ale jeszcze nie ma. Znaczy wersji papierowej.
Tymczasem brat moj dostal ksiazke stanislawskiego na urodziny i mowie, ze swietnie sie czyta. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
PannaZMokraGlow | Post #3 Ocena: 0 2021-12-25 19:02:53 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
getting accustomed to loneliness
nobody is going to ask me, "have you finished already?" after my 12-hour shift it used to annoy me so, but now, I even miss it somewhat I watch things till 3 o'clock whatever for I fall asleep across my bed I rise at 9 o'clock to make just one coffee for me it halves the risk of getting burnt I have my modest breakfast without the word, 'enjoy,' toward Her I leave for work because I must I wish I could stay in I continue to earn rather little but I sometimes buy expensive gadgets I never did this beforehand they bring me no joy although I used to crave them so I am not going to cheat on anyone no-one is going to cheat on me I do not harm I do not shout I do not love myself because why should I? I tolerate because it is trendy I await no-one and there is no-one waiting for... I am getting accustomed to loneliness autor65 _ pzmg |
autor65 | Post #4 Ocena: 0 2021-12-31 23:11:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
lovely...
człowiek się zmienia za ...granicą
|
PannaZMokraGlow | Post #5 Ocena: 0 2022-01-30 21:49:03 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-11-18 02:08:42, autor65 napisał(a): Bądź zdrowa Bądź zdrów Nie zacznę jak zwykle: ''Wspomnij tylko dobre chwile'' Nie zacznę jak zwykle: ''Nie mniej do mnie żalu'' Nie zacznę jak zwykle: ''Że szkoda, że żal'' Nie zacznę jak zwykle... na zakończenie powiem tylko: Bądź zdrowa... Bądź zdrów... w wierszyku jest błąd! poproszę o propozycje jak to poprawić, żeby było dobrze thanks from mountain Kaz No i gdzie ten błąd, Kaz? Moze to ze zaczniesz kiedy konczysz? Bo juz nie wiem.. Stay well All the best I shan't say the usual, 'Remember only the good times we had' I shan't say the usual 'Don't bear the hard feelings toward me' I shan't say the usual 'What a pity, what a shame' I shan't say the usual... At the end, I shall only say, Stay well All the best |
|
|
autor65 | Post #6 Ocena: 0 2022-02-04 09:49:58 (3 lata temu) |
niezgrabne powtórzenie
''Nie mniej do mnie żalu'' ........................... ''Że szkoda, że żal'' człowiek się zmienia za ...granicą
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2022-02-04 10:26:53 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Achaaa... nie wychwycilam tego, zupelnie.
Trudno chyba byloby czymkolwiek zamienic. No to ja moze zaczne zabawe ze slowami inspirowana wierszem Autora. "Nie miej do mnie żalu" proponuje wiec zamienic na "Nie myśl o mnie źle." ? |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2022-02-04 21:29:29 (3 lata temu) |
Czasem powtorzenia sa ok, na zasadzie rytmu, refrenu.
Niech nie smuci cie, niech nie roni lez niech wspomnienia te, niech nie beda zle he he, ale wyszlo; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
autor65 | Post #9 Ocena: 0 2022-02-06 11:59:08 (3 lata temu) |
szkoda i żal Troszkę mi szkoda Troszkę mi żal , że nie pokażesz mi swojej broszki... tej księżycowej troszkę mi szkoda troszkę mi żal , że nie zobaczę jak zgrabnym krokiem idziesz w szpilkach wysokich troszkę mi szkoda troszkę mi żal , że w nocnej koszuli się do mnie nie przytulisz troszkę mi szkoda troszkę mi żal , że dołeczki urocze nie dla moich są oczu troszkę mi szkoda troszkę mi żal , że ciepłe me dłonie nie ogrzeją policzków , gdy wrócisz wieczorem troszkę mi szkoda troszkę mi żal , że nie zrobię Ci kawy , że wypije ją sam , że w nie mojej koszuli rozstawisz rano sztalugi... troszkę mi szkoda troszkę mi żal ............................................ a tak naprawdę Bardzo mi szkoda i Wielce mi żal autor65 człowiek się zmienia za ...granicą
|
autor65 | Post #10 Ocena: 0 2022-04-15 14:19:06 (3 lata temu) |
Poeta
jak poeta siedzę przy oknie sam papieros i lampka wina owszem, mam ............................... wiersz? jak? tysiąc myśli w jednej chwili nikt nie zrozumie nawet ja z tym problem opisać światy słowami namalować pejzaże miłość, miłość jej się nie opisze ją się czuje poeta poezję ma w głowie nie ma translatora, który myśli moje przetłumaczy na słowa autor65 ![]() [ Ostatnio edytowany przez: autor65 15-04-2022 14:20 ] człowiek się zmienia za ...granicą
|