Str 10 z 19 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-06-19 20:14:46 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Milusia | Post #2 Ocena: 0 2009-06-19 20:53:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2007 Skąd: Greenhithe :) |
A mnie sie jeszcze podoba zakaz palenia w pubach (choc domyslam sie, ze musi to byc uciazkiwe dla palaczy, wychodzic na dymka na zewnatrz). Ale fajnie jest napic sie piwka nie przesiakajac przy tym dymem od stop po czubki wlosow
![]() jewelleryjunction co uk
|
ewcia-d | Post #3 Ocena: 0 2009-06-19 21:03:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2009 Skąd: hertford |
A może to jest po trochu tak, że jeśli widzimy te wszystkie fajne rzeczy i potrafimy okazać trochę szacunku i taktu, to właśnie to samo do nas wróci. Jak myślicie? Ci, co ciągle narzekają i krytykują tutejszych, nie za bardzo chyba potrafią się odnależć i przebywają tylko w kręgu podobnie myślących rodaków. Czy to nie jest tak? Ale mi się zebrało na wywody dziś....
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2009-06-19 21:08:54 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2009-06-19 21:13:01 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja tam pale, ale zupelnie mi nie przeszkadza zakaz palenia w lokalach, czuje sie jak w domu- tez musze wychodzic
![]() Pamietam jak bylam w Irlandii jak wprowadzono zakaz, przygotowalo mnie to na jedno, zapach papierosow bardzo przytlaczal niedomyte ubikacje w pubach ![]() Z innej beczki...... Chociaz slyszy sie (i czyta nawet na MW) o problemach w pracy, to ja musze powiedziec, ze nigdy nie mialam zadnych przykrych sytuacji, ani z powodu narodowosci, ani z powodu dluzszego wolnego, zeby do Polski pojechac na cale lato np. Nie do pomyslenia byloby u mnie w pracy, zeby ktos na kogos krzyczal, wymyslal drugiemu, ze nie wykonuje pracy poprawnie, bo sie pomylil, czegos zapomnial, albo ze musi wyjsc wczesniej, bo dziecko w szkole zachorowalo. Jesli ktos notorycznie ma problemy, kierownictwo jest od tego, zeby takiej osobie pomoc podciagnac sie, albo zeby sprawic warunki, zeby dana osoba mogla wykazac swoj potencjal. Jak ktos jest niezadowolony, to sa procedury zalatwiania takich spraw w taki sposob, zeby po zakonczeniu sprawy obie strony dalej mogly pracowac ze soba. Inna sprawa, ze jak jest zgrany zespol, to wszyscy lepiej pracuja, i nie boja sie poprosic o pomoc. Nie ze wszystkimi osobami z pracy utrzymuje kontakty towarzyskie poza praca, i nie kazdy chcialby moja osobe miec w domu na obiad, ale szanujemy siebie. Tak bylo w kazdej pracy jaka mialam, wiec nie moze to byc tylko wyjatek od reguly.
Ada
|
|
|
zaneta123454 | Post #6 Ocena: 0 2009-06-19 21:16:55 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-04-2009 Skąd: douglas |
Cytat: 2009-06-19 20:53:04, Milusia napisał(a): A mnie sie jeszcze podoba zakaz palenia w pubach (choc domyslam sie, ze musi to byc uciazkiwe dla palaczy, wychodzic na dymka na zewnatrz). Ale fajnie jest napic sie piwka nie przesiakajac przy tym dymem od stop po czubki wlosow ![]() Ja jestem palaczem, nawet lokomotywa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..Bee alive..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k
|
reivilo | Post #7 Ocena: 0 2009-06-20 10:55:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Temat juz chyba byl na poczatku....uprzejmosc na drodze..wpuszczanie,przepuszczanie.....
znalazlam zrodlo....oni sa tego uczeni....moj maz jest na etapie robienia prawa jazdy i co na plytce przygotowujacej.......zwracanie uwagi na bezpiczeniswo/zagrozenia na drodze ale glowny nacisk owa uprzejmosc na drodze no i dodatkowa rowniez drogowa sprawa..jak dla mnie swietnie oznakowane drogi ....oznaczenia pionowe.....poziome...ciezko sie zgubic..... a te ich ronda i rondeczka ..tez fajne rozwiaznie... Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2009-06-20 15:25:06 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
- play on words w jez angielskim - czesto zaluje ze nie mozna tego przetlumaczyc na polski
- w solarium limit opalania sie do 12min przez co na ulicach nie widac lasek zjaranych na bekon - specyficzny sposob rozwiazywania konfliktow w pracy - wybierasz anglika, mowisz mu ze masz problem z porozumieniem sie z inna osoba, opowiadasz jak znajomemu bez checi eskalacji konfliktu czy wyzycia sie na innych, on to przekazuje dalej swoimi kanalami i problem sie rozwiazuje bez zadnej konfrontacji - dlugo nie moglem sie do tego przyzwyczaic ale teraz taki sposob odpowiada mi bardziej niz nasze polskie klotnie - przelozoni sa grzeczni i szanuja pracownika a jesli sie zdarzy ze nie to skargi dzialaja cuda - wolontariat jest bardzo mile widziany i ceniony w cv - w kazdym koledzu mozna isc na jakies dodatkowe kursy a ceny kursow w zupelnosci do przyjecia, poza tym pracodawcy czesto wspieraja pracownikow w edukacji i samorozwoju - brak kompleskow w stosunku do innych ludzi - szacunek dla pracy, edukacji i umiejetnosci - wszedzie mozna wynajac boisko i grac w pilke nozna - uprzejmosc, uprzejmosc, uprzejmosc i element dodatkowy charakterystyczny dla kobiecej czesci mieszkanek UK: - biusty, biusty, biusty ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
andyopole | Post #9 Ocena: 0 2009-06-20 16:10:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-06-20 15:25:06, marcinb napisał(a): i element dodatkowy charakterystyczny dla kobiecej czesci mieszkanek UK: - biusty, biusty, biusty ![]() ![]() ![]() No i nogi, nogi, nogi.... do kazdej pary tych nog dodac taka sama trzecia i mozna ustawiac fortepian... |
zakret | Post #10 Ocena: 0 2009-06-20 16:31:47 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2008 Skąd: preston |
najlepiej ze praktycznie wszystko mozna zalatwic przez internet
dla przykladu w anglii zeby zmienic adres na prawie jazdy wystarczy kilka klikniec i w ciagu kilku dni przychodzi nowe prawko, a w polsce............ |