MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozytywne zjawiska angielskie, czyli co nam się tu podoba

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 8 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malke

Post #1 Ocena: 0

2009-06-18 16:56:36 (16 lat temu)

malke

Kobieta

Z nami od: 26-06-2007

Cytat:

2009-06-18 16:52:22, niucha007 napisał(a):
Cytat:

2009-06-18 16:49:35, evasta4 napisał(a):
Tak,to prawda-psiaki nie sa puszczane samopas,ale co do kupek sie nie zgodze;-)Moze na trawnikach ich za wiele nie ma,za to wiele ich widze na ulicach czy chodnikach.

No czasami mozna spotkac, ale nie jest tego zbyt wiele ja porownuje z polska tam na kazdym kroku mozna spotkac te kupki. W polsce nikt nie sprzata po swoich psach a tu wielu ludzi to robi, szczegolnie w parkach.

ten temat robi się gówniany:-]:-] ups...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Milusia

Post #2 Ocena: 0

2009-06-18 16:59:09 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Cytat:

2009-06-18 16:15:37, andyopole napisał(a):
Cytat:

2009-06-18 13:27:41, ewcia-d napisał(a):
English breakfast. Wiem, dużo tego, ale całkiem niezły wynalazek, jeśli ma trzymać cały dzień na nogach. Ja robie znajomym, jak mnie odwiedzają, przed wypadem na zwiedzanie albo podobne całodzienne wycieczki.

Co Ci najbardziej smakuje z tego dania? Kielbaski ociekajace tluszczem i pachnace dziwnie? Moze te rozciapciane pomidory? Bo ja zjadam co najwyzej jaja i plasterki bekonu, reszta jest dla mnie nieprzyswajalna.
No chyba ze robisz to jakos po swojemu, w takim razie podziel sie przepisem, chetnie sie "nawroce" .

Ja lubie wersje wegerarianska, bo faktycznie parowki sa nie przyswajalne. Zazwyczaj prosze o swieze plasterki pomidora, nie smazone. Do tego hash brown albo smazone grzybki i tosty, no i oczywiscie jajka. Pychotka, zwlaszcza jesli ma to byc brunch, wystarcza na pol dnia ;-) Chociaz faktycznie nie zbyt czesto, bo nie jest to najzdrowszy posilek, ale zawsze mozna przygotowac samemu w domu smazac na niewielkiej ilosci oleju, pochwale sie ze to specjalnosc mojego mezusia
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-06-18 18:24:24 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-06-17 13:59:08, madagaskar3 napisał(a):
-kultura osobista,
- niezrzędzenie o chorobach i dolegliwościach,
-czystosc wokol swoich domow,
-uprzejmość na drogach(kierowcy),
-podjazdy,windy dla niepełnosprawnych,matek z wózkami
i wiele innych rzeczy,ktorych teraz nie pamietam:-D

-z tą kulturą to bym raczej określił jako "powściągliwość"
-o chorobach i w ogóle zrzędzeniu się zgadza, ale wiecie ze w towarzystwie nie wolno zamilknąć tak jak Polacy to czasami robią że nic nie mówią tylko sobie razem siedzą?
U anglików oznacza że się kogoś nie lubi.
Nasz przyjaciel nie mógł się nadziwić że my w słoneczny leniwy dzień wraz ze znajomymi tak po prostu siedzimy sobie na słonku pijemy piwko bez słowa... szczęśliwi że jest jedno i drugie :-]

-czystość koło domów nie dotyczy w Londynie, jak jeżdżę po wsiach w koło to się zgadza. w domach też różnie bywa ;-) ale generalnie starsze pokolenie Ok, jak jest młodsze to się muszę dokopać do podłogi ;)))

Podjazdy dla niepełnosprawnych i wózki.. no nie wiem gdzie ty mieszkasz, ale jak dla mnie to tu jest jak na lekarstwo, chyba że chodzi ci o krawężnik, no i często schody w kamienicach tak strome i ciasne że idzie się jak po drabinie masakra.
nawet w domu niby flat a kurde 4 schodki nie wiedzieć po jaką cholerę ale są, o mieszkaniach w bloku gdzie potrafi być 3 piętra nie będę wspominał.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2009-06-18 19:35:45 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Podjazdy dla niepełnosprawnych i wózki..

Niepelnosprawny dostaje dodatek, ktory moze przeznaczyc na oplacanie rat samochodu, ktory moze wymienic na nowy co 3 lata, wliczone przeglady, ubezpieczenia, a road tax wynosi 0 funtow. Nie musza sie ponizac do "namiotu na kolkach" jakie w Polsce widac na drogach. Lub bezplatne bilety na komunikacje, wejscia do teatru, kina dla opiekuna niespelnosprawnych za darmo ( dwie osoby ogladaja film w cenie jednego, a nie wszyscy niepelnosprawni moga samodzielnie wyjsc do kina etc).
Protezy i inne pomocne/niezbedne rzeczy bez blagania i lapowek u lekarza.

Pamietam jak kiedys usmialam sie w Polsce jak na drzwiach sklepu wisiala informacja, ze niepelnosprawni powinni zawiadomic obsluge sklepu (co wymagaloby przejscia 5 schodkow, i otworzenia poteznych drzwi), zeby obsluga podtawila podjazd. A podjazd to byla plyta polozona na schody przez pracownika sklepu i wyniesiona po, na zaplecze. Chociaz musze przyznac, ze sie duzo w Polsce poprawilo przez ostatnie lata.

Nastepna sprawa, to materialy w szkolach dla dzieci, bez potrzeby kupowania kompletow podrecznikow jak w Polsce (ktore moga sie mlodszemu dziecku nie przydac, bo program zmienila szkola).

Ada

Do góry stronyOffline

hansgrieg

Post #5 Ocena: 0

2009-06-18 20:32:38 (16 lat temu)

hansgrieg

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2008

Co mi sie tu podoba???
Ceny samochodow uzywanych:-]

Do góry stronyOffline

ewcia-d

Post #6 Ocena: 0

2009-06-18 21:45:57 (16 lat temu)

ewcia-d

Kobieta

Z nami od: 02-05-2009

Do Andyopole - ja bekonik piekę w piekarniku na folii z obu stron oczywiście, nie lubię z patelni, ma być chrupiący, do tego sadzone jajo i koniecznie fasolka zimna albo podgrzana nieważne. Z tostem.
I to tyle. Całość to trochę za dużo. Mniam.
A te kiełbaski lubię z grila.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2009-06-18 21:52:37 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-06-18 21:45:57, ewcia-d napisał(a):
Do Andyopole - ja bekonik piekę w piekarniku na folii z obu stron oczywiście, nie lubię z patelni, ma być chrupiący, do tego sadzone jajo i koniecznie fasolka zimna albo podgrzana nieważne. Z tostem.
I to tyle. Całość to trochę za dużo. Mniam.
A te kiełbaski lubię z grila.

Niestety, nie zostalem przekonany, pozostane przy przyslowiowym schabowym z kapusta.:-]

Do góry stronyOffline

ewcia-d

Post #8 Ocena: 0

2009-06-18 21:56:55 (16 lat temu)

ewcia-d

Kobieta

Z nami od: 02-05-2009

Też mniam. Ja już chyba muszę przestać. Ciągle o jedzeniu.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #9 Ocena: 0

2009-06-18 21:57:01 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

dziwie sie kochane czarownice, ze zadna jeszcze nie pochwalila tego ze im sie do wychowywania dziecka nikt nie wtrazala, i obce paniusie na ulicy nie komentuja ze dziecko a to zle ubrane na dana pogode albo ze za szybko biega :-]:-]
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2009-06-18 22:01:18 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2009-06-18 21:56:55, ewcia-d napisał(a):
Też mniam. Ja już chyba muszę przestać. Ciągle o jedzeniu.

Umowimy sie na wspolne gotowanie? Przy mnie zapomnisz o angielskim sniadaniu...

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,